Боледуване на децата ни - тема 64

• 55 783
  • 768
  •   1
Отговори
# 720
  • shumen
Ние сме правили Пулмикорт за бронхит по схема.А този път като му изчезна гласа се оправи само с инхалации с физиологичен разтвор.

# 721
Ние също сме правили инхации с пулмикорт и вентолин, но без схема- изписани в спешното. Пропуск на лекарите или незнание, за да ми обяснят.

Нашата педиатърка в.подобни случай ни изписва голанил спрей и йалоклийн- той е с хиаурон. Бях малко скептична, когато го ползвах за пръв път, но вече 4-5 път опирам до него и всеки път облекчава. Ползвала съм го за детето при ларингофарингит, двустранен бронхит, лаеща кашлица, задна хрема.

# 722
Детето ми боледуваше от ларингити. Само това. Бях станала спец. Калциевият глюконат ми вършеше в пъти по-добра работа от всяко противоалергично. Та чак пък толкова да се отрича!

# 723
  • Перник
Изобщо не проумявам защо като не сте лекари обсъждате изписаното лечение?? Просто споделих през какво сме минали и как. Всеки споделя опит. Едни лекарства при едни са ок,при други не. Важното е,че детето ми вече е добре,независимо от коктейла,както се изразиха някои...Бъдете здрави!

Последна редакция: вт, 26 фев 2019, 10:14 от neji_s

# 724
  • София
Записвам се с температура, която сутринта беше 38.8, след това до 38.5. Давах веднъж Панадол и веднъж Нурофен. Повлиява се, но не пада под 37.1. Не би трябвало да е грипа, нали? Той май беше с температура над 39, или бъркам? Има и кашлица, рядко, не лоша, продуктивна.

# 725
Не е задължително. Аз бих пуснала един грип тест.

# 726
  • София
Ако до 3 дни не мине температурата, задължително на лекар (на четвъртия ден). Бързо оздравяване!

Ние сме 17-ти ден на АБ с каката. Сега ни се води опашка (опашката ще е общо 10 дни). Много ме притеснява обаче малкият -  2 седмици има болки в корема и най-вече подуване, плюс от време на време диария. Два пъти ходихме на лекар и пием един куп лекарства за киселини, рефлукс и газообразуване + пробиотици. Пази строга диета. Някой да е минавал през подобно нещо и какво трябва да направя, освен диетата?

Последна редакция: пн, 04 мар 2019, 21:53 от Аш

# 727
  • shumen
Аш,и моето пи АБ като опашка още 5 дни след болницата.Сега трябва много пазене,а днеска цял ден тук беше топло и не му се прибираше.А колко пъти да си закопчее якето повтарях нямам думи,а ако е в градината или училище представям си.
Миамим,аз бих пуснала тест за грип.

# 728
Аш, някакви изследвания пускани ли са - микробиология например?

# 729
  • София
Моме, не. Забравих да спомена, че съмненията са за обостряне на проблем вследствие употреба на неподходящи пакетирани храни (шоколадови яйца, сладкишчета и т.н.). Също, от началото на симптоматиката коремът му реагира ужасно на мляко (кисело, прясно), преди не е бил така. С диетата е малко по-добре. Докторката обаче каза, че може да му даваме сирене и кашкавал и аз реших да пробвам да го захраня вчера. Е, пак се изду като балонче. Дадохме му еспумизан, за да тушираме положението Sad.

# 730
  • shumen
Аш,пусни микробиология и не му давай мляко,сирене и кашкавал и виж как ще е.

# 731
Само за информация - вкъщи изкарахме много странен вирус.
Слаба температура от порядъка на 37,5. Но много силна отпадналост, неразположение, болки по кожата - като при грип. Силно чувство за студ, втрисане и обилно изпотяване.

Два дни трае всичко, но си като пребит.

С малката ми дъщеря /10г./ го изкарахме заедно, а няколко дни, след като оздравяхме, я хвана и голямата /19г./

# 732
  • София
Бяхме при ЛЛ, изписа Тамифлу, а хич не ми прилича на грип това. Не ни пусна грип тест. Сутринта температурата беше 38.6, през нощта пак вдигна. Не знам колко, не мерих, но детето гореше и дадох Панадол. Скоро ще ви дам отзиви за това Тамифлу. За пръв път го ползваме.

# 733
И ние май вървим натам. Малкият тръгна със сополи в четвъртък-петък. В събота-неделя вече и баткото беше. Леко покашляне, и това е, без други екстри. Третирах си ги както аз си знам, уж малкият беше се пооправил, вчера играха в парка. Според мъжа ми имало кашлящи деца. И тази нощ - 38,3, сутринта 38,6. Не знам ново чудо ли е, или се е влошил просто. Сега чакаме за преглед, ще настоявам за тест за грип.

Последна редакция: вт, 05 мар 2019, 13:47 от Mometo*

# 734
Здравейте!
Как изкарват вашите деца вирусите на горните дихателни пътища? Дъщеря ми за втори път в живота си има доста обилна хрема, от 5 дни вече и казва, че я боли корема. Предния път пак я болеше. Обяснението на педиатъра е, че я боли от секретите, които поглъща. Чували ли сте такова нещо Thinking

Общи условия

Активация на акаунт