За Коледа подаръци ще има от сърце, но най-скъпия подарък Януари ще държим в ръце!

• 35 224
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте аз в сряда съм на лекар, вече съм в 36 г.с и на 13.12 влизам в 9 месец. Нямам страх от раждането само притеснение дали всичко ще мине както трябва. И двете ми раждания бяха естествено и сега няма други индикации. Само се притеснявам макар и лекувани тези гъби са упорити и не успяваме да ги премахнем трайно. В сряда ще видим какво да се прави по въпроса не ми се иска да навредя на бебка по време на раждането. И да нямам търпение вече да е гушна макар, че ще ми липсват тези малки крачета които ме риткат.Вчера майката на таткото ми каза, че корема ми се е смъкнал не сме се виждали с нея от месец някъде. Все вярвам, че няма да тръгне да се ражда по рано макар и упорито да ми се повтаря, че е възможно да се роди до края на месеца. Трето било, по едра била обаче при последният преглед беше само с няколко дни по напред вече,  не както по рано с 2 седмици. Но пък най важното е да е добре пък когато тогава все ще излезе. 😁
Накоя мама която да ражда в Окръжна болница в Пловдив или Пълмед? Аз съм се насочила към Окръжна, но се чудя и за Пълмед там раждането само платено ли е?

# 421
За хълцането има дни, в които хълца 2, 3 пъти за цял ден по 10тина минути. А и с дни, в които не спира почти цял ден да хълца. Аз имам страх, че ще затъпея. Въпреки че записах още една магистратура, но нивото вече е толкова слабо в Бг образованието, че полагам малко усилия и имам шестици, а и не получавам нови знания.

# 422
И аз имам страх от затъпяване. Честно казано освен тази тема и някоя статия тук-там гледам да не се занимавам много-много с бебешка тематика.  Решила съм да се информирам за отделните неща с времето им, а не да чета отсега за захранване, например. Опитвам се да си запазя интересите, да чета различна от бебешка литература, да се срещам с небременни приятелки и такива без или с големи деца. Не знам колко ще ми си получава и след това, но за мен в пълна сила важи, че майката трябва да се чувства на първо място  добре, за да е добре и щастливо детето.

# 423
Аз нито преди нито сега съм чела бебешка литература или нещо подобно за възпитание или захранване например. Давам го по инстинкт единствено на което бях обърнала повече внимание беше кърменето защото имах проблем с каката и не исках да се повтаря. По лошото е, че се записах да уча а нищо не запомням и ще го видим и това начинание. И другото е, че нито в телевизия, книги или пък интернет намирам нещо интересно и развлекателно.Само където повече музика слушам напоследък.

# 424
Аз чета художествена литература, но не ми е достатъчно. По принцип не съм фен на телевизията. Аз от седмица съм вкъщи и вече започнах да се чувствам доста зле и непродуктивна.

# 425
Здравейте аз в сряда съм на лекар, вече съм в 36 г.с и на 13.12 влизам в 9 месец. Нямам страх от раждането само притеснение дали всичко ще мине както трябва. И двете ми раждания бяха естествено и сега няма други индикации. Само се притеснявам макар и лекувани тези гъби са упорити и не успяваме да ги премахнем трайно. В сряда ще видим какво да се прави по въпроса не ми се иска да навредя на бебка по време на раждането. И да нямам търпение вече да е гушна макар, че ще ми липсват тези малки крачета които ме риткат.Вчера майката на таткото ми каза, че корема ми се е смъкнал не сме се виждали с нея от месец някъде. Все вярвам, че няма да тръгне да се ражда по рано макар и упорито да ми се повтаря, че е възможно да се роди до края на месеца. Трето било, по едра била обаче при последният преглед беше само с няколко дни по напред вече,  не както по рано с 2 седмици. Но пък най важното е да е добре пък когато тогава все ще излезе. 😁
Накоя мама която да ражда в Окръжна болница в Пловдив или Пълмед? Аз съм се насочила към Окръжна, но се чудя и за Пълмед там раждането само платено ли е?

Аз ще раждам в Селена живот и здраве. Пълмед е частна болница и там се заплаща раждането. Мисля, че е към 1000 лв. Имай предвид, че в Пълмед нямат неонатология, недай се Боже, ако се наложи нещо. Лично аз не бих родила в болница без неонатология. В Окръжна с избор на екип ли мислиш да раждаш или при който се паднеш?

# 426
Здравейте аз в сряда съм на лекар, вече съм в 36 г.с и на 13.12 влизам в 9 месец. Нямам страх от раждането само притеснение дали всичко ще мине както трябва. И двете ми раждания бяха естествено и сега няма други индикации. Само се притеснявам макар и лекувани тези гъби са упорити и не успяваме да ги премахнем трайно. В сряда ще видим какво да се прави по въпроса не ми се иска да навредя на бебка по време на раждането. И да нямам търпение вече да е гушна макар, че ще ми липсват тези малки крачета които ме риткат.Вчера майката на таткото ми каза, че корема ми се е смъкнал не сме се виждали с нея от месец някъде. Все вярвам, че няма да тръгне да се ражда по рано макар и упорито да ми се повтаря, че е възможно да се роди до края на месеца. Трето било, по едра била обаче при последният преглед беше само с няколко дни по напред вече,  не както по рано с 2 седмици. Но пък най важното е да е добре пък когато тогава все ще излезе. 😁

Аз ще раждам в Селена живот и здраве. Пълмед е частна болница и там се заплаща раждането. Мисля, че е към 1000 лв. Имай предвид, че в Пълмед нямат неонатология, недай се Боже, ако се наложи нещо. Лично аз не бих родила в болница без неонатология. В Окръжна с избор на екип ли мислиш да раждаш или при който се паднеш?
Въпреки адското ми разочарование от Селена и аз ще раждам там при моят си лекар. Но трябва раждането да не започва скоро, защото съм много далече от Пловдив. Зелена светлина давам от 22-ри, дано устиска. Ама толкова контракции имам, че... Не знам ... Отслабнах с 1.5кг и почти нищо не мога да ям. Малко странни симптоми ми се появиха. Корема ме сърбеше и се почесах. После кожата стоеше като прежулена, а прежулено няма. Стои като малки кръвоизливчета. После си бях навила ръкава на блузата и там, където е стояла сгърчена получих същото нещо.

# 427
Хълца и моята госпожица, много отдавна си я усещам.
Аз съм с 1 см. разкритие, главата на бебка е ниско долу, засега си остава естесвено раждане като само стискаме палци да изчака още седмица за да мога да си излекувам възпалените хемороиди доколкото е възможно.
S and M, на мен ми се случва нещо подобно, но на краката. От онзи ден започнаха да ме сърбят, почесах се и след малко чувствах краката си адски сухи и прежулени, а като ги погледна нищо им няма. Намазах се с един крем за ръце - Глисолид и май сега съм ок.
Иначе не ми харесва да съм бременна, нямам търпение да родя. Относно затъпяването и аз се страхувам, но гледам, когато имам възможност да чета и да се информирам относно новостите в професията ми, които са всекидневни.

# 428

При който се падна чудех се за избор, но в Окръжна виждам, че доста от лекарите са сменени . А аз харесвам за израждане др.Андрей Минчев който пък е в Пълмед вече. Затова съм все още в голяма чуденка какво да правя в Селена освен, че е частна болница някак не ме и влече да раждат там на Пещерска изобщо не искам да е чувам тази болница. Най вече, защото родилното е над КАИЛ а колко нощи прекарах пред този ужасен сектор с надеждата, че човекът който толкова много обичам ще се оправи и ще бъде до нас .Просто лоши спомени а аз бягам от местата които ми напомнят за тъга и болка.  И те кои болници останаха Весела и за други не се сещам аз. И Пълмед  е частна, но ако избирам лекар то ще е др. Андрей Минчев раждах при него преди 6 г. тогава работеше в Окръжна и съм страшно доволна пак бих се доверил на него, но да си призная хиляда и отгоре не ми е по джоба.
S and M Аз получавам много досаден сърбеж по корема докато ходя а като се почеша ме заболява мястото няма прожулено или каквото и да е било, но боли. Контракции  нямам, но вчера имах едни боцкащи болки сякаш всеки момент, ще тръгне да излиза беше доста неприятно.

# 429
Хълца и моята госпожица, много отдавна си я усещам.
Аз съм с 1 см. разкритие, главата на бебка е ниско долу, засега си остава естесвено раждане като само стискаме палци да изчака още седмица за да мога да си излекувам възпалените хемороиди доколкото е възможно.
S and M, на мен ми се случва нещо подобно, но на краката. От онзи ден започнаха да ме сърбят, почесах се и след малко чувствах краката си адски сухи и прежулени, а като ги погледна нищо им няма. Намазах се с един крем за ръце - Глисолид и май сега съм ок.
Иначе не ми харесва да съм бременна, нямам търпение да родя. Относно затъпяването и аз се страхувам, но гледам, когато имам възможност да чета и да се информирам относно новостите в професията ми, които са всекидневни.
Ще ти кажа нещо, което горещо ми го препоръчват за всякаква форма на хемороиди. Моята приятелка казва, че действа безотказно. Не е много приятно, но не е трудно за изпълнение. Това е да седиш десетина минути в сутришната си урина. И така за 2,3 дни хемороидите изчезвали. Не знам с корем обаче как се клечи в леген. Аз имах един ден страшно кръвотечение от хемороидите, но после всичко отшумя без нищо да съм правила.

# 430
Аз също съм в Селена, най-вече заради моя док.
Ани, има и Торакс. Пак е частна, но съществува и тя като вариант. Позната роди преди около 2 месеца в УМБАЛ Св. Георги, но подробности не знам.

# 431

Момичета, аз ви говоря за такъв резултат след елементарно почесване. Ето и на ръката след навиването на ръкавите:

Имайте предвид, че не е одрано, не е разранено, само така изглежда. Сякаш са се пукнали капилярчета отдолу под кожата. Самата кожа няма никакви ранички.
Утре съм на тонове, срам ме е да отида.

# 432

Въпреки адското ми разочарование от Селена и аз ще раждам там при моят си лекар. Но трябва раждането да не започва скоро, защото съм много далече от Пловдив. Зелена светлина давам от 22-ри, дано устиска. Ама толкова контракции имам, че... Не знам ... Отслабнах с 1.5кг и почти нищо не мога да ям. Малко странни симптоми ми се появиха. Корема ме сърбеше и се почесах. После кожата стоеше като прежулена, а прежулено няма. Стои като малки кръвоизливчета. После си бях навила ръкава на блузата и там, където е стояла сгърчена получих същото нещо.
При кой лекар ще раждаш? И аз заради доктора ще съм в Селена. Кога ти е термина? Моят е на 20.01, но от 2 дена имам доста контракции. И аз се надявам да мине 20.12 и да влезна в 9ти месец поне. А защо не си доволна от Селена? Всички познати, които са раждали там напоследък са много доволни.

# 433

Момичета, аз ви говоря за такъв резултат след елементарно почесване. Ето и на ръката след навиването на ръкавите:

Имайте предвид, че не е одрано, не е разранено, само така изглежда. Сякаш са се пукнали капилярчета отдолу под кожата. Самата кожа няма никакви ранички.
Утре съм на тонове, срам ме е да отида.
Майка ми имаше този проблем от  недобра работа на черния дроб. При бременност черният дроб е притиснат и е възможно да е от това.

# 434
Аз също съм в Селена, най-вече заради моя док.
Ани, има и Торакс. Пак е частна, но съществува и тя като вариант. Позната роди преди около 2 месеца в УМБАЛ Св. Георги, но подробности не знам.
Вярно, че има и Торакс а аз точно за УМБАЛ Св. Георги казвам, че изобщо не ми е вариант бягам от тази болница не, че тя ми е виновна нещо ама..... лоши спомени. За частните болници бих се съгласила само заради лекар на който имам доверие или който ме е следил през бременността иначе не.

Общи условия

Активация на акаунт