За Коледа подаръци ще има от сърце, но най-скъпия подарък Януари ще държим в ръце!

• 35 199
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Момичета, малко съм в чуденка, мисля, че тапата ми падна тази сутрин, но не знам как да разбера със сигурност. Съжалявам за описанието, малко е гнусно, но приличаше на бяло течение, обаче по-слузесто и събрано. Оскъдно беше, на цвят белезникаво, но нямаше кървави, розови нишки.
Как беше при тези от вас, които вече са раждали и са си виждали тапата?

# 481
При мен при първото раждане беше като ръждиво кафяво течение и имах леки контракции но спряха и родих след 3-4 дни защото като ходих на спешен прием ми казаха да чакам регулярни контракции или могат да предизвикат раждане. След като получих силните контракции на 6-7 мин. родих.
Най - добре да отидеш на преглед за да си по спокойна.

Последна редакция: ср, 12 дек 2018, 13:16 от Silvi_88

# 482
  • Пловдив
Ох Дара много ме развълнува . За съжаление не мога да  помогна , защото съм с първо дете. Според мен отиди на лекар и виж какво ще ти каже. Дръж ни в течение. Simple Smile

# 483
Дара, може и да започва да пада, но си мисля, че все още не е паднала. И двата пъти съм си я виждала. Веднъж на бельото, втория път на ръкавицата на доктора. Изчакай малко да видиш дали ще се повтори. Има кафяви или розово-червеникави нишки. Не е само слуз.
Ако нещо те тревожи звънни на доктора.

# 484
Момичета, малко съм в чуденка, мисля, че тапата ми падна тази сутрин, но не знам как да разбера със сигурност. Съжалявам за описанието, малко е гнусно, но приличаше на бяло течение, обаче по-слузесто и събрано. Оскъдно беше, на цвят белезникаво, но нямаше кървави, розови нишки.
Как беше при тези от вас, които вече са раждали и са си виждали тапата?

В моята със сигурност нямаше розови нишки.Беше просто белезникава към прозрачна слуз.Малко по-гъста от сополи...(извинявам се за гнусното описание) И да знаеш,че не е задължително да зяпочне раждането много скоро.При мен започна 7 дни след падане на тапата

# 485
Аз си мисля, че тапата е кафяво-червеникава, макар че не съм сигурна. Като ми спукаха водите и изтече след тях нещо такова като гел с ръждив цвят.

# 486
Благодаря ви за отговорите! Kissing Face Аз не се притеснявам, по-скоро ми беше любопитно дали е това. Струва ми се, че да. Но и да е паднала, не ми изглежда страшно, някои момичета си карат без тапа със седмици. Аз се уговарям с бебчо да изчака поне още седмица-две, надявам се, че ще излезе разбрано дете Smile

# 487
  • Sofia
На мен не ми звучи като тапа. Тя има по-скоро цвят на секрети след прекаран тежък синузит 😁

# 488
  • София
Аз съм раждала, но тапа не съм видяла Grinning та нямам идея. На курсовете обаче казаха, че от падането на тапата може да минат и 2 седмици докато тръгне раждане. В коя седмица си?

# 489
В 36 с + 4 д съм. Струва ми се, че беше тапата, защото стоеше събрано като желе. Не съм имала такова течение досега. Пък и беше еднократно, възможно е да продължи да пада на части, знам ли. Според мен след вчерешния преглед за разкритие + колпоскопията шансът не е малък. То си е чудо, че стигнах и до тази седмица с моята къса шийка и без серклаж. Няколко дена след като спрях утрогестана направо си усетих как бебето се смъкна надолу. Магнезий пък ще пия до края на тази седмица и после ще видим, всичко е възможно Smiley

# 490
На мен ви пада тапата от вчера. 36+4 г.с съм. Приеха ме в болтицата. При мен има и кървави съсиреци. Днес продължава да пада. Направиха терапия за дробчетата.

# 491
На мен ви пада тапата от вчера. 36+4 г.с съм. Приеха ме в болтицата. При мен има и кървави съсиреци. Днес продължава да пада. Направиха терапия за дробчетата.

Късмет мила! Всичко да мине като по вода.

# 492
Бърборанче, да изчака още малко бебчето ти пожелавам! А ако не, в тази седмица вече си е големичко и ще може да се справи и извън мама. Успех!

# 493

Сериозно ли сложиха кортикостероиди в почти 37 седмица, след 36та вече си е доносено бебето? Не знам, направо се учудвам, това в коя болница е? Такава терапия се прави при евентуално преждевременно раждане, а при теб не е.

# 494

Сериозно ли сложиха кортикостероиди в почти 37 седмица, след 36та вече си е доносено бебето? Не знам, направо се учудвам, това в коя болница е? Такава терапия се прави при евентуално преждевременно раждане, а при теб не е.
Знам, че дробчетата са напълно развити след 37 седмица. Преди това задължително правят терапията.

Общи условия

Активация на акаунт