Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 4

• 44 923
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
  • СОФИЯ
Защото е петък и защото чета становища, ама се чудя...

Голямото дете е посещавало ДГ. Но не съобразих да ги родя с разлика 1 година, 8 месеца и три дена. Т.е. сега дете номер 2 може и да не влезе в ДГ. И двете деца са поставени в една и съща ситуация бидейки деца в едно и също семейство. Сега, пряка или непряка дискриминация спрямо по-малкото дете ще се явява факта, че голямото е посещавало ДГ, а малкото - не?

ThinkingThinkingThinkingThinkingThinking

Субектът е дете  Sunglasses , родителите са просто законните представители на това дете/деца. Те реализират правата му докато е малолетно. Защото е петък и в последните 41 г. основно чета  Joy

# 121
  • София
Да напомня на заинтересованите с надежда, че ще сте активни не само във форума.

Цитат
На 15.01.2019 г., от 18.00 часа, в зала 5, етаж 5 на Столична община – ул. „Московска“ № 33, ще се проведе публично обсъждане на проекта на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за прием на деца в общинските детски градини и в подготвителните групи в общинските училища на територията на Столична община.
Целта на обсъждането е да бъдат изслушани всички мнения по предложения проект на Наредба, преди разглеждането й от Столичен общински съвет.

# 122
  • София
Аз имам въпрос, отнасящ се за моя съседка. Детето е записано в ясла, набор 2017, но до момента не посещава яслата. Отлагането не е ли 90 дни? Не се ли отписват тези деца по служебен ред?

# 123
  • София
Аз имам въпрос, отнасящ се за моя съседка. Детето е записано в ясла, набор 2017, но до момента не посещава яслата. Отлагането не е ли 90 дни? Не се ли отписват тези деца по служебен ред?
Отлагането е до 60дни. Слад това с медицинска бележка. Ако тя носи такива, никой не може да отпише детето.

# 124
  • СОФИЯ
На сайта на СО в доста от становищата се коментира точката за СДЯ. Има решение на петчленка ВАС, че този критерий не е дискриминационен http://www.sac.government.bg/court22A.nsf/d6397429a99ee2afc22566 … 55e8?OpenDocument

# 125
Може и да не е дискриминационен, но е абсурден. Лично мнение, погледнато от личната камбанария. Да не искам да си пусна детето в неудобна ясла, но да го направя за едната точка..

# 126
Да се самодопълня, това, че детето ми не е в СДЯ, не значи, че аз не работя. Така че доводите, че майката видиш ли била вече почнала работа и да не се стресира, не ме убеждават. А и това, че примерно една година съм закрепила положението някой да гледа детето, дали частна ясла, бавачка или роднина няма значение. Щом родителите могат да си позволят удобство вместо да мъкнат по половин-един час детето до СДЯ, да им отнемем възможността някога детето да ходи в общинско заведение.

# 127
  • София
Въпросът с точката за ясла е многократно предъвкван. Има райони на София, където няма ЦДГ с яслени групи, т.нар. преди време ОДЗ-та. Там е наложително да има точка за ясла. За мен по-правилният вариант е точката за ясла да важи само за градини без яслена група, както беше преди, но да се премахне съвсем не е удачно. Или точката да важи само за градини в района на въпросната ясла. Така ще се избегне записването на всяка цена в ясла, дори и в отдалечени места.

# 128
Точно така, в Лозенец имаше 1 ОДЗ за набор 2017 ( почти в район Витоша) и 2 СДЯ-та в долни Лозенец и 1 СДЯ в горни Лозенец.В Триадица само едно ОДЗ (отново Гоце Делчев нататък) и 2 СДЯ-та (в Иван Вазов и Стрелбище).Няма какво да се дъвче въпроса с точката, ама да видим кои предложения днес ще одобрят.Също не може изведнъж да ти кажат, че точката не важи.Ако решат да променят правилата за точката, то това трябва да важи за ясленчетата от 1 група от догодина.Другите са в заварено положение.Как да е..... и да пописваме тука, файда никаква според мен.Пишат се предложения по наредбата и на място се решава дали ще се вземе в предвид.

Последна редакция: вт, 15 яну 2019, 12:21 от malinkap

# 129
  • СОФИЯ
VI. ОБРАТНА ВРЪЗКА И ОБОБЩЕНА СПРАВКА

Чл. 26. (1) След края на обществените консултации и преди разглеждането на проекта за решение на заседание на Столичен общински съвет, вносителят, подпомаган от отговорните лица по чл. 13, изготвят обобщена справка на постъпилите предложения.

(2) Справката включва и анализ за резултатите от процеса на обществено консултиране, в който се описват осъществените дейности и форми на консултиране, участниците, споделените мнения, предложения и коментари, приетите и отхвърлени предложения с аргументи за това.

Чл. 27. Справката по чл. 26 задължително се публикува на единния портал за обществени консултации на Столична община.

# 130
  • Somewhere in Spacetime
Извинявам се за нахлуването в темата, но може някой да разполага с информация. До Фантастико, в близост до Бизнес парк, има построена детска градина. Изглежда довършена, но но функционира. Знаете ли кога ще приема деца, дали ще има яслена група?

# 131
  • София
Извинявам се за нахлуването в темата, но може някой да разполага с информация. До Фантастико, в близост до Бизнес парк, има построена детска градина. Изглежда довършена, но но функционира. Знаете ли кога ще приема деца, дали ще има яслена група?

Toва не е ли Сърничка?

# 132
  • София
Как да не работи,работи си от септември.

# 133
  • Somewhere in Spacetime
Не съм минавала скоро от там. Последното беше лятото. Да, благодаря!

# 134
  • София
Не съм минавала скоро от там. Последното беше лятото. Да, благодаря!

Септември отвори врати, за това

Общи условия

Активация на акаунт