Любители на кучета - 86

• 25 477
  • 754
  •   1
Отговори
# 60
  • Bарна, морето, сините вълни
tzvetak, добре дошли с този пухчо! Kissing Heart
Seerose, благодаря, че попита. Днес определено е много по-добре, свалихме превръзката, лапата вече не е двойна дори дава да го докосвам. Изглежда просто си беше пресрещнал петия нокът и от там всичките гадости. Той от село винаги с някоя нова рана се прибира, ама беснее му се на детето.
Коментирахте Тонкиния Харльо. Наистина е добре да може спокойно да се мине примерно покрай кучето, докато се храни или да му се бутне храната, без то да реагира агресивно. Още като взехме Еро му ровихме направо в устата, докато яде и никога не сме имали проблеми.

# 61
  • о`майна лунна нощ е
Това с бъркането в устата, прекъсване на храненето и чакането бяха едни от първите неща, които ни предупредиха, че трябва да приучим Швепса още със стъпването у дома. Номерът с чакането на команда, за да почне да се храни, го изтренираха в София, докато ние бяхме на почивка и ни го дадоха готов Wink С другото сме се справяли в движение. Къде с добро, къде не чак толкова. Но категорично нито аз, нито мъжа ми, нито баткото имаме проблем да му бъркаме в устата /като го докопаме обаче, че и той не се дава лесно да го хванеш като чопне нещо/. С дребната обаче е друга бира. Тя му е равна. 4 лапи, 2 крака, 2 ръце и 2 опашки са в трудносмилаема за окото плетеница като почнат да играят.

# 62
  • София
Така, да изясня. Blush Когато го взехме му бърках и в устата, и в паницата. Нямаше никакви проблеми и в един момент спрях да го правя. Не съм си давала сметка, че бъркането не трябва да спира.

# 63
  • о`майна лунна нощ е
Растат, Тони, растат .. и се променят. И както са мъжкарчета, то място в йерархията ли да изгражда, територия ли да пази, да се репчи на всеки срещнат четириног ли, женски ли да търси. Хич не им е лесно и на тях. Пубери с пубери, такива.

# 64
Тонка моя съвет е на първо време да му дадеш цялата порция гранули от ръката. Така няколко хранения и чак след това да пробваш примерно да го погалиш докато се храни, за да можеш да отместиш ръката си ако реагира Харли. И лека по лека да стигнеш до главата и муцуната, а след това и до купата. Недей от първия път директно да бъркаш в купата или да му я взимаш. Макс като беше малък съм бъркала в храната и устата му, както съм карала всички у дома да го правят. След това имаше период, в който го хранех от ръка в парка, защото у дома не поглеждаше гранулите и аз сакън да ми не умре от глад прасенцето.. След това повече не съм бъркала, е правя един-два опита в годината да видя дали не е забравил, ама не е, няма никакъв проблем да му взема всичко дори и от устата. Пак някъде около възрастта на Харли или по голям да е бил по същия начин докопа кокал на вън. Не ме е хапал, но започна да ме ръмжи. Яде малко бой по кратунката, карах се, сърдих се и от тогава щом кажа да пусне се пуска. Някъде назад по темите бях писала как го научих да оставя боклуците които налапва. Ако не си го пропуснала мога пак да напиша, само да не досадя на другите.

# 65
  • Пловдив
Прекрасни снимки на прекрасни кучета видях в новата тема🤗Поствам и моя Марк

Бих искала да се допитам до вас колко часа принципно може да стиска кучето 🤔На моя Марк му се налага два пъти в седмицата да има само по 2 разходки дневно -в 7 сутринта и в 19 вечерта.Това ОК ли е...или е много времето.През другите дни от седмицата се разхожда по 3 -4 пъти на ден.А събота и неделя по много пъти😃

# 66
  • София
Нищо му няма на Марк за това време.
Ако се притеснявате, може да правите едно последно извеждане преди лягане в тия дни.

У нас не се практикува хранене след разрешение. Тя си чака без проблеми, обаче започва да търси да плаши котките превантивно, да не и се приближават до яденето. И понеже съм си привързана към котките....

# 67
  • София
Сиви, сега те прочетох, тоест след вечерята на Харли. Пробвах да му дам команда Седни, докато държа лакомство и му слагам купата на пода. Доста трябваше да го озаптявам, защото поривът му за храна е неудържим. Криво ляво удържа няколко секунди. Нямаше никакъв проблем да ръчкам с пръст в храната му. Ама реших да си мушна пръста в устата му и за малко да стане белята. Скарах му се. Иначе докато яде няма никакъв проблем да го галя.
Преди това, на разходката, пак намери кокал. Докато се опитвах да му отворя устата, ми се нахвърли да ме хапе, айде пак шамари. В крайна сметка ме ухапа така зверски по нокътя на палеца, че още не си го чувствам, напълно ми е изтръпнал пръстът. Посмъртно повече няма да му вадя боклуците навън. Каквото му е писано, това ще е. То хватката е да не яде боклуците, а не да се боря и бия с него, за да ги вадя.

Мелани, люта завист ме обзе заради стискането на Марк. Боже, това никога няма да го доживея.

# 68
Това с хапането и мен ме притеснява-Робчи (лабрадор) хапе с кеф и настървение, на 3 месеца е, децата много ги преследва, не могат до тоалетната да отидат спокойно. За тренъорите, каква е нормалната цена, говорих с един човек, искаше ми 600лв за месец, ама кучето си в при него. Иначе гледам ютубъри, вече почти може да сяда и да дава лапа, ама времето ми е много кът

# 69
  • София
Цената е около 30 лв на посещение у вас.

# 70
  • On the sea
Melani 14 Марк е чудесен, пу, пу Smile
 У нас е голям проблем с храната, малката напада в движение и искам да я отуча от този навик. Преди около година, две бях гледала предаването на Милър и той обясняваше как трябва да се шокира кучето за да му се отвлече вниманието от храната, като леко го потупва с пръсти при свита длан от страни на врата с едната ръка, а с другата малко по надолу все едно по диагонал с другата, пробвам постоянно, но уви, няма шокиране това куче Satisfied. Гледах и едно видео в youtube как един си беше научил кучето да започва да яде като каже 3, е броя 1,2, 4, 5, е не пипна докато не каза 3, как стават тези чудеса обаче не знам. Много ми е трудно с двамата лакомници, като сложа първо на единият и другият се засилва, и става страшно, а няма как да сложа и на двамата едновременно, понеже гледам да се хранят на по голямо разстояние един от друг, че Роки както си хапва решава да посяга и в чуждата купичка, като единствено в този случай Кайра бива сдъвквана, голяма олелия настава Smiley.
Да им взимам храната се опитвам да го правя редовно, но не съм им бъркала в устите все още, честно казано не бях чувала до момента, че това трябва да бъде редовна практика.
Тонка сега се сетих, когато предишното ни куче живееше вътре вкъщи редовно побеснявах като свършеше работата и особено на килима. Дори се беше наложило посред зима да перем килими понеже по 6, 7 пъти на ден ги маркираше. Мислех си, че това ще продължи вечно, но около 10, 11 месец явно сам се усети и престана да се изхожда вътре, стискал е и около 10 часа, надявам се поне малко да съм те окуражила.
No_frame_bitch и нашата хапеше така до скоро, веднъж до кръв и редовно до червено, скоро става на 4м. и от около седмица престана, единствено съм я тупвала по дупето и с не хапи, не знам самоосъзна ли се, но вече ни остана скачането, при него нито тупване помага, нищо. Преследването ни е ежедневие, отворя ли входната врата врата пристига с 200 и не се отделя докато не се прибера. Преди малко отново го направи Stuck Out Tongue Closed Eyes
Май много дълъг ми стана поста, извинявам се ако съм станала досадна, ей къде я бандитката, пази си хавлията Satisfied

# 71
  • София - Рим и обратно
Абе щом моята свинка съумява да изчака командата, за да започне да яде, значи всички ще могат. Текат лиги като река, ама чака командата. Това го научихме още на 3-4 месеца - слагам нещо супер вкусно пред нея, тръгва да го яде - взимам го с “не”, слагам го пак, тръгва без команда - пак го взимам, слагам го със строго “стооой” и така докато схване. Тонка, пробвай го това, като игра е. Разбира се, това изобщо не означава, че ако навън си докопа боклука, няма да го изгълта със скоростта на светлината, де. Ама поне уж знае кой командва парада и не й хрумва да се разпорежда с храната и да хапе.

# 72
  • UK
Благодаря за темата, Sivi!

Нашият калпазанин чака преди хранене. На команда се засилва към купите, преди това само подскача около тях, чак като се успокои му позволяваме. И в устата му бъркам редовно, и зъбите му мия понякога. Grin
velvet, човекът с броенето се сещам кой е, просто командата за хранене при него е "три", вместо "яж".

# 73
  • Bарна, морето, сините вълни
Хахаха, топли баджаците.
Пред духалки, пред радиатори как търпят, да му се не види.
Като запалим печката Еро отида на плочките в коридора, жега му става.

# 74
  • Лондон
Melanie, моят опит и, че стискането зависи от големината, и след това от отделното куче, имала съм много отдавна големи кучета, издържаха спокойно 1/2 ден, сега този приятел, 40  см на дължина, излиза 4 пъти, ако не сме в къщи, слагам подложка в банята, ако пие повече вода или е настинал, не издържа повече от 3 часа, същото с акането, къс стомашен тракт, докато хапне и вече се ходи до тоалетна.
Храненето при нас е трудна работа, избира се, яде се само колкото му се иска, няма това лапане на всичко, което и сложено...  Иначе навън събира боклуци, очите са ми на 8 постоянно

Общи условия

Активация на акаунт