Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 4

• 45 021
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
Адресната регистрация със сигурност трябва да е направена преди класирането, самото удостоверение могат да си го извадят и след това. На удостоверението ги има и двете дати. Гледа се датата от кога е адресната регистрация.

# 646
Като я има тази възможност за служебно удостоверение, някой ще си губи ли времето да изкарва удостоверение от Общината?

# 647
Цитат на: Пак тя
[/quote
Aбсолютно си е валидно. Пък и изрично си пиише, че удостоверението трябва да е издадено преди класирането. Сега и служебно ще се удостоверява.

Служебното удостоверяване, означава ли, че няма да има нужда да се издават удостоверение на хартия, а ще го проверяват по електронен път? А иначе бях останала с впечатлението, че удостоверение за настоящ/постоянен адрес се издава при промяна и няма давност. Явно, само си предполагам.

# 648
Момичета какво значи да обновя преди 18.03 не разбирам?

# 649
В смисъл какво да актуализирам преди 18.03?

# 650
  • София
В смисъл какво да актуализирам преди 18.03?
Нищо. Системата ще си ги актуализира.

# 651
А добре, Благодаря!

# 652
Какво ще бъде изменението ? Извинявам се, че не съм информирана предварително, но не знам за каква точка става въпрос. За прием в градина с 1т. повече от СДЯ ли ?

Утре ще приемат решението за изменение и допълнение на наредбата за прием в сдя (точка 1):
https://council.sofia.bg/upcoming-meeting-smc
Най-вероятно ще го публикуват на техния сайт до седмица след това.

# 653
  • София
Здравейте, извинявам се предварително за въпроса, но ще кандидатствам за пръв път и цялата кампания ми е доста неясна. Ще помоля, ако може някоя по-веща майка да ми помогне. Доколкото знам, сега на 18-ти излизат свободните места. Ако искам да кандидатствам за място от есента, как се процедира - провервям градина по градина дали в района, който искам, има места и съответно подреждам по желание? Благодаря предварително!

Направихте ли профил в исодз?Ако сте направили, останалите неща са така, избирате градина, гледате да има за вашия набор места, смятате какъв ви е шанса за прием и чакате резултати май месец.

благодаря и аз за разяснението. Успех на всички и най-вече здраве Heart

# 654
Какво ще бъде изменението ? Извинявам се, че не съм информирана предварително, но не знам за каква точка става въпрос. За прием в градина с 1т. повече от СДЯ ли ?

Не, точка 1 от дневния ред се има предвид Simple Smile

Служебното удостоверяване ще е възможно само в 24 градини и то чак на второ класиране. Така че - пак ще се ходи в общината.

# 655
За адресната регистрация по постоянен или настоящ адрес ли ?

# 656
За адресната регистрация по постоянен или настоящ адрес ли ?

Ахам, за нея. Който е с настоящ, ще трябва да си извади удостоверение и тази година.

# 657
Разликата е една точка при кандидатстване по постоянен или настоящ адрес, нали това се запазва?
Оххх, да идва утре и да мислим какво да правим...

# 658
Разликата е една точка при кандидатстване по постоянен или настоящ адрес, нали това се запазва?
Оххх, да идва утре и да мислим какво да правим...

Да, по критерий 1 - адресна регистрация на територията на столична община. Постоянния носи точка повече.
По критерий 2 - адресна регистрация в административния район на градината точките са равни.

# 659
Благодаря Heart

Общи условия

Активация на акаунт