Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Детската градина - Тема 22

 • 30 803
 • 647
 •   1
Отговори
# 15
 • София
 • Мнения: 7 918
И в нашата градина графикът за сън е от 13 до 15, 15.30. Но моята си е поспалива, вкъщи заспи ли, под 3 часа сън няма. Налага се да я будя понякога.

# 16
 • Мнения: 1 122
Графикът може да показва 13-15 часа сън, но реално в 12,05 часа, когато отивам в групата всички вече са по леглата и аз бях в шок като видях как моето дете чака да го взема, а другите тихо по леглата.
И нашите занимания не съвпадат със следобедния сън.
Нямат желание за промяна, нямат капацитет. А просто трябва децата, които наистина нямат нужда от следобеден сън да се занимават с нещо организирано /може би заедно всички такива деца в градината/, докато другите спят.

# 17
 • Sofia
 • Мнения: 2 312
Проблемът най-вероятно е, че нямат отделно помещение където да се занимават с будните деца. Досега и в яслите и в градините на децата ми, всеки път помещението на групата е едно. Хранене, игра, спане - всичко в едно Г-образно помещение, единствено тоалетната и коридора с шкафчетата са отделени. Навсякъде разположението е еднакво - просто няма къде да отидат будните деца за да не пречат на спящите.
 
ПП: И моят не спи там и само си лежи в леглото. До миналата година все ми правиха забележки, че пречел на останалите да спят. Тази, като че ли свикна да си кротува.
Но защо ги слагат от 12:00 по леглата не мога да си обясня.

# 18
 • Мнения: X
ами ако неспящите имат някакво занимание през това време.
ето моето дете два пъти ходи да плува.
ако предложат нещо, дори и платено, за другите три дни веднага го записвам.И за мен това е решението. При нас имат отделно помещение за спане. Но не им се занимава с неспящите. Искат всички да са по леглата, а те да са свободни.

# 19
 • Мнения: 1 122
Всяка градина има свободни помещения, в които се провеждат платените занимания. Имат обикновено и салон или някаква по-голяма зала. Но нямат желание и/или персонал, който да се занимава специално с неспящите деца.

# 20
 • Sofia
 • Мнения: 2 312
В такъв случай в това помещение/салон би се получила сборна група.
Сборните групи са по-скоро изключение (ваканции и т.н.), а в този случай биха станали ежедневие. Не знам доколко е редно. Примерно ако има заразно детенце, то тогава тази зараза би плъзнала във всички групи, а не само в една. Също така при нас (не знам дали навсякъде е така) дори и допълнителните дейности се извършват по групи, а не са общи за всички желаещи и си мисля, че една от причините да е така (освен че занятията трябва да са адаптирани за възрастта на децата) е именно да се ограничи разпространението на бактерии и вируси между групите. Не знам, гадая.
А може и наистина да нямат ресуср да наемат персонал за тази допълнителна сборна група.

# 21
 • Мнения: X
Нашата група си има две помещения - едно за игра и хранене и отделно за спане. С плъзгаща врата помежду им.
Аз имам предвид неспящите да са в помещението за игра и да се занимават с нещо тихо, а не да бъдат в общо помещение деца от всички групи. Последното не ми се струва никак добро.

# 22
 • Мнения: 1 122
Когато си заведете детето в театър, детски център или в метрото, не е ли в сборна група?!?! Нали има филтър в тези детски градини?!?
Kalina., не във всяка градина има преграда между помещенията за игра и спане....за съжаление. И ето, че при вас има и пак на някой не му се  занимава.

# 23
 • София
 • Мнения: 745
При нас допълнителните занимания са заедно с децата от другата група, същия набор. Но помещението за игра и спане е едно, само дето се хранят в друга стая. Просто трябва да се съберат неспящите в салона, примерно, но, представете си, ако децата знаят, че алтернативата на спането е игра в салона, примерно, с други деца, хептен никой няма да иска да легне. Пък и това са 2-3 часа  какво ще ги правят толкова време там, като една обичайна ситуация е 20-30мин., до колкото ми е известно. Като добавим и желанието на госпожата да не се занимава с никого 3 часа, картинката е ясна. Не разбирам обаче защо нас трябва да държат отговорни, че децата ни не спят, като че ли можем да ги принудим Wink

# 24
 • Sofia
 • Мнения: 2 312
Когато си заведете детето в театър, детски център или в метрото, не е ли в сборна група?!?!
Нали има филтър в тези детски градини?!?
1. Не си водя децата всеки ден на театър, детски център или в метрото. Подобна нова сборна група в салона ще е ежедневна, не всеки родител би бил съгласен.
2. Какъв филтър? Често децата са заразни преди да имат симптоми. Ако този така наречен филтър работеше, нямаше да има болни деца в детските градини.

# 25
 • Мнения: 3 999
Истината е в поста на горчива.  Peace Представяте ли си как учителката ще раздели децата, които не искат да спят от тези, които искат?! И дали последните няма да се дразнят като знаят, че другите ще играят , докато те спят? Освен това, учителките подготвят материалите за занятията, докато децата спят. Peace

# 26
 • Мнения: X
Преди време мислех да записвам дъщеря ми в частна ДГ и там ми казаха, че на който не му се спи му дават да си разглежда тихо книжка в леглото. Сега, друг е въпроса колко ще е тихо...
Сложно е, да. За мен най - нормално е по някое време тоя обеден сън да отпада, защото до 6 - 7 години не ми се струва ОК да се спи на обяд, но със сигурност пак ще има недоволни. Може би трябва да се види статистика колко от децата наистина спят на обяд след 5 годишна възраст. Защото ако от 25 спят 5...нали...

# 27
 • shumen
 • Мнения: 14 690
При нас също спят от 12 до 15-15.30.Моето дете понякога спи,но понякога не иска там.

# 28
 • София
 • Мнения: 4 964
От учителки знам, че във времето за спане пишат бумащина, предават си смените, подготвят материали за заниманията и прочие. Не седят да зяпат в нищото. Факт, че в някои градини има гъвкавост и за неспящите деца се разрешава да си играят тихичко. Но някъде няма. И по мои впечатления много зависи и от кооперативността на децата.
П.С. моите лични деца спряха да спят у дома много рано, може би преди да станат на по 2 г. В градината си спяха всички обаче. В първи клас, особено първите месеци, буквално припадаха вече преди 20 ч., много е уморително.
П.П.С. Предучилищна в училище е нещо като до 11.30 ч. Малко родители могат да си го позволят...

# 29
 • Мнения: 530
Графикът може да показва 13-15 часа сън, но реално в 12,05 часа, когато отивам в групата всички вече са по леглата и аз бях в шок като видях как моето дете чака да го взема, а другите тихо по леглата.
И нашите занимания не съвпадат със следобедния сън.
Нямат желание за промяна, нямат капацитет. А просто трябва децата, които наистина нямат нужда от следобеден сън да се занимават с нещо организирано /може би заедно всички такива деца в градината/, докато другите спят.
Вие имате ли идея ако се оставят 5 деца да не спят какъв хаос ще настане .В крайна сметка децата са там за да се възпитават. Когато толелираме а след това забраняваме ред трудно се възпитават.Не е нужно постоянно да се цитира ами на тях не им се занимава правилата за всички деца трябва да са едни.Всеки трябва да си гледа в неговата работа и да не се меша.И не е нужно да се сърдим родителите когато учител ни каже че детето не е слушало или спало да го приемаме като обида а да предприемем мерки.А всеки при по добро желание може да изкара някой раб.ден с учителката да види какво е да възпитаваш 25 деца всеко с различен характер и тогава ще разбере..😊😊😊

Общи условия

Активация на акаунт