Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 4

• 45 601
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
Едната точка от СДЯ добавя ли се при кандидатстване за втора яслена в ДГ или е само за първа група?

Не, само за първа е (edit: първа градинска!)

Последна редакция: ср, 06 фев 2019, 15:19 от Нанга

# 451
  • София
Чакайте сега, че аз нещо се обърках.... Какво е това кандидатстване за втора група? След като влезе детето в градина (първа градинска група) всяка година ли се кандидатства? Или само ако се иска смяна на градината?

# 452
  • Sofia
Някои детски градини са с яслени групи. Там може да се кандидатства или от първа яслена група или от втора яслена група в зависимост от възможностите на ДЗ. От първа градинска група се минава автоматично във втора градинска. Не се кандидатства отново.

# 453
  • София
И аз не го разбрах това, сега детето ми е в първа яслена група, няма ли да мине автоматично в градинските групи на ОДЗ-то или трябва пак да се кандидатства?

# 454
  • София
И аз не го разбрах това, сега детето ми е в първа яслена група, няма ли да мине автоматично в градинските групи на ОДЗ-то или трябва пак да се кандидатства?

Автоматично ще мине, ако сте в ОДЗ.

# 455
  • София
Минава си автоматично. Кандидатства, само ако идва от СДЯ

# 456
Благодаря Flowers Hibiscus

# 457
А предполагам има и деца, които преди не са посещавали ясла или градина и когато решат да кандидатстват са вече за втора градинска група. Или пък са посещавали частна ясла/градина, и си кандидатстват и за държавна паралелно. Въобще варианти има, не виждам аз нещо чудно във въпроса.

# 458
  • Sofia
Това е друго. Въпросът беше, дали едно дете, прието и посещаващо първа градинска група, трябва наново да кандидатства за да продължи във втора.
Чакайте сега, че аз нещо се обърках.... Какво е това кандидатстване за втора група? След като влезе детето в градина (първа градинска група) всяка година ли се кандидатства?

# 459
  • СОФИЯ
https://council.sofia.bg/upcoming-meeting-smc
т. 4 от дневния ред на следващото заседание на СОС 14.02.2019 г.
По случай св. Валентин или Трифон зарезан /по избор/ ще приемат изм. и доп. в наредбата, а приетите текстове ще може да видим едва няколко дни след това в решението.

# 460
Дами, можете ли да ме ориентирате за диапазона, в който се движат таксите за държавна ясла? Чудя се между държавна и частна и събирам информация по основните точки за сравнение. Благодаря предварително на отзовалите се.

# 461
  • София
Ако ходи пълен месец до 65 лв.

# 462
  • Sofia
Държавна - 60 лв. Частната може да стигне и до 900/1000.

# 463
Да, да, за частните е ясно, там съм проверила, каквото ме интересува, чудех се за държавната. Много благодаря!

# 464
Да, да, за частните е ясно, там съм проверила, каквото ме интересува, чудех се за държавната. Много благодаря!

Допълнение: 60лв. е базовата такса. Към нея се добавят допълнителните занимания, част от които са включени в пакета на различните ЧДГ. Други се заплащат и в ЧДГ.
Едно занимание е около 3лв. Т.е. ако детето посещава чужд език, имате 6 лв. на седмица или грубо 24лв. на месец допълнително. Това важи за спорт, танци, йога, приложни изкуства и т.н.
Отново разликата е съществена, но може таксата да стигне до 120-130лв. за държавна градина.

Общи условия

Активация на акаунт