Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 4

• 45 557
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
Има различия в СДЯ, но предполагам, че ще ги уеднаквят, да видим.
А, сега разбирам замисъла на 5-те точки.Благодаря!

# 496
А СДЯ проекта, само за СДЯ ли е ? ИЛи важи и за яслени групи в ОДЗ ? Също така да ви попитам при направените промени работещ човек в София с постоянен адрес в региона на градината колко точки ще събере ? Пак ли 9т. макс като миналата година ?

# 497
  • София
С намаляването на квотата дали ще намалее шанса за прием на трето дете в яслена група, ако се очаква да се открие нова, предполагам от около 20 деца?

# 498
  • Sofia
... да ви попитам при направените промени работещ човек в София с постоянен адрес в региона на градината колко точки ще събере ? Пак ли 9т. макс като миналата година ?
3т. За постоянен адрес в София
2т. За адрес в адм. район на ДЗ
2т. За работещ родител
3т. За първо желание
Но нека да изчакаме наредбата с окончателните критерии и точки.

# 499
... да ви попитам при направените промени работещ човек в София с постоянен адрес в региона на градината колко точки ще събере ? Пак ли 9т. макс като миналата година ?
3т. За постоянен адрес в София
2т. За адрес в адм. район на ДЗ
2т. За работещ родител
3т. За първо желание
Но нека да изчакаме наредбата с окончателните критерии и точки.

Да попитам. Това за работещия родител за работещ родител в административния ли район се отнася? Това не отпадна ли преди година?

# 500
  • Sofia
Местоработата отпадна, да. Но критерий работещ родител си е все още приложим, че даже и точките, които носи ги увеличиха.

# 501
Здравейте,

Имам един въпрос към обжалващите 3000 майки (с респективно 3000 деца, тъйа като се обжалва в полза на семействата с 1 дете). Ако съдът приеме братята и сестрите да се върнат в социалната опашка, ще бъде ли увеличена квотата за нея на 40% или остава 30%? Благодаря!

# 502
  • СОФИЯ
Здравейте,

Имам един въпрос към обжалващите 3000 майки (с респективно 3000 деца, тъйа като се обжалва в полза на семействата с 1 дете). Ако съдът приеме братята и сестрите да се върнат в социалната опашка, ще бъде ли увеличена квотата за нея на 40% или остава 30%? Благодаря!
Майките са повече от 3000. Много от тях са с две деца /аргументите за подкрепа на двудетния модел са несъстоятелни/, но напр. с дете на 2 г. и дете ученик /независимо дали 1 или 10 клас/ или 2 деца на 1 и 4 г. и по-голямото не е прието в ДГ.
Искането не е за връщане в СК, а за отпадане на трите критерия, дискриминация по два признака, възраст и лично положение.
Какво, дали и в кой момент от развитието на съдебното производство ще постанови съдът е несериозна тема. Стабилните /необжалваеми/ актове на съда се изпълняват, за неизпълнението им са предвидени санкции, вкл. наказателна отговорност.

По-странно в случая е, че СО и СОС сами натрупаха много нарушения в процеса на подготовката и приемането на този подзаконов НА.

# 503
Да разбирам ли, че нищо не е ясно  и в най-лошият случай  през Май месец приемът ще бъде по наредбата от миналата година?
П.П Така пише в новините, че сте 3000 майки.

# 504
  • СОФИЯ
Да разбирам ли, че нищо не е ясно  и в най-лошият случай  през Май месец приемът ще бъде по наредбата от миналата година?
П.П Така пише в новините, че сте 3000 майки.
Тази публикация също е неточна. Лично дадох това интервю и знам какво съм говорила. СНБМ не е против отпадането на ЛКК за ХЗ, а питаме защо никой от СО и СОС не казва какво е становището на юристите им по отношение отпадане на "медицински документ" в разпоредбата за 30/60 дни от наредбата. Това законосъобразно ли е и ако е, то на какво основание. Такова становище има, юристите разбира се са служители и нямат право на изявления по този и други въпроси.
Какво имаш предвид "най-лошият случай? Най-лошо, меко казано, е незпазване/нарушаване на действащото в страната законодателство, противоречие с НА от по-висока степен. От СНБМ считаме, че е налице такова и следваме процедурата - обжалване по съдебен ред. Това естествено след като преди това сме се възползвали от другите възможни способи.

# 505
Не мога да разбера по коя наредба ще се кандидатства през м.Май.Все по някакви правила трябва да се извърши класацията.Какви са вашите очаквания за месец Май?Да, в публикацията се споменаваше, че сте против отпадането на ЛКК за ХЗ.

# 506
Аз пък съм За да отпадне ЛКК. Всички знаем как се вади ЛКК и колко фалшиви има приети с ХЗ. И ТЕЛК може да се извади срещу заплащане, но е по-трудно.

# 507
  • София

Здравейте, чета ви от известно време и голяма каша ми стана в главата.
За каква дискриминация говорите? Когато са кандидатствали въпросните братя и сестри, са били в семейства с едно дете и са си приети.

# 508
  • Sofia
Е приетиии... не са били всичките приети и това е проблемът, защото братчетата и сестричетата винаги са били с повече точки и заемат малкото свобдни места.
Но иначе и аз не разбирам защо са толкова против тях. И аз като теб съм на същото мнение, когато семействата са били с едно дете, са кандидатствали като с единствено дете. Когато децата са две/три, логистиката става по-сложна. И никой не може да ме убеди в противното. Не искам да споря, но наистина на фона на демографската криза и на смешните (евентуални) детски е хубаво семействата, които са решили да имат повече от едно дете да бъдат подкрепени по някакъв начин. Изключвам финансова/социална помощ като вариант заради една определена етническа група и тогава какво остава за да се подпомогнат тези семейства... Confused Разбира се, просто мое мнение.

Последна редакция: сб, 16 фев 2019, 01:18 от brin de muguet

# 509
Е приетиии... не са бли всичките приети и това е проблемът, защото братчетата и сестричетата винаги са били с повече точки и заемат малкото свобдни места.
Но иначе и аз не разбирам защо са толкова против тях. И аз като теб съм на същото мнение, когато семействата са били с едно дете, са кандидатствали като с единствено дете. Когато децата са две/три, логистиката става по-сложна. И никой не може да ме убеди в противното. Не искам да споря, но наистина на фона на демографската криза и на смешните (евентуални) детски е хубаво семействата, които са решили да имат повече от едно дете да бъдат подкрепени по някакъв начаин. Изключвам финансова/социална помощ като вариант заради една определена етническа група и тогава какво остава за да се подпомогнат тези семейства... Confused Разбира се, просто мое мнение.

Моите деца са с разлика 6 години. Смятате ли, че логистиката е по-малка от 2 деца в градинска възраст?
Преди 6 години близнаците бяха в социалната опашка, братята/сестри бяха допълнителен критерий, породените не си спомням къде бяха, но май и те бяха допълнителен критерий. Различна е ситуацията от сегашната.

Общи условия

Активация на акаунт