Какво от "моята чужбина" бих приложила в България?

• 36 662
  • 612
  •   1
Отговори
# 195
  • Euskal Herria
Испания
За първата ни Коледа тук бях изненадана с табела на входа на кварталния супермаркет: "За съседите ни, които нямат възможност". Признавам си, бях много недоверчива тогава - доброволци предлагаха торбички, които да напълним с хранителни продукти. Не нахалстват, предлагат любезно и който иска - купува и предава. Всички вериги имат тази практика в магазините си - събират продукти за хранителната банка преди празниците. И хората охотно купуват и предават на доброволците, ангажирани с акцията. Контейнерите се пълнят за отрицателно време, отнасят се в склад и се поставят нови. Някои магазини разполагат обикновено пред касите  специални щандове с пакетираните храни, откъдето можеш да вземеш - обикновено са най-масовите и нескъпи храни. Купуваме и даваме паста, бобови, олио, мляко, кафе, захар, бебешки храни, памперси - кой каквото прецени.
В момента набират доброволци за предстоящата акция.

# 196
Еее глупости,нали видяхме тези дни как медиите ни отразяват нещата.За протестите се казваше по 2 думи,ей така по между другото и то не по всички телевизии.
FrauDanna именно това,ако се случи в България мисля,че ще се решат почти всички проблеми.Трябва да работят квалифицирани хора,а не някой,който видиш ли е "наш човек".
Сега искат да намалят майчинството на 1 година,обаче какво да прави майката през тази година след като може да даде детето на ясла и започне работа още не съм чула.Данъците и всички сметки почват да се покачват и да стават европейски,а заплатата си остава Българска.Имаме толкова много неща,които да вземем от чужбина,но за жалост заради корупцията тук се взимат само негативите и изгодните неща за управляващите.

# 197
  • Street of Dreams
Испания
Скрит текст:
За първата ни Коледа тук бях изненадана с табела на входа на кварталния супермаркет: "За съседите ни, които нямат възможност". Признавам си, бях много недоверчива тогава - доброволци предлагаха торбички, които да напълним с хранителни продукти. Не нахалстват, предлагат любезно и който иска - купува и предава. Всички вериги имат тази практика в магазините си - събират продукти за хранителната банка преди празниците. И хората охотно купуват и предават на доброволците, ангажирани с акцията. Контейнерите се пълнят за отрицателно време, отнасят се в склад и се поставят нови. Някои магазини разполагат обикновено пред касите  специални щандове с пакетираните храни, откъдето можеш да вземеш - обикновено са най-масовите и нескъпи храни. Купуваме и даваме паста, бобови, олио, мляко, кафе, захар, бебешки храни, памперси - кой каквото прецени.
В момента набират доброволци за предстоящата акция.

Heart Eyes

Скрит текст:
За свободата на словото в Германия и аз много се смях.

# 198
За цензурата и допустимия език съм забелязала това, казано просто - може да кажеш на шефа си, че няма да работиш извънредно, че това и това не ти харесва и всичко останало, което в България не се приема добре.

Но не може да кажеш - мразя черни, мразя бежанци и всички по-сериозни теми.

Свободата на словото е доколкото предмета на разговор, касае лично тебе, другото е неприемливо и се заглушава, че и направо репресира.

# 199
  • Street of Dreams
Салсиша, ти къде си? Не мога да проследя тук всеки, а и не помня много никове Simple Smile

# 200
В Англия. И винаги се насърчава да споделяш, когато не си доволен, да обжалваш, да протестираш, да изикскваш. НО, когато се касае за ежедневните неща - работното място, политиката на общината относно ремонта на улици и разни такива неща.

Не може дори да намекваш нещо против исляма, чернокожите или хомосексуалните.
Протестиращи или говорещи против бежанците биват скорострелно арестувани. Демонстранти по парковете, веещи ислямски знамена и призоваващи за свещенна война, биват просто подканени да се прибират в къщи. И двете съм ги виждала с очите си.

Ислямиста, може да раздава листовки, да рекламира по автобуси Рамазана, да плюе упадъчното светско общество, но светското общество не може да вземе микрофона пред МОЛ-а и да плюе по упадъчния и жесток ислям.

Може и да е правилно, може да имат някакви съображения за туширане на размирици, но ... си е чиста репресия.

# 201
Наскоро не уволниха ли в Германия учител, който симпатизирал на Алтернатива за Германия?

# 202
  • Street of Dreams
Наскоро не уволниха ли в Германия учител, който симпатизирал на Алтернатива за Германия?

Има множество такива случаи, направо си е ежедневие. Но тук не е това темата. Simple Smile
За мен беше полезно това за Англия, благодаря.

# 203
Но пък отчитам, като предимство, че тушираха надигащото се недоволство срещу бежанците с Брекзит, като във всички кампании стъпаха на гърба на източноевропейците, знаейки, че те нито ще ги бомбандират, нито ще ги колят по улиците. И сега абсолютно всички медии се заливат с евентуалната сделка за напускане на ЕС, вниманието е тотално отвлечено от бежанците и скриващия слънцето ислям, за които границите се затварят напълно с излизането от ЕС. 

Такава безпардонна, но елегантна политика ми се иска да виждам в България. Със смисъл и жертви, които си струват, а не хаос и безмислени трусове.

# 204
  • DE
В Англия. И винаги се насърчава да споделяш, когато не си доволен, да обжалваш, да протестираш, да изикскваш. НО, когато се касае за ежедневните неща - работното място, политиката на общината относно ремонта на улици и разни такива неща.

Не може дори да намекваш нещо против исляма, чернокожите или хомосексуалните.
Протестиращи или говорещи против бежанците биват скорострелно арестувани. Демонстранти по парковете, веещи ислямски знамена и призоваващи за свещенна война, биват просто подканени да се прибират в къщи. И двете съм ги виждала с очите си.

Ислямиста, може да раздава листовки, да рекламира по автобуси Рамазана, да плюе упадъчното светско общество, но светското общество не може да вземе микрофона пред МОЛ-а и да плюе по упадъчния и жесток ислям.

Може и да е правилно, може да имат някакви съображения за туширане на размирици, но ... си е чиста репресия.

Много благодаря, Салсиша, за истината, която си написала !
За тази истина никоя официална медия няма да ни информира. А такова е вече ежедневието в Западна Европа.

# 205
  • Street of Dreams
Но пък отчитам, като предимство, че тушираха надигащото се недоволство срещу бежанците с Брекзит, като във всички кампании стъпаха на гърба на източноевропейците, знаейки, че те нито ще ги бомбандират, нито ще ги колят по улиците. И сега абсолютно всички медии се заливат с евентуалната сделка за напускане на ЕС, вниманието е тотално отвлечено от бежанците и скриващия слънцето ислям, за които границите се затварят напълно с излизането от ЕС. 

Такава безпардонна, но елегантна политика ми се иска да виждам в България. Със смисъл и жертви, които си струват, а не хаос и безмислени трусове.

Не съм сигурна, че брекзит затваря границите за ислямистите, много съм изненадана да чуя такова твърдение. Те откъде си мислят, че идват? Стана ми интересно и ще ти пиша на лични, за да не ни дадат някой червен картон тук.

# 206
Защото това подготвят, премахване на всички Европейски нормативи - изискванията за даване на убежище, задължителните квоти бежанци, включително цялата Харта за правата на човека, която ще бъде заменена от британска такава.

# 207
  • Street of Dreams
Защото това подготвят, премахване на всички Европейски нормативи - изискванията за даване на убежище, задължителните квоти бежанци, включително цялата Харта за правата на човека, която ще бъде заменена от британска такава.
Скрит текст:
Да, обаче има едно нещо, наречено Глобален пакт за миграция и доколкото знам, Англия не се е отказала да участва. Той не е европейска директива, а идва от ООН.

# 208
Той няма особена тежест тоя пакт, може би по-скоро превенция - ще се просят едни пари, за ограничаване на миграцията. Но е нещо, като истамбулската конвенция, не е над държавните миграционни политики и правната уредба.

# 209
Salsisha, ти за Commonwealth чувала ли си?
Между другото, не спамите ли?

Общи условия

Активация на акаунт