За Коледа подаръци ще има от сърце, но най-скъпия подарък Януари ще държим в ръце!

• 35 633
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте,не съм писала отдавна,бях на 3 ФМ ,бебчо е добре в 30 беше 1,460кг,почва да ми тежи ,пречи ми корема ,болят ме краката и най важното нямам желание за нищо,цял ден мога да лежа на дивана ,без да яърша нищо ,егати апатията ме е обзела

# 91
Здравейте,не съм писала отдавна,бях на 3 ФМ ,бебчо е добре в 30 беше 1,460кг,почва да ми тежи ,пречи ми корема ,болят ме краката и най важното нямам желание за нищо,цял ден мога да лежа на дивана ,без да яърша нищо ,егати апатията ме е обзела
😁 Олеква ми , че не съм сама ! В момента сме в ремонт и вкъщи е ад ! Навсякъде прашилка и инструменти , а след 27 дни се очаква да родя 😐 Както ми минава бързо така и бавно времето , след месец трябва уж всичко да е наред ...чисто подредено ...пак сме на никъде 😁 така , че спокойно (колкото и да не идва това пусто спокойствие ) 😂

# 92
Аз току що се връщам от тонове. На бебчо изглежда да му е удобно, нямам контракции и общо взето съм доволна Smiley Миналата седмица ги започнах и занапред ще ходя всяка седмица.

Ние също ремонтирахме последните месеци и мога да кажа, че след като този уикенд сглобихме и мебелите в детската стая вече сме съвсем готови. Чак не ми се вярва, даже започнах да пера бебешките неща Smile

За изписването съм решила, че сама ще си направя сетче от боди с дълъг ръкав, гащеризонче, одеалце, шапка и ръкавички. Най-важното за мен е бодито и гащеризончето да са с копченца от горе до долу за лесно обличане, че току що родено малко бебенце не е особено удобно да му промушваш глава, ръце, крачета през тесни дупки.

Ако търсите бели дрешки, може да погледнете тук - https://www.organic.dafra.biz/ Не са напълно бели, защото имат малки щампи, но като цяло са доста изчистени. Като влезете във всеки отделен модел, може да видите с каква щампа се прадлага. Както беше написал някой по-рано, на изписването бебенцето е увито в одеало и почти не му се виждат дрешките отдолу, така че не е голяма драма.

# 93
  • София
Момичета, искам да ви се похваля-микробиология ансолютно чиста. Най-после, след 2 терапии по 12 дни от гадния Полижинакс преборих досасните гъбички, но не благодарение на него. Усетих колко е досасно и ужасно и трудно да ги бориш, докато бременеем, за това искам да споделя с вас как според мен се отървах. Може и да ви се струва глупаво или наивно, но съм 100 процента сигурна, че се отървах благодарение на съвет от майка ми, а именно повечко кисело мляко (ама истинско) и по една лъжица в чая домашен ябълков оцет. Ако има мами, които още се борят мобе да опитат, ако не помогме, поне не вреди.
С похвалите до тук, сега с оплакването. Безсънието хора ме убиивааааа (предполагам се забелязва от часа) и ММ така ръмжи до мен, че чак ме заболява главата. В началото на бременността имах големи проблеми със заспиването и неговото хъркане, после се поуморявах повечко и заспивах преди него. Но сегаааа, като съм вече болничен и няюа къде да се умпрявам и няма заспивне с това чудо. Ръчкам, бутам, въртя, шъткам, няма братче, че и после се сърди, че го човъркам и събуждам. Много е изнервящо, особено като котарака започне да зове вълците заедно с него и бебо се разбушува, разберете, че ми идва да ги пратя ма двора всички. Дано поне  да не буди бебо като се роди. Кажете как се справяте с хъркането като тапите не са вариант. Извинявам се за дългия пост, ама няма много, много какво да се прави по това време на денонощието.
Браво за микробиологията! Аз се боря с гадните гъби от началото на бременността и нямат минаване Disappointed Relieved  Вече започвам много да се отчайвам! Това с млякото го четох и аз и ям всеки ден, от магазина защото нямам домашно, но все пак кисело мляко. Сега ще пробвам и това с оцета. Каква лъжица, в какъв вид чай и по колко пъти на ден пиеш?
За хъркането - и моя мъж хърка зверски във всякакви пози, защото хем е с наднормено тегло, хем има проблем  с носа. Нищо не помага! Само мога да те успокоя, че няма да буди бебето, на нашия батко и до сега (8 годишен) не му пречи. Другото нещо е, че когато бебо се роди първо ще си по измореничка и второ хормоните малко ще се кротнат и ще спиш по-спокойно Simple Smile

# 94
  • с. Дълго поле
Момичета, искам да ви се похваля-микробиология ансолютно чиста. Най-после, след 2 терапии по 12 дни от гадния Полижинакс преборих досасните гъбички, но не благодарение на него. Усетих колко е досасно и ужасно и трудно да ги бориш, докато бременеем, за това искам да споделя с вас как според мен се отървах. Може и да ви се струва глупаво или наивно, но съм 100 процента сигурна, че се отървах благодарение на съвет от майка ми, а именно повечко кисело мляко (ама истинско) и по една лъжица в чая домашен ябълков оцет. Ако има мами, които още се борят мобе да опитат, ако не помогме, поне не вреди.
С похвалите до тук, сега с оплакването. Безсънието хора ме убиивааааа (предполагам се забелязва от часа) и ММ така ръмжи до мен, че чак ме заболява главата. В началото на бременността имах големи проблеми със заспиването и неговото хъркане, после се поуморявах повечко и заспивах преди него. Но сегаааа, като съм вече болничен и няюа къде да се умпрявам и няма заспивне с това чудо. Ръчкам, бутам, въртя, шъткам, няма братче, че и после се сърди, че го човъркам и събуждам. Много е изнервящо, особено като котарака започне да зове вълците заедно с него и бебо се разбушува, разберете, че ми идва да ги пратя ма двора всички. Дано поне  да не буди бебо като се роди. Кажете как се справяте с хъркането като тапите не са вариант. Извинявам се за дългия пост, ама няма много, много какво да се прави по това време на денонощието.
Браво за микробиологията! Аз се боря с гадните гъби от началото на бременността и нямат минаване Disappointed Relieved  Вече започвам много да се отчайвам! Това с млякото го четох и аз и ям всеки ден, от магазина защото нямам домашно, но все пак кисело мляко. Сега ще пробвам и това с оцета. Каква лъжица, в какъв вид чай и по колко пъти на ден пиеш?
За хъркането - и моя мъж хърка зверски във всякакви пози, защото хем е с наднормено тегло, хем има проблем  с носа. Нищо не помага! Само мога да те успокоя, че няма да буди бебето, на нашия батко и до сега (8 годишен) не му пречи. Другото нещо е, че когато бебо се роди първо ще си по измореничка и второ хормоните малко ще се кротнат и ще спиш по-спокойно Simple Smile
Аз пия колкото ми се пие, в случая по 2 пъти на ден най често липов чай с 1 лъжица мед, но меда слагам след като е поизстинал чая, а оцет слагам по една супена лъжица. Надявам се да ти помогне, защото бяха по досадни и от хъркането на ММ, още повече, че не е препоръчително да ги лекуваме със сериозни лекарства, а моя АГ ме наплаши, че често остават хронични, заради това, че се лекуват агресивно, и аз започнах с всякакви бабини цярове и това е което ми помогна. И което трябва да спомена също, че спрях с ползването ма ежедневни превръзки, тъй като ми запарват и гъбите нали се размножават ма топло и влажно. Спасението ми е по няколко чифта памучно бельо на ден, заради разни бременни течения, като бебетата и аз се преобувам по 100 пъти на ден. Успех в борбата с тези гадини, че са проблем при нормално раждане.

# 95
Здравейте ходих на преглед и тонове  в Петък, всичко е наред с бебето, но върви с 4-5 дни назад (в 34г.с.) и продължавам да пия протеина и да ям повече месо, яйца, мляко, въпреки че нямам голям апетит. Купихме някои неща  за изписване на бебето, от Слънчице порт бебе пелена, от lidl пухкава жилетка, панталони и терлички и поръчах едно комплектче(боди, гащеризон и шапка) от вис виталис но още не се знае кога ще пристигне, дано другия месец да го докарат. Мисля да раждам в Надежда както предния път и понеже не се следя там ще ходя на преглед др. седмица , без избор на екип, за сега естествено. За пъпната връв не са ми казвали къде е, но по принцип  лекарят следи тоновете и преценяват дали има проблем и какво да направят.

# 96
Кога и къде започват да следят тонове? И аз съм в 34 г.с. и за такова нещо при следящия ме АГ не е ставало и дума...

# 97
Аз другата седмица съм на преглед и ми казаха, че ще започнем да мерим тонове. В 31 г.с. ще съм.  Колко често ще ме викат не знам.  Дано не е всяка седмица.
Иначе и аз да помрънкам за хъркането на ММ, не мога да мигна понякога по цели нощи,  а в момента сме в ремонт и ние и няма вариант да спи в друга стая. Преди това го гонех ако нещата ставаха нетърпими. Много съм се изнервила и имам чувството, че никой от близките не ми влиза в положение. Чуждите понякога имам чувството, че повече ме разбират и ми треперят.... мрън.

# 98
Мен ме искат за тонове от 34-та всяка седмица по веднъж. Това в Надежда. Даже си записах вече първите два часа, за да съвпадат с дните, в които моята докторка ще бъде там, за да ги гледа. Нямам нищо против да е веднъж седмично като изляза в болничен. Сега ми е трудно още да съчетавам прегледите със задачите в офиса и покрай децата. Нещо много работа ми се натрупа за последните две седмици и не й виждам края.

За хъркането не мога да дам съвет. Моят мъж спря да хърка откакто свали някакви кила. Ама аз пак се будя в странни часове и не винаги успявам да заспя, независимо колко съм се изморила. Последния път за щастие беше в събота, та после си поспах до късно сутринта.

Вече повече от седмица ме мъчи хрема и лека кашлица, които не мога да преборя. Мисля да извадя инфрачервената лампа и да се напека малко.

Присъединявам се към всички, които искат да прекарат деня на дивана. ⛱️

# 99
Здравейте, момичета! Да ви се оплача...така и не случих на доктори. Вече 8-ми ден съм в АГ Стара Загора - за да ме следят. Защото съм с близнаци, в 32-ра седмица, единият върви с 5седмици назад. Моята вече втора по ред следяща АГ беше през тези дни в отпуск и не дойде да ме види, звънях й и не вдига. Но този следобед други лекарки от отделението ми казаха, че сега в сряда тя ще ми прави секцио... Едното дете е едва 900гр, а другото 1600гр...Много рано ми се струват и не знам какви са шансовете. Ще гледам да отложа, доколкото зависи от мен, защото е абсурдна ситуацията...

# 100
  • София
Не знам как са лекарите в Стара Загора, но аз бих потърсила мнение и в друга болница при друг лекар - в София, преди да се съглася на секцио в толкова ранна седмица. 900 грама си е мъничко. Може и наистина да се налага, щом изостава, но задължително потърси второ мнение. Аз ходя в Надежда и мога да препоръчам д-р Чачева или Михова. Те правят фетална морфология и са много добри специалисти. Ще ти е трудно, ако не си пациент на клиниката, но обясни за какво става въпрос и могат да успеят да те запишат при някоя от тях. Другото е да пробваш през спешен кабинет или да кажеш, че искаш да раждаш там, но едното бече изостава. Да раждането е 2 хил.лв., които хич не са малко. Предполагам, че в Стара Загора е безплатно, но ако успеят да ти помогнат да ги износиш още някоя седмица и да понаваксат с наддаването, ще са оправдани тези пари.

# 101
Благодаря ти, zazu,
Утре ще се срещна с моята АГ и ще отида на преглед при друг АГ. Но и аз си мисля за София...

# 102
Благодаря ти, zazu,
Утре ще се срещна с моята АГ и ще отида на преглед при друг АГ. Но и аз си мисля за София...
Дори да отидете в Токуда, Шейново или Тина Киркова, т.е болници с добра неонатология ( по ЗК) е по-разумно от колкото да се доверите но опита само на 1 специалист...
Стискам палци

# 103
Здравейте, момичета! Да ви се оплача...така и не случих на доктори. Вече 8-ми ден съм в АГ Стара Загора - за да ме следят. Защото съм с близнаци, в 32-ра седмица, единият върви с 5седмици назад. Моята вече втора по ред следяща АГ беше през тези дни в отпуск и не дойде да ме види, звънях й и не вдига. Но този следобед други лекарки от отделението ми казаха, че сега в сряда тя ще ми прави секцио... Едното дете е едва 900гр, а другото 1600гр...Много рано ми се струват и не знам какви са шансовете. Ще гледам да отложа, доколкото зависи от мен, защото е абсурдна ситуацията...
Потърси още мнения ако се наложи и в София. Аз мога да ти препоръчам доктор Чавеева от клиниката на д-р Щерев в София доста добра е във феталната морфология при нея е трудно с часовете, но според мен като обясниш за какво става на въпрос ще те приеме. Стискам палци и ти пожелавам от все сърце всичко да е на ред и да не се налага секцио толкова рано.

# 104
Стискам палци и аз!

Общи условия

Активация на акаунт