НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 126

• 55 314
  • 776
  •   1
Отговори
# 600
Малко по-често споделяне тук (за да може да те е срам, като трябва да кажеш какво си омела и заради това да не го направиш), добре дошла и успех.
Laughing Laughing Laughing утре ще започна с половин брус сланина.. и вино,, като за загрявка, пък от понеделник... Laughing

# 601
Аз пиех кафето с 3 лъчижки захар. За 1 месец свалих на 2 после на 1 лъжичка и накрая в рамките на този месец, я ликвидирах изцяло когато реших да мина на кето.
Ако сложиш сметана или краве масло, съм сигурна, че ще може да махнеш захарина. Против съм всякакви подсладители. Ще те държат зависима от сладкото, дори да не ти пречат на диетата и няма да можеш да се оттървеш от желанието за захар.
Зависимостите се лекуват от раз. Все едно на алкохолик да кажеш, че може да пийва по чашка веднъж седмично или на пушач, че може да си дръпне един фас сутрин и да очакваш, че ще успее да поддържа така дългосрочно.

# 602
Аз съм със зависимости, пия вино и цигара пуша по една на ден
Бялото вино е най- толерирано за този режим, но все пак не е разумно да е всяка вечер
Захарта в кафето най- лесно се отказва

# 603
  • София
Аз също си махам зависимостите от раз, защото /лично при мен/ няма отказване иначе. Позволя ли си малко и край. Кафето сутрин го махнах изцяло, а вино пия по повод, когато съм на режим.
Това, което най-много ми липсва при този режим са виното и плодовете. И преди да кажете, че има начин да включа и малко плодове - аз мога без плодове, но с малко - не. Grinning Grinning Grinning Grinning

# 604
  • София
Междудругото, в Лидл има сега промоция на XXL замразени режимни плодове тази седмица

# 605
При положение, че съм на доживотен режим Simple Smile, няма как да махна на 100% някоя храна... Просто съм ги разделила на 2групи:такива, които ям всеки ден, и такива, които ям по повод. Първите са храни за здраво тяло, вторите са храни за здрава душа. Simple Smile

# 606
  • Берлин
Франсоаз,страхотно изказване!!! Аз забелязах,че дори съвсем режимна храна, наподобяваща хляб или десерти,може да ме подтикне към грешки,за които нямам извинение. Например черният шоколад ме довежда до неистов глад за сладко. Пробвах някаква опалянка (дружка на режим твърди,че е режимна)-2 дни по-късно още ме държеше лакомия за тесто. Знам,че това е в главата ми и че имам нужда от целия си инат,за да се променя.
Откривам тема с рецепти от 2012,има ли актуална такава?

# 607
  • По света и в нас.
Момичета привет.Скоро не съм се включвалала.
Честит празник на всички празнуващи.
Искам да попитам преди много,много време някой беше споделил рецепта с тиква запечена с кокосови стърготини.Правих я веднъж и беше уникална ,но не си я записах рецептата.Сега правих пак на нережимните в къщи ,но нещо не ми се получава.Моля някой ,ако я е правил да сподели.

# 608
  • София
Здравейте момичета, от една седмица се храня ВМ -НВХ, но не по на АУ. От както съм на режима имам проблем със сутрешното изхождане. Преди никога не към имала проблем. Моля за съвети как да оправя перисталтиката, като цяло нямам оплаквания не съм се подула, нямам тежест.

# 609
Кажи какво точно ядеш последните дни. Консумираш ли достатъчно мазнини? Да не консумираш прекалено много храни с влакна например?
Аз съм малко крайна с неяденето на определени храни, според мнението на някои дами в темата, но проблеми с вц-то нямам. Не ям почти никакви влакнести храни. Не казвам, че това е решението, но би било добре да дадеш малко повече информация за вида храни, които ядеш.

# 610
Здравейте момичета, от една седмица се храня ВМ -НВХ, но не по на АУ. От както съм на режима имам проблем със сутрешното изхождане. Преди никога не към имала проблем. Моля за съвети как да оправя перисталтиката, като цяло нямам оплаквания не съм се подула, нямам тежест.
Първите седмици на режима имах същия проблем, но след това нещата се нормализираха. Аз обаче, не съм ограничавала до минимум въглехидратите, тъй като спортувам и ми става лошо. Според зависи от дните между 50 и 100 гр. се движа.
Не смятам, че тотално трябва да се изключват някои храни, тъй като на този  етап на мен лично ми е трудно и постоянно мисля как това не трябва и онова не трябва и се затормозявам. Веднъж месечно си позволявам картоф, ориз, пица. Вино си пия по 1 чаша, а захарта в кафето съм е заменила с мед. Понякога ми пада кръвната захар, особено след физическо натоварване и ям по лъжица мед.

# 611
  • София
Миоки - ям всичко без тестено, сладко, захар, картофи, ориз,
Предимно сутрин кафе и евентуално ядки или сирене, кашкавал, маслини, краставица, яйце - това го редувам като сутрешни закуски.
Обяд: Салата задължително и от там пак разнообразявам пиле, телешко, риба, свинско
Вечер: Яйца, тиквички по-леки храни. Кашкавал на тиган и пак салатки
Олио не използвам - ползвам ГХИ, краве масло, зехтин -  опитвам се да свикна с мириса на кокосовота масло Simple Smile
А да хапвам и по 1 ябълка през 1-2 дни.
Пия минимум по 2-3 вода. Нямам много кг. за сваляне правя това хранене предимно здравословно/Хашимото и предстоящ замразен трансфер/.

# 612
  • София
Да не би да приемаш прогестерон допълнително заради трансфера?

# 613
  • София
Не в момента още не съм започнала, в момента пия само витамини нищо друго. Иначе естрофема и прогестерона ще е чак към края на месеца. За това искам да поизчистя някое килце 2-3-5 да ми е по-леко, защото неизменно тогава ще кача.

# 614
ivkapivka1, пробвай да увеличиш мазнините и да махнеш ядките и ябълките.
До колкото разбирам проблемът е в трудно изхождане, а не в рядко случващо се, нали така?

Общи условия

Активация на акаунт