Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 4

• 44 945
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, идвам и аз в отбора. Дъщеря ми е март 2018г, ще кандидатстваме в Красно село. В общи линии нямам особени надежди. А и до колкото разбрах от изчетеното, за да приемат дете, то трябва да е с неизвестен баща, да са тризнаци, с починали родители, осиновено, на отглеждане в приемно семейство, с ТЕЛК, СОП и пак не е много сигурно. Шегата настрана, ще е интересно какво ще измъдрят, защото идват избори...

# 211
Оказа се, че паролата ми била твъпде дълга, но се справих. Почнах да попълвам вътре.
И понеже се чувствам като на изпит, искам да си сверя верния отговор на този въпрос:

Днес подадох документи за гледане на дете до 2рата година.

# 212
  • София
Верче ако май месец все още ще си във втората година по отпуск за отглеждане на дете, това е правилно да избереш.

# 213
Да, току що попълних документите за втората година. Детето ми е родено на 1 февруари.
Направо ме е страх да отбелязвам по системата, ръката ми трепери Joy

# 214
  • Sofia
Последната промяна от вчера е ,че се дават по 4 точки за постоянен адрес и 2 за настоящ. Общата опашка ще е с квота 70 %

# 215
Последната промяна от вчера е ,че се дават по 4 точки за постоянен адрес и 2 за настоящ. Общата опашка ще е с квота 70 %
Това потвърдено ли е? Да тичам да сменям личната карта...

# 216
Това сигурно ли е? Постоянният адрес трябва да е на територията на София, или в същият административен район като градината?

# 217
  • Sofia
Промените са предложени на комисията по образование към сос от чобанов. Ще бъдат гласувани най рано след две седмици. Уседналост няма да има. 4 точки за постоянен адрес в района.

# 218
Странно, но щр видим след 2 седмици какъв е крайният вариант

# 219
  • София
Ох, сега ще има едно сменяне на адреси... Макар, че по принцип адресът си дава повечето точки и би трябвало отдавна да са ги сменили заинтересованите.
Този постоянен адрес за района на градината ли ще е?

# 220
Ох, сега ще има едно сменяне на адреси... Макар, че по принцип адресът си дава повечето точки и би трябвало отдавна да са ги сменили заинтересованите.
Този постоянен адрес за района на градината ли ще е?

Дези. точно за постоянен адрес в района на градината става въпрос.
Иначе постоянен в София имам цял живот, просто защото съм тук родена- давам пояснение ако това за заинтересованите беше насочено към мен.
Но цял живот се водя на адрес в центъра (четвърто поколение софиянка, жалко, че няма значение и това), а от известно време не живея там, защото от пришълци стана невъзможно.
Здраве и късмет на всички!

# 221
В предложението беше на територията на Столична община, но ако са измислили нещо ново, може и да е на териотрията на градината.Реално прецакват хората под наем и тези, които си сменят адреса фиктивно и не мога да кажа кои са мнозинство.Също е много странно, че обявяват някакъв текст, хората пишат предложения и коментари по него и след това си приемат съвсем други правила, ноо както казах не ме учудват.Миналата година изхабих много нерви по глупостите им,тази година съм просто наблюдател.

# 222
  • София
Йори, не съм го написала за теб. Но е факт, че сега 3-4 месеца в общината ще са яко натоварени Grinning
Няма как да е честно за всички. Едни искат да им е близо до вкъщи, други до работата, трети се местят през 2 години и не искат уседналост, а четвърти живеят цял живот някъде и мислят, че трябва да имат рождено право върху място в градината до блока.
Мъжът ми е израснал в Изток, сега пак тук живеем. Ходил е в най-близката ни градина и свекърва ми беше в шок как децата няма да ходят и те там. Ама нямало ли предимство Laughing   Как така ще бъдат класирани-те си живяли тук, баща им е ходил тук на градина... соц порядките си остават.

Странно ще е новото сформиране на точки. Ако се дават 4 за постоянен адрес в района на градината...то по останалите критерии колко остават. Нали остават за адрес в СО, за трудов договор, за студенти.

# 223
За съжаление все някои дечица ще бъдат ощетени. А това води до напрежение между родителите. Аз лично смятам, че е крайно време да бъдат финансирани частните детски, а за родителите да остава да плащат колкото и тези в държавните. И да, склонна съм да давам повече за държавна, но да има места за ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА!

# 224
И аз мисля така, за да имаме избор ако държавната градина не ни устройва, ноо кой ще ги изкара тези пари от бюджета не знам.Сега предстои и гласуване на кмет и т.н и ще стане ясно на кой какво му харесва.

Общи условия

Активация на акаунт