Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 4

• 45 485
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
Тези деца, които са с равен брой точки и се избират на случаен принцип, взима ли се под внимание дали желанието е 3-то или 2-ро, т.е. предимство ли е, ако си с 9 т. 1-во желания, отколкото с 9 т., но 2-ро желание за дадената ДГ или това не е от значение?
Не знам дали успях правилно да си формулирам въпроса. Grinning

# 526
  • София
не, само точките.

# 527
Тези деца, които са с равен брой точки и се избират на случаен принцип, взима ли се под внимание дали желанието е 3-то или 2-ро, т.е. предимство ли е, ако си с 9 т. 1-во желания, отколкото с 9 т., но 2-ро желание за дадената ДГ или това не е от значение?
Не знам дали успях правилно да си формулирам въпроса. Grinning
Те точките намаляват прогресивно, ако имате 9т за 1во желание, за 2ро ще имате 8т и за 3то 7т.
Ама в момента нали гласят промени големите глави, не се знае с по колко точки ще сме, но ще си намаляват с всяко желание. Дано да бях полезна. Simple Smile

# 528
Здравейте, предстои ни да минем от ясла в детска градина. Колебанието за София, по точно Лозенец ни е между 193 "Славейче" и 166 "Веселушка". И за двете има и позитивни и негативни отзиви, някой скорошни впечатления може ли да сподели. Мерси!
Здравейте, моя син завърши миналата година 193 "Славейче". Като цяло аз съм доволна от част от персонала и от чудната група, в която се падна той като с по-голямата част от децата си запази и до ден днешен приятелствата. Минуса основния там е директорката, която засега няма бутане Simple Smile Там мнение пред нея и да имаш няма значение, ако тя не реши да действа както тя си знае, дори и да искаш да помогнеш не става. Иначе почти всички учителки са страхотни-нашите бяха г-жа Василева и последната смяна беше млада учителка г-жа Иванова. Но сега малката най-вероятно като стане време за градина няма да я пусна там или ще помисля като краен вариант. Ако нещо друго Ви интересува ми пишете няма проблеми

# 529
Здравейте!
В сайта на ИСОДЗ пише, че за всички деца, които трябва да посещават ПГ са подсигурени места в детските градини и училищата. Не е уточнено обаче, дали са подсигурени места по райони, или става въпрос за цялата територия на Столична община.
Моят проблем е, че съм постоянен жител на кв. Красно село, работя в Слатина, а детето ходи на детска градина чак в кв. Дружба. Само там се класира, а от септември трябва да е в ПГ. Някой знае ли дали имам някакви реални шансове за място за ПГ в района ми с постоянен адрес?
Проблемът е, че повече не мога да си позволявам разходи за бензин и поддръжка на автомобил, физически не издържам, редовно закъсняваме и тя изпуска от материала, а обмислям и смяна на работата в съвсем друг район на София......и просто не виждам как ще се справяме.

# 530
Потърсете някое училище в квартала, което има ПГ паралелки.Ако е до обяд, трябва да помислете за някоя частна забавчница около 200 лева са, която да поеме детето до 18 или някоя баба, дядо.
По принцип на 6 годишна възраст има доста свободни места в детските градини, тъй като някои деца отиват в ПГ в училище (препоръчвам)
Трети вариант е да си размените мястото с някое дете от Красно село.

Последна редакция: вт, 19 фев 2019, 14:02 от malinkap

# 531
Потърсете някое училище в квартала, което има ПГ паралелки.Ако е до обяд, трябва да помислете за някоя частна забавчница около 200 лева са, която да поеме детето до 18 или някоя баба, дядо.
По принцип на 6 годишна възраст има доста свободни места в детските градини, тъй като някои деца отиват в ПГ в училище (препоръчвам)
Трети вариант е да си размените мястото с някое дете от Красно село.

Благодаря Ви Simple Smile
През май месец тя става на 5. За съжаление нямаме нито баби, нито дядовци, нито излишни 200 лева - едва покривам разход от 150 лева месечно за бензин - т.е. трябва ми целодневно място в Красно село.
И аз се надявам на място в едно от двете училища в района, които предлагат целодневна организация. В противен случай ще се наложи да я спра от градина/предучилищна и да я взимам с мен на работа, докато се намери нещо. 

# 532
  • София
Няма ли никакви места за вашият набор в Красно село в градините сега? Със сигурност ще има на есен. Предучилищната е задължителна, не знам как ще я спирате?

# 533
Няма ли никакви места за вашият набор в Красно село в градините сега? Със сигурност ще има на есен. Предучилищната е задължителна, не знам как ще я спирате?
Предучилищната не е ли от 6г? Предполагам може и от 5г ако ще се пуска детето на училище от 6.
Понеже жената каза, че сега май месец ще стане на 5 предполагам ще направи една година дупка...
но и според мен на есен ако кандидатсва сега ще се намери място за голяма група.

# 534
  • София
Предучилищната не е ли от 6г? Предполагам може и от 5г ако ще се пуска детето на училище от 6.
Понеже жената каза, че сега май месец ще стане на 5 предполагам ще направи една година дупка...
но и според мен на есен ако кандидатсва сега ще се намери място за голяма група.

Права си, аз мислех че ще стане на 6г. Но съм убедена че март месец ще пуснат места за септември, за 2013та примерно има 7 места и в момента.

# 535
  • София
Задължителната предучилищна вече е 2 години, така че 5 годишните попадат в обхвата. По-добре кандидатствайте някъде, не спирайте детето от предучилищна, защото после могат да се появят други проблеми.

# 536
Все някое  училище ще намерите, дори и в съседен квартал на красно село.

# 537
  • СОФИЯ
ЗПУО
Чл. 8.  (1) Предучилищното образование е задължително от учебната година, която е с начало в годината на навършване на 5-годишна възраст на детето, като родителите избират една от формите по чл. 67, а държавата и общините се задължават да осигурят условия за обхват на децата в детските градини и групите за предучилищно образование.

# 538
Въх ми мойто като е родено декември горкото на 4г още ще тръгне на предучилищна... малко ми се вижда.

# 539
  • Sofia
Ми, те по едно време мислеха предучилищната да я правят задължителна от 4 год. Не знам какво точно е станало, но май нещо замряха нещата.

Общи условия

Активация на акаунт