Любители на кучета - 86

• 25 517
  • 754
  •   1
Отговори
# 660
  • под тепетата
Никакъв шанс да е дъвкан от друг - няма кой да го стигне Mr. Green Гледах го преди няколко дни как препуска след една котка ( явно няма да се спогажда с тях), та да го дъвче някой не би допуснал. 

# 661
  • Варна
Аз не съм имала бигъл, приятеля ми има два и по същия начин, след мачкане с кеф на ушите , едното се възпалило и подуло.Може да е просто ситуация, пиша го просто като опит.

# 662
  • София
На Рея непрекъснато някой и дъвче ушите, то цялата я дъвчат, но ушите задължително и все имаа ранички.

Пробвах да сложа на куче намордник, от меките, с лепка дето са.
Резултата е, че сега имам такъв намордник, голям размер, за подаряване.
То беше гънене, драпане, търкаляне, като и забранях да го сваля лягаше и отказваше да ходи.. След 20 минути мъки и го свалих аз вече, защото не беше ни пишкала ни акала.
А, нучи се да си го разкопчава за 2 минути.
Та ако на някой му трябва, да пише.
Аз ще инвестирам в такъв тумбест, твърд. Явно.

# 663
Pip4i, не знам защо е месец между двете ваксини. Така казаха. Вие сега с каква храна сте? Роузи изглежда много пораснала. И нашия е от 700 на 800грама. Пораснал е.
Сега сменям РК с The Only One. Като взехме Роузи беше на РК. Смених я рязко, акото веднага омекна и се върнахме пак на РК. В момента я сменям плавно и засега всичко е наред. Днес ще е 2/3 от новата и 1/3 от старата. Около 2 кг. е Роузи, пораснала е спрямо преди. Като я взехме в края на октомври беше към 1,5 кг. Явно ще е доста по-едричка от Джери.

Нас снощи ламята малко ни притесни. Вчера по обед докопала една гума за триене на детето и се почерпила. Вечерта ММ като се прибрал от работа я намерил оповръщана в лилаво. До края на вечерта повърна още един път. Нахрани се спокойно, игра, уж всичко точно, но не беше акала нито веднъж отпреди гумата и се притесних да не се е задръстила нещо. Чак тази сутрин като закуси снесе заветното съкровище и се успокоих. Не съм подозирала за какви неща ще се притеснявам.

# 664
  • София
Хаха, аз така съм чакала чорапи да излязат.
Че съм и ги броила, щото не излизаха наведнъж.

Мда, как се променя живота а. Да заничаш твърдо ли е и какво има вътре.

# 665
poss същия мек намордник и аз взех на Макс. Сложих му го пред входа и на третата крайна беше скъсан от търкане с лапата да го махне. 😂 На нашите магарета им трябва метален или кожен. Съжалявам само, че от малък не го научих да ходи с такъв, защото сега ако се наложи ще е голяма драма докато свикне.

# 666
  • София - Рим и обратно
На Рея непрекъснато някой и дъвче ушите, то цялата я дъвчат, но ушите задължително и все имаа ранички.

Пробвах да сложа на куче намордник, от меките, с лепка дето са.
Резултата е, че сега имам такъв намордник, голям размер, за подаряване.
То беше гънене, драпане, търкаляне, като и забранях да го сваля лягаше и отказваше да ходи.. След 20 минути мъки и го свалих аз вече, защото не беше ни пишкала ни акала.
А, нучи се да си го разкопчава за 2 минути.
Та ако на някой му трябва, да пише.
Аз ще инвестирам в такъв тумбест, твърд. Явно.

Да не те обезкуражавам, но и там положението няма да е розово, ако съдя по моята лигла. Истерично дърпане, тръскане, търкаляне във всички посоки, барем го измъкне. Еми измъква го по един или друг начин. Не се примири с тея намордници, а аз нямам нерви вече да се разправям. То е страшна гледка и за околните - изпаднало в нервна криза куче, мятащо истерично глава във всички посоки, въргаля се, пищи, прилича на бясна.

# 667
Може и пластмасов, ей такъв е на Денис
https://www.zooplus.bg/shop/kucheta/povodi_kaishki/namordnici/411132

Основно заради това, че няма сваляне, се ориентирахме към този, минават си каишките и около врата, и около главата и се закрепя добре. Първият му беше такъв, ами още на  първото излизане го удари с лапата и го свали.
Цирк голям беше първото слагане, то не беше дърпане, не беше мятане, опити да го изтърка в асфалта, ама нямаше начин. Сега, при излизане, пак се опитва да върти глава, но някак примирено и все пак да пробва, ако мине, сложа ли на муцуната, край. Свикна си.

# 668
  • София
Ох, сега и аз съжалявам.

Закопчавам го, тя посяга с лапата, аз казвам не, тя ляга на земята и отказва да мръдне.
Като и забраних с лапи, започна да си трие муцуната в земята, такова търкане падна, добре че е замръзнало. В най-добрия случай стоеше със забоден нос в земята, без да мърда.
Кошмар.

Не смея да и взема кошничка без да съм премерила на муцуната, че не мога да преценя размера.
Като ме попитаха за мекия какъв ми трябва, отговорих като за ротвайлер с дълга муцуна, нацелили го бяхме.
Ама за кошничка не знам.

# 669
  • софия
BarbieDi, съседи сме като съдя от снимката:smiles:
pip4i, добре че е минало точно от такива неща много ме е страх.
Тайра много хапе, аз и се карам и тя ми се кара и ми ръмжи също, хем ми е сладка хем не може така трябва да разбере, че ни причинява болка, но нито мога да я ударя само и се карам после ми е жал.
Дадох и краставица малко сутринта, беше в потрес изплю я, а всички други боклуци са много вкусни

# 670
  • София
Добре де, защо не опитате първо вкъщи да го сложите намордника и там да свикне с него?
По 5-10 минути за начало са ок. После награда... Като приучаване на бебе-куче.

Бела беше толкова обидена и сърдита, когато й сложих нашийника за пръв път, легна си на леглото, сви се с гръб към нас и само се чуваше от време на време сърдито изпуфтяване и жално изскимуцване. Толкова ми беше смешна... Сега само да види нашийника и е първа писта.

# 671
  • София
Ми вкъщи и го сложих първо. Тамън имаше терен и спокойствие да се научи да си го сваля.
И вкъщи се тръшкаше като заклана, голяма драма настана.

Затова реших да пробвам навън, белким е заинтересована от други неща и не обърне внимание. Ама не би.

# 672
  • София - Рим и обратно
Мен даже последният път ме спря един чичо да ме пита защо мъча така животното. Ама тя наистина прилича на бясна. А вкъщи си търпи там няколко минути, да си получи наградката и това е.

# 673
  • София
Не е лесна и вашата. Аз с намуцника ги свикнах моите и двамата. Опитваха се да правят номера, но като видяха, че аз съм по-инат от тях, и спряха.

# 674
  • София
Не, даже ми отказва наградка. Аз и давам тя извръща глава. Така само при ветеринаря се държи. Подкупват я с пръчица, тя стиска уста, мижи и се извръща.

Общи условия

Активация на акаунт