С какво ви дразнят свекървите - тема 102

• 33 950
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
Долчи, ние с моя мъж толкова торби сол изядохме за кратко време, че колкото и да сме влюбени, не е както в началото. Това обаче не ни е разделило, макар че писах ти- били сме пред развод заради безизходица, безпаричие и стават скандали, така е. Майките могат да са само един катализатор и рядко първопричина за разводи... Ако мислиш, че не е твоят човек, разведете се, не обричайте детето на такъв кошмар.

# 166
Абсолютно!!! Това си викам и аз, никой не ми дава гаранция , че няма да попадна от трън та на глок и да си сбъркам горкото дете. Не знам вече какво да правя , ще се побъркам Sad
Наистина кофти сте се събрали. Но ако вече имате дете, не е ли добре да помислиш за хубавите му качества. Ами ако утре си вземеш мъж "с твоя стандарт на живот", а той се окаже, че кръшка или има други проблеми, дали ще си много хепи? Истински богатите мъже често поднасят големи изненади, невинаги приятни.

# 167
  • MI
Dolca, ако не е пързалка мога да ти кажа едно - докато не се откъснеш от полата на твоите родители, няма да създадеш здраво семейство и с идеалния мъж. Може наистина да не струва мъжът ти, допускам че е така, но това не променя факта че отношението ти към семейството и парите са ти доста несъвместими с нормално развиваща се връзка. Пишеш, че искаш да е "мъж с размах , успял и авторитетен". Ок, но мислиш ли че такъв мъж би търпял подобен тон, натякване на кого е апартамента и дори минимална намеса от страна на родителите ти? Гарантирам ти че не, ще се избиете в рамките на месец-два ако въобще се съберете.

# 168
Абсолютно. Амбициозен и пробивен мъж не става за "заврян зет", каквато роля очевидно е отредена на мъжа на dolca. Той ще иска да е номер едно и да определя правилата, а жена му иска същото, ще бъде голям цирк.

# 169
  • София
Тя и мъжът й не са ни дали една стотинка и с нищо не помагат, а изискват от нас и от сина си да им помага финансово, а от моя страна е давано давано и то с пълни шепи. Не е луд този който яде баницата, а този който му я давв. Писна ми все ние да сме даващите ( къща , автомобили и тн) , а те нищо от нищо. Много е зла тази жена, дребна душица с ниска енергийна честота.

Браво, бе!
Значи, сетила си се да раждаш, ама да порастеш толкова, че да се пуснеш от полата на мама - не!?
Да ти имам "едрата " душица- освен да взимаш, не са ли те учили и да даваш?
Реторичен въпрос- явно, не.

Я, да те питам- като ти казваха мама и тате да не се жениш за голтак, който трябва да подпомага родителите си, що не ги послуша?

# 170
Като цяло за да имаш "мъж с размах, успял и авторитетен" , трябва да си до него и да го подкрепяш.Това цялото лаене колко си велика и богата...Не мога и да го коментирам.Честно жал ми е за мъжа ти !

# 171
Не е шега, защо да се шегувам. Редовно пиша във форума и търся помощ тук, защото получавам независими мнения и обективни. Наистина много ама много ни е давано с голямата лъжица. Не искам никой ничии крака да целува, но е неблагодарен. Държи се зле с тях и с мен и даже си позволи да ги обиди пред мен, а иначе кара колата дет са му дали и живее в дома ми. Аз съм мега тъпо парче, че не си взех мъж с моя стандарт на живот и ниво, а този мухльо

Ами точно това е проблемът - че всичко сте получавали и получавате на готово. Ако бяхте тръгнали от нищото и заедно да градите нямаше да е така. Да, трябвало е да си вземеш някой богаташ. Егати лиглата. Мухльо бил, като че ли ти си нещо по-различно без мама и татко.

# 172
  • София
никой не ми дава гаранция , че няма да попадна от трън та на глок и да си сбъркам горкото дете. Не знам вече какво да правя , ще се побъркам Sad

За да имаш здраво семейство, трябва семейството да сте ти и мъжа ти (и децата). Това означава - харчите парите, които вие си изкарвате, карате кола, каквато вие можете да си позволите, ходите на почивки, които вие можете да си платите. Това е, не е сложно.
При мама и тати - на гости, да хапнете и да си поговорите Simple Smile

# 173
Не е пързалка, защо ми е да си губя времето? Вижте, че пиша и в други теми за здраве, бебета и тн. Нищо не съм си измислила, живея в една трагикомедия. Повечето хора ще кажат , че съм разглезена и , че живот си живея,  но съм мега. нещастна и разочарованаЗ

Ами, вместо да търсиш други мнения просто си оправяй живота! Явно нещата са ескалирали достатъчно!

# 174
Dolca, ако не е пързалка мога да ти кажа едно - докато не се откъснеш от полата на твоите родители, няма да създадеш здраво семейство и с идеалния мъж.
Скрит текст:
Може наистина да не струва мъжът ти, допускам че е така, но това не променя факта че отношението ти към семейството и парите са ти доста несъвместими с нормално развиваща се връзка. Пишеш, че искаш да е "мъж с размах , успял и авторитетен". Ок, но мислиш ли че такъв мъж би търпял подобен тон, натякване на кого е апартамента и дори минимална намеса от страна на родителите ти? Гарантирам ти че не, ще се избиете в рамките на месец-два ако въобще се съберете.
Като цяло за да имаш "мъж с размах, успял и авторитетен" , трябва да си до него и да го подкрепяш.Това цялото лаене колко си велика и богата...Не мога и да го коментирам.Честно жал ми е за мъжа ти !
Присъединявам се към последните страници, но особено към тези два поста....
Докато си семейство с мама и тате, докато заедно осигурявате дом, докато вие си купувате колата и си плащате почивките, няма читав мъж на земята, който да търпи това и да "слага коляно" всеки път, "изплезвайки" език от благодарност.
Дори да е мамин муньо този мъж, вие-ти лично и родителите ти, толкова сте го смачкали още, че е чудно как той сам не си е обрал крушите отдавна.
никой не ми дава гаранция , че няма да попадна от трън та на глок и да си сбъркам горкото дете. Не знам вече какво да правя , ще се побъркам Sad

За да имаш здраво семейство, трябва семейството да сте ти и мъжа ти (и децата). Това означава - харчите парите, които вие си изкарвате, карате кола, каквато вие можете да си позволите, ходите на почивки, които вие можете да си платите. Това е, не е сложно.
При мама и тати - на гости, да хапнете и да си поговорите Simple Smile
Ей така се гради качествено семейство....харчите парите, които вие-Ти и Мъжът ти изкарвате.Ако можете да си позволите Х6, ще карате, ако не -ще се возите на автобус.Ако можете да си позволите Дом Периньон, ще пиете, ако ли не-ще карате на чиста водица.Докато можете да си го позволите.Така се изгражда уважение към личността на другия.
Жалко е, че родителите ти не са те научили на елементарни принципи.Сега, заради техните сбъркани такива, ти ще носиш последствията до живот.Защото хич не ми се вярва, че ще проумееш къде грешите, и ти, и родителите ти.

# 175
А аз си мислех, че само Полина е способна така малоумно да се тръшка.

# 176
  • при късмета
Ооо тук имало развитие. Виж, Dolca, няма как да изискваш самостоятелност и мъжа ти да се пусне от полата на мама, като самата ти не си го направила. Надявам се го разбираш. Не може да искаш да е "мъж с размах , успял и авторитетен", като самата ти си навряла в ситуация да е зависим от теб или по-скоро родителите ти.
Вече имаш доста в материален план, макар и да не си започнала сама. Вместо съдружник с другиго, можеше да направиш така, че с него да работиш. Ако се провали, тогава вече може да го наречеш неуспешен.
А ако беше взела мъж за който сега мечтаеш, да знаеш, че ти щеше да си в настоящата ситуация на твоя мъж.
Лесно ще се разведеш, но като попаднеш на следващия такъв, сама ще си си виновна. А ако намериш какъвто търсиш, то много хора ти казаха какво ще стане.
Пусни се и ти от полата на мама, поговорете с мъжа ти как всеки си представя нещата занапред и решавайте двамата. Няма друга оправия

# 177
Тя няма как да пусне полата на мама, защото в критични моменти трябва все някой да е до тебе. Когато не си спал от месеци и нервите са на макс, какви поли да пуска? Напротив, много е важно да се усеща, че имаш "гръб" и не си сам във всичките дребни борби, защото трябва да се оцелее някак си.

Всички тук пишете, от някаква нереална позиция на стари жени, но някои все още не са такива. Току що са се сблъскали със семейния живот, с отношението на чуждите, с гадната бременност, когато всеки преглед е шамар и с малкото бебе, което просто не знаеш, какво иска и дали правиш всичко правилно. Никакво скъсване с родителите на този етап не и трябва, защото само те и внасят някаква сигурност в ежедневието.

# 178
Т
Скрит текст:
я няма как да пусне полата на мама, защото в критични моменти трябва все някой да е до тебе. Когато не си спал от месеци и нервите са на макс, какви поли да пуска? Напротив, много е важно да се усеща, че имаш "гръб" и не си сам във всичките дребни борби, защото трябва да се оцелее някак си.
Всички тук пишете, от някаква нереална позиция на стари жени, но някои все още не са такива. Току що са се сблъскали
Скрит текст:
със семейния живот, с отношението на чуждите, с гадната бременност, когато всеки преглед е шамар и с малкото бебе, което просто не знаеш, какво иска и дали правиш всичко правилно. Никакво скъсване с родителите на този етап не и трябва, защото само те и внасят някаква сигурност в ежедневието.
Надявам се да включиш малко мозъчни клетки и да се сетиш, че тези стари жени, не сме се родили на по 40 и 40+ години.   Smiley
Ние ВЕЧЕ сме се сбъсквали с описаното от теб.
И мнението ни е именно на база нашите "сблъсъци" и опит.Та, дано някоя поне прочете с мисъл и да се предпази от елементарни грешки.
Защото конкретно коментираната снаха още е на ниво "10-годишна хлапачка на отглеждане при мама и тати".Нищо че има съпруг и дете.Родителите купуват "папото", родителите купуват "колелото", родителите "водят" на екскурзия....А къде са мъжът и жената тук?
Аз поне не виждам такива.Има две "дърти деца", които основно чакат "с протегната" ръчичка какво ще им пусне родителят.
Да помогнеш на детето си няма нищо лошо.НО, ако наистина се нуждае от помощ.
В описаната ситуация обаче, семейството видно няма нужда от точно финансовата "патерица", която им подават.

# 179
  • Най-красивата страна
Свекърва,която е останала сама,която не работи ,няма приятелки и не води никакъв социален живот ,обикновено създава големи проблеми .Тя се вкопчва в младото семейство,започва да си вре носа навсякъде,иска да командва,изисква постоянно внимание от сина си.Все намира с какво да го ангажира ....

Общи условия

Активация на акаунт