С какво ви дразнят свекървите - тема 102

• 33 950
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
Тя няма как да пусне полата на мама, защото в критични моменти трябва все някой да е до тебе. Когато не си спал от месеци и нервите са на макс, какви поли да пуска? Напротив, много е важно да се усеща, че имаш "гръб" и не си сам във всичките дребни борби, защото трябва да се оцелее някак си.

Всички тук пишете, от някаква нереална позиция на стари жени, но някои все още не са такива. Току що са се сблъскали със семейния живот, с отношението на чуждите, с гадната бременност, когато всеки преглед е шамар и с малкото бебе, което просто не знаеш, какво иска и дали правиш всичко правилно. Никакво скъсване с родителите на този етап не и трябва, защото само те и внасят някаква сигурност в ежедневието.

Че и за мъжа и всичко е ново . И той започва със семейния живот  сега и  има нужда от подкрепа и мама зад гърба си, за да му внася сигурност.  И така ще си играят на семейство, докато някоя от мамите реши , че и е омръзнало и им развали играта.

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 14:49 от Анонимен

# 181
  Че и за мъжа и всичко е ново . И той започва със семейния живот  сега и  има нужда от подкрепа и мама зад гърба си. И така ще си играят на семейство, докато някоя от мамите реши , че и е омръзнало и им развали играта.

Сериозно? Горкия. Сигурно се е подул, като слон, хормоните са му полудели, лежал е 3 месеца без да мръдне, после са го накълцали и са му дали малко зверче, което да му унищожи зърната.

Като не може самия той да е подкрепа, защото в крайна сметка неговото състояние си е константно, ще приема патерицата до когато е нужна, а не да я рита. Жената сама ще избере него, когато усети стабилност.

# 182
  • при късмета
Тя няма как да пусне полата на мама, защото в критични моменти трябва все някой да е до тебе. Когато не си спал от месеци и нервите са на макс, какви поли да пуска? Напротив, много е важно да се усеща, че имаш "гръб" и не си сам във всичките дребни борби, защото трябва да се оцелее някак си.

Всички тук пишете, от някаква нереална позиция на стари жени, но някои все още не са такива. Току що са се сблъскали със семейния живот, с отношението на чуждите, с гадната бременност, когато всеки преглед е шамар и с малкото бебе, което просто не знаеш, какво иска и дали правиш всичко правилно. Никакво скъсване с родителите на този етап не и трябва, защото само те и внасят някаква сигурност в ежедневието.
Обаче не говорим за критични ситуации, а за ежедневие. Разликата е огромна. А за недоспиването, ако причината е бебето, то пак не за полата на майка си трябва да се държи и на нейната помощ да разчита, а на бащата.
Да, важно е да усещаш гръб, но на правилния човек, за конкретната ситуация. Иначе все едно нищо.
Точно защото сега са се сблъскали със семейния живот, трябва само двамата да решават всичко и сами да се оправят. Пък помощ ако има, добре дошла. Това е точно обратното на да очакваш външната помощ да е водеща.
Всяка с тази нагласа няма никога да създаде свястно семейство, независимо дали се е събрала с Рокфелер или някой на социални помощи. Просто никога

# 183
Според мен всякакви ситуации, в които едните родители "дават", а другите "не дават" е безумно да бъде проблем между младите. Това какво правят родителите трябва да си е тяхна работа. Пожелали - дали. Аз ако съм снаха в заможно семейство и ми се намеква да целувам ръка и да съм благодарна какво са ми дали - ами ще ми се отще. Хем съм жена. Пък за мъж не искам и да си представям.

# 184
  • MI
Салсиша, какви млади и стари, какъв гръб, какви пет лева?! Ако твоят мъж започне да ви дели на "ние, моето семейство с мама" и "вие твоето семейство с твойта мама" и започне да ти натяква за колата, апартамента и да те нарича неудачница, защо ли пък си мисля че точно ти и пет минути няма да го издържиш? Даже залагам че още като каже че неговото семейство е мама, а не ти ще изяде шамар.

# 185
Мако, според това, което съм чела, авторката е в критична ситуация, вече няколко месеца. Който не му е минало през главата, едва ли може да разбере, толкова дългия период, да те тресат нервите. Първо, заради ужасната бременност, изолацията, лежането, после недоносеното бебе, никак не е лесно. Дори за мен не е било лесно, дето нито ми е първо, нито съм млада и зелена.

Нека да си държи родителите на близо, мъжа или ще окапе, или ще се стегне и ще стане най-близкия и доверен човек с времето. Но докато стане такъв, жената не бива да е сама емоционално, материално и всякак.

nelig - като се върна много, много години назад, аз виждам, че съм била много отворена, защото съм знаела, че имам финансова и всякаква подкрепа от семейството ми. Това ми е позволило донякъде, да държа на своето до откат и да не правя никакви компромиси със свекърви, просто имаш самочувствие и смелост.

# 186
Ако някой ти стъпва постоянно на врата и то обяснява, че за да ти даде трябва да "слушкаш", еми мерси, няма нужда.Ако жена ти постоянно ти обяснява колко си некадърен и смотан, 'щото видиш ли, мама и тате дават пък неговите родители не дават, колко повърхностен и ограничен човек трябва да си?
За лелките на по 40 както се изрази, ми не съм на толкова, преди една година си загубих детето Simple Smile Мъжът ми е бил до мен, да и майка ми, но предимно ММ, защото му е било позволено да бъде до мен и не съм му обяснявала" Ти некъдърнико, ти съсипа всичко ". Та такива ми ти работи.Искам да кажа, просто на родителите си имат място в живота ти, но не трябва да ги намесваш в СЕМЕЙСТВОТО!!!

# 187
  • при късмета
Мако, според това, което съм чела, авторката е в критична ситуация, вече няколко месеца. Който не му е минало през главата, едва ли може да разбере, толкова дългия период, да те тресат нервите. Първо, заради ужасната бременност, изолацията, лежането, после недоносеното бебе, никак не е лесно. Дори за мен не е било лесно, дето нито ми е първо, нито съм млада и зелена.

Нека да си държи родителите на близо, мъжа или ще окапе, или ще се стегне и ще стане най-близкия и доверен човек с времето. Но докато стане такъв, жената не бива да е сама емоционално, материално и всякак.

nelig - като се върна много, много години назад, аз виждам, че съм била много отворена, защото съм знаела, че имам финансова и всякаква подкрепа от семейството ми. Това ми е позволило донякъде, да държа на своето до откат и да не правя никакви компромиси със свекърви, просто имаш самочувствие и смелост.
Грешка. За да преминеш през всичко това, мъжа вече трябва да е по-доверения и по-близък човек от родителите. Ако си го подкарал наопаки, то тогава вината си е лично твоя и се оправяш сам със ситуациите, които сам си предизвикал.
Всеки нормален човек и добър родител, не би оставил детето му в лоша ситуация и да не направи нищо. Но и всеки нормален човек, не би нагърбвал родителите си с гледане на бебе и неговите собствени битовизми.

А за дописаното, мъжа ти, ако не беше правил компромиси също като теб, стъпвайки и той на тези доводи, щяхте ли още да сте семейство? Или искаш да кажеш, че и той е бил принуден да стои с теб само от материална гледна точка и затова се поставяш на мястото на авторката. Мненията ти по този казус противоречат на всички до сега в темата

# 188
  • MI
Салсиша, ти сама си писала, че и на майка ти не позволяваш да ви се меси. Едно е да можеш да разчиташ на родителите си, съвсем друго е да продължаваш да мислиш че твоето семейство са те, а мъжът ти е чужд човек. Съмнявам се че си използвала по негов адрес подобни епитети, както и че си му натяквала че е никой и апартамента си е твой, ти носиш парите (всъщност са ти ги дали) и т.н. Ако мъж беше написал и половината от това си представям как щеше да е одран жив на площада.

# 189
Ами те не и се месят, сама си гледа детето, оправя се някак си, не звъни на майка си, като луда, а пита тук във форума. Сами си гледат домакинството. За жената семейството е, не да и се месят, а просто да знае, че има къде да отиде, ако се наложи.

За себе си, не знам, как биха се развили нещата, ако ... но определено е друг нюанса, когато наистина мъжа ти знае, че не зависиш от него 100%. Предполагам, че бихме се разделили, ако беше залитнал по глупостите на майка си. То не е късно и това да стане де ...

В началото, аз повече със сетра ми споделях разни глупости, тя ми е по-близка от майка ми, но с времето намаля тази нужда от патерица. И при мъжете е нужно време, не става от днес за утре, да се събуди нов човек. Или ще се напаснат, или не, нито ще са първите, нито последните.

# 190
Жената не само има къде да отиде, ами няма и нужда никъде да ходи, тя си е вкъщи. Осигурена е, така че няма за какво да се тревожи в този аспект. На нейно място аз бих направила чудеса да си запазя семейството, ако държа на него. Но когато няма желание, уви, няма какво да се направи.

# 191
Аз лично като и четях постовете колко е велика,богата и прочие, въобще не ми мина през ума, че е толкова добре осигурена.Със сигурност, ако си толкова напред в живота, няма да ревеш по форумите колко си ВЕЛИК. Другото което ми направи впечатление е как описва мъжа си. Ако това не е пързалка, според мен, момичето избива яко комплекси Simple Smile

# 192
По-скоро и избиват нервите и си го пише тук, където е неутрална територия. То и в семействата, често се казват по този начин нещата, дали ще е за пари, дали за друго - аз направих това, това, ти само стоиш на дивана, кой си ти, че ще ми казваш, какво да правя ... случвало се е навсякъде, под някаква форма.

# 193
  • MI
Не става въпрос въобще за това звъни ли или не на родителите си, колко често се виждат и т.н. - за отношение говорим. Аз предлагам на авторката да се върне и сама да си прочете постовете - ако наистина е само въпрос на стрес и хормони, сама ще разбере за какво говорим. Ако ли не, няма смисъл въобще да обясняваме. НЕ знам какво може да оправдае неща от сорта на "НИЕ (аз и родителите ми) сме давали, те не", думи като мизерник, нещастник и не помня вече какво друго, натъртване на кого в апартамента, каква кола са им купили мама и тати и т.н. Резултат от хормоните е да се разревеш или развикаш без причина на мъжа си, не да го наречеш неудачник и мизерник или да започнеш да му натякваш за пари и имоти. Съжалявам, но това е въпрос на възпитание, а и показва приоритетите на човек. Все едно да оправдая някого, че бил стресиран или на терапия и затова е нормално да поступа или да тормози психически жена си. А дали и въпросният мъж е свестен е съвсем друг въпрос.

# 194
Където има къща, има и комин, а той пуши.Няма как да няма скандали, въпреки че с ММ сме се карали само един път, другото е било изравняване на мненията.Според мен по-добре да иде и да му каже, "Ей мухъл такъв, стани от тоя диван и обясни на майка ти да спре да ме тормози, защото ще те набия"
Аз проблемите със свекървещиццата си ги оправих кардинално, не се виждаме, не разговаряме, ако ММ иска ходи, вижда си я, разговарят си по телефона и тн.Само че, когато ме настъпи по болното пръстче, ММ беше зад гърба ми и ме подкрепи, което по никакъв начин не навреди на отношенията им.Та в тоя дух ако дамата мисли ,че това е правилният подход, да обижда мъжа си, да ходи и да го строява с един чугунен тиган Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт