Любители на кучета - 86

• 25 523
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
  • On the sea
Привет момичета! Изчетох всички пропуснати постове до един.
Първо Честито на мамите, живи и здрави да са ви слънцата и само да ви радват Smiley.
tzvetihc малката пакостница е разкошна, само са мачкане, както и останалите кучовци в темата, изпълни ми се окото и душата от всяка една качена снимка.
Ние също украсихме коледната елха преди няколко дни и още на първата вечер имаше една изгризана играчка, и откраднат гирлянд Satisfied. От тогава обаче елхата все едно не съществува за Кайра, има си друга плячка - малък плюшен пингвин, който пее, свети и се движи, то е лаене по него, то е ръмжене, то е чудо Satisfied. Същото е и като излезем на разходка, на всяко срещнато куче се пери, ръмжи и лае.
Снощи малко преди да я вземем вътре малката бандитка явно решила да се разходи из гаража (който случайно сме оставили отворен) и хоп, да вземе да падне в канала.  Добре, че е има някакви тръби вътре та не се беше изтърсила чак долу, а някъде по средата. Излязох да я викам, тук Кайра, там Кайра никаква не се появи, по едно време чух, че се лае от гаража, отидох и я гледам свита лежи на тръбите и лае, наоколо оакано, кой знае как се беше уплашила милата ми животинка, сега ни е като обица на ухото тази врата.
И не на последно място да се похваля, че вече се научи да си върши работата само навън, самоосъзна се, има ли зор е залепена до вратата и скимти, най - често се случва посред нощ, скачам все едно са ме ударили с електрошок, само като си представя, че трябва да се чистят розичките Smile. Имаме и снимки до елхата, но утре ще добавя, че са ми на телефона и сега вече ме мързи да се занимавам.

# 646
  • под тепетата
Покрай пингвина на Кайра се сетих за една случка с Ози. Заведохме го на гости при родителите ми, а те имат къща с двор, кучешка къща с порцеланово кученце пред нея (след като си отиде последният им любимец, решиха , че не им е по силите да преживеят още една загуба). Ози като го видя този порцеланов дребосък се наежи, разлая, ама хем напред се спуска, хем му треперят кълките и гъзнич назад пристъпва! Приръмжава под мустак, надува бузите и се пери бъзльото   Joy   

# 647
  • София - Рим и обратно
Хахах, и Кира така се прави на мъж - лае с дебел глас, ще си кажаш “лелей, вълкодав!”, обаче пристъпва една напред две назад и е готова всеки миг да избяга с 300, по треперещия кльощав гъз я познавам 😂

# 648
  • София
Добре сте.
Рея едно време лаеше по два начина
1. Яж първо мама - скрила се зад краката ми и се прави на мъж. В най-добрия случай, само се сбутала плътно в краката ми.
2. Дръжте ме да него разкъсам - изпъната глава, изпъчени гърди, широко разкрачени задни крака, почти приседнала, като я гледаш ще речеш, че е вързана и се тегли с всичка сила. Ма не, пунтира.

Напоследък, обаче, и порасна работата и затова е предимно вързана. Лае по странно облечени хора и задължително каракачанци. Второто по непонятни причини.

# 649
  • под тепетата
От известно време усещам на крайчето на ушите едни бабунки. Понеже много обичам да му ги мачкам, а той чак грухти от кеф, ме дразнят тези неща на кадифените му ушаци. Имам ли повод за притеснение ? Колкото оризово зърно са приблизително.

# 650
Добре дошли на новите муцунки в темата! Много сладки бебешки кученца сте показали. Ако си оставаха такива мънички бих си взела поне 10 тумбачета у дома. 😂
Епона и аз се отказах преди много време от Зоомагазини Стефанов по същата причина. Всеки път в края на четвъртия ден ми звъняха да ми кажат, че това, онова, трето, пето ги нямат в наличност. Изключително неприятно е да си чакаш да дойдат нещата и те в последния момент да ти сервират, че поне половината артикули не са им налични.
Коте вие не започнахте ли диетата на Лили. Аз поръчах онази гранула, която спомена и даже вече сме свършили половин чувал. Дори и напредък имаме от цял килограм - от 43,2 кг на 42,2 кг. Докато стигнем 37-38 бая зор ще видим, а иначе на 35 сигурно би бил убавец какин, ама това е много глад 🤪
И да я похваля малката Виви, че вчера вечерта пишка пред блока, а пък тази сутрин свърши и двете работи на вън. Днес трябваше да е на трета ваксина, ама бях дневна и утре ще я водя да я боднат и да сме съвсем готови за лудории на вън.
А пък нощес ме ползваха за възглавница и двамата. Сутринта успях някак да ги хвана за снимка:

# 651
  • София - Рим и обратно
Билянка, питай вет за всеки случай, на нашата ушите са като копринени кърпи, нищо такова не усещам. А ги мачкам яко по сто пъти на ден. А всъщност, може да му ги е дъвкал някой и да има съсиречета.

# 652
  • София
Не сме я почнали диетата, защото Лили е при баба и дядо все още. А там е ясно какво става, за диета и дума не може да се каже..

# 653
  • Варна
Пу пу,размазващи сладури. Знам, че на Бигълите не трябва да им се мачкат ушите,защото имали много кръвоносни съдове по тях и можело да стане беля, а дали е така и с другите не знам.

# 654
Ох пиша от телефона и не мога да спомена всички, чийто разкази и снимки ме докоснаха.
Обожавам бебета и кокери, а бебе кокер и най-хубавото нещо... След бебе човече.
Джина днес се изакала... В хола. Няколко пъти ми каза, че иска да излиза, аз й се ядосах, мислех че ме разиграва, излезе пишка, ама нали вали бързо я прибрах. Явно не й стигнало... Та аз съм си виновна.

# 655
Не сме я почнали диетата, защото Лили е при баба и дядо все още. А там е ясно какво става, за диета и дума не може да се каже..
Ясна ми е картинката отвсякъде 😂 Майка ми едвам се стърпява да не го нахрани Макс, че и постоянно ми говори как постоянно виси в кухнята откакто е на диета, а той по принцип и да е преял пак си виси в кухнята ако падне още нещо за ядене. 🤪 Но от гранулата определено има ефект, въпреки че все пак му варя по някоя мръвка и му слагам вътре.
Духче и аз така му се ядосвам на магарето като почне да ми мрънка по никое време, но го извеждам защото ако е на зор да не се чуди къде вкъщи да се разтовари. Е, в повечето случаи отива до някой съседен двор да видим кучетата на комшиите или “прегладнял” търся някой кокал около блока. 😂

# 656
  • Стара Загора
Здравейте, момичета. Аз първо започвам с честитките за всички с нови членове в семейството (и бебета и кучета)! Да са ви живи и здрави и само усмивки!
Имам и въпрос - мисля да направя поръчка от зооплюс с подаръци за Коледа. Дали ще пристигнат преди Коледа и дали може да се плаща с дебитна карта в сайта?
Относно диетите - аз моята кошутка си я поддържам във форма, когато е при мен, но отиде ли на гости при баба и и дядо и ми я връщат като табуретка. Там гранули не се ядат, не защото няма, а защото според нашите не я наяждали и се дава консерва по 2 пъти на ден, отделно от масата въпреки несъгласието ми. Научих кучето да не проси, ама не ги научих тях да не и дават...туй то.
Относно поразиите - Барби е осиновена на 8-9 месеца и когато я прибрах си беше с хигиенни навици, но тъй като седеше по цял ден сама вкъщи трябваше да се разделя със старата си холна гарнитура и един матрак, постоянно късаше нещо като обичаше хартия (като конфети я правеше), изяде един живачен термометър (за щастие без живака, но пак подлудих всички познати ветеринари) и изяде ъглите на масата, но пък след това я направих със заоблени ръбове и стана по-хубава, та явно има вкус детето.  Сега вече е на 6 години и не прави бели, но откакто имаме котка са страшна партия двете и коя, какво прави не знам, но според мен са комбина. Ама тя и Барби си е с бебешкия акъл.
Поздрави с една стара снимка, тъй като още си нямаме сняг.

# 657

Здравейте запис и от мен в темата. Това е Джеси на 2 месеца е. Живеем в апартамент ако някой знае някакви хитринки да я науча къде да ходи до тоалетна на едно място да пише.

# 658

Здравейте запис и от мен в темата. Това е Джеси на 2 месеца е. Живеем в апартамент ако някой знае някакви хитринки да я науча къде да ходи до тоалетна на едно място да пише.
Здравей. Джеси е прелест! Докато не сте й сложили всички ваксини и поне 10на дена след последната не може да излиза, така че вариант е пеленка вкъщи. Има капки във ветеринарните аптеки, които на мен ми помогнаха с хайванчето като беше бебе. Капят се на пелените и миризмата го привлича за тези нужди там да си ги върши. Но при първа възможност започнах да го уча навън и ми се получи доста бързо. За два-три дена между другото, но си трябва свободно време. На два часа го вадих навън за по 10-15 мин. и всеки път като свършваше каквото трябва му давах лакомство и го хвалех оживено. В началото не разбираше кое какво, разбира се, но в последствие осъзна, че като пишка и ака навън съм много щастлива, а и има вкуснотии. Joy Като цяло съм доволна колко бързо се научи и след това никога не ми е правил беля в нас. Понякога (1-2 пъти годишно)  нещо го напъва нощем и намирам купчинки до канала в банята. Не съм го учила, сам е решил че там може. Иначе си ходи само навън поне три пъти на ден.

# 659
Пу пу,размазващи сладури. Знам, че на Бигълите не трябва да им се мачкат ушите,защото имали много кръвоносни съдове по тях и можело да стане беля, а дали е така и с другите не знам.
За първи път чувам, какво може пък да стане? Нашата си умира да я чеша и мачкам по ушите..
Биляна, да не е дъвкан от някое другарче?

Общи условия

Активация на акаунт