Чувството, че и да се спънеш, някой ще ти подаде ръка.
Когато бях бременна, ми се наложи за няколко месеца да работя извън дома. Реших да се свържа с местната организация за защита на самотните майки, като обясних, че искам само да знам на кой да се обадя, ако нещо неприятно ми се случи посред нощ. Ей така, за повече увереност. Веднага жената, с която имах щастието да говоря, ме успокои, даде ми телефони и указания. И даже намекна, че в тази комюн има свободни социални жилища с предимство за самотни майки, предлагайки да ме срещне с социална асистенка за да видя на какви помощи имам нужда!?! А даже нямах нужда от това. Сега, като чета някои теми ми е мъчно, че в Бг, жените нямат такъв избор.
Другото, което много ми хареса е, че всичко свързано с бременоста се поема от ЗК. От 10 урока с акушерка, която ти обяснява етапите на раждането и ти дава съвети за кърменето. И даже ти се показват физ. упражнения за много бременни. До 10-те сеанса за заздравяване на перинеума, след раждането. Нормално е бащата да присъства на раждането и дори да спи при родилката. Единственото за което платихме в повече беше неговата закуска сутринта.