С какво ви дразнят свекървите - тема 102

• 33 824
  • 735
  •   1
Отговори
# 345
И защо реши, че временно пребиваване, докато си направят ремонта е нанасяне, сякаш е завинаги?
Аз ако приема семейството на сина ми при временни или екстремни причини, не бих скръстила ръце и да чакам гостите да ми въртят домакинството. Някак не ми идва гостоприемно. И то за по-далечни отношения, а не мога и да си го помисля да го правя със сина ми, внуци, както и с жена му. Детето най-вероятно ще оставя на майка му основното, а аз само ще помагам, но домакинството няма причина да ѝ го стоварвам изцяло. Ще рече някой, че докато ги е нямало сме стояли гладни и на мръсно
Точно.. Че и пералнята не знаела как да си я пуска.. Все едно не е прала преди да дойдем..

# 346
Доста хора се нанасят временно докато правят ремонт. Ние взехме нашето жилище на неизмазани стени, нали нямаше как да живеем там, та разбирам момичето.По странно ми стана това са мъжката работа. Само искам да те попитам Моника, а като родиш и освен цялото домакинстване имаш бебе и един търтей, който женска работа не подхваща щото не е научен какво ще правиш?

# 347
Доста хора се нанасят временно докато правят ремонт. Ние взехме нашето жилище на неизмазани стени, нали нямаше как да живеем там, та разбирам момичето.По странно ми стана това са мъжката работа. Само искам да те попитам Моника, а като родиш и освен цялото домакинстване имаш бебе и един търтей, който женска работа не подхваща щото не е научен какво ще правиш?
Ние имаме детенце, което е на половин годинка.. Та явно не си ме разбрала.. Не е търтей.. Напротив помага ми страшно много.. Може да върши абсолютно всичко, даже и готви.. Та на моменти се чудя как прави всичко, след като майка му нищо не прави и как е възпитан.. Все едно не е гледат от родителите.. Но просто работи, връща се вечер уморен и не е редно той да върши тези неща и той да ми помага или основно той да ги върши, докато майка му не я подхваща от никъде.. Та и покрай малката спи малко..

# 348
Пак казвам дразненето ми идва от там, че имаме и други варианти, но той не се решава.
Да, дразненето ти идва от съпруга ти. Логично е да се дразниш точно от него. Но не разбирам какво общо има това с темата за свекървите. Всъщност, разбирам.
Скрит текст:
Много по-лесно е да прехвърлиш яда си върху свекъра, отколкото да си признаеш, че си се омъжила за Мунчо, който 10 години навира жена си и децата си при тате, въпреки че има и друго жилище, макар и малко. Същият този Мунчо за 10 години не е събрал пари да доплати за малко по-голямо жилище от въпросната боксониера. Жена му на Мунчо и тя не е успяла. Но много по-лесно е да се нерви на свекъра, в чийто дом всъщност живее.

# 349
Т.е., преди да цъфне на прага снахата-слънце, свекърите не са си чистили, готвили, прали... Айде, бе! Веднага повЕрвах Joy

# 350
Твоят съпруг, ако ти готви и чисти ок.. Но за мен не е ок мъжа да върши тази работа 😉
Прабабо, ти ли си?

# 351
Свекървата ходи ли на работа, или и тя е в майчинство? Simple Smile

# 352
Свекървата ходи ли на работа, или и тя е в майчинство? Simple Smile
Не е в майчинство, но е пенсионера, което е почти същото.. А и не виждам, защо като си в майчинство трябва ти да вършиш всичко.. Майчинството е, за да гледаш детето си и да обръщаш внимание на него.. И междувременно, когато намериш време да свършиш нещо..

# 353
Ами защото има голяма разлика дали и тя ходи на работа и вечер се прибира изморена, също като мъжа ти, или е безработна/пенсионерка, която по цял ден пие кафета, докато снахата Пепеляшка ѝ шета. Simple Smile

# 354
Боксониера е достатъчна за сама жена с две деца. Много по-добър вариант от палат с дядо-свекър.
Пък Мунчо, ако иска да стои при тати да си жулят вечер ракийката пред мача; ако иска да се взима в ръце.

Аз не прочетох да е палат и затова попитах, какъв е този "апартамент" но тя удобно избегна въпроса. Едното било боксониера, другото ... апартамент ...?

# 355
След долната ти реплика, не мъжът ти не е търтей, само че засега, 3-4 години пак ще те питам.
Абе тези мъже не са от масло, че толкова да ги жалите и моя работи и се прибира изморен, ама няма хън-мън помага, защото знае че тоя труд моя не е по-малко от неговия, а даже нямам все още дете. Простира , пере, готви, единственото което не прави с ентусиазъм е миенето на чинии, за това сега ще си имам съдомиялна Simple Smile . Не казвам че аз лежа и не пипам нищо, ама и на ММ не му се е счупил пръст, защото си делим домакинските задължения.
Всеки си преценява за себе си!
Твоят съпруг, ако ти готви и чисти ок.. Но за мен не е ок мъжа да върши тази работа 😉

# 356
Салсиша след като аз обясних че, малък апартамент е боксониера, тя се хвана за тази дума като удавник за сламка, иначе беше малко жилище.

Боксониера е достатъчна за сама жена с две деца. Много по-добър вариант от палат с дядо-свекър.
Пък Мунчо, ако иска да стои при тати да си жулят вечер ракийката пред мача; ако иска да се взима в ръце.

Аз не прочетох да е палат и затова попитах, какъв е този "апартамент" но тя удобно избегна въпроса. Едното било боксониера, другото ... апартамент ...?

# 357
  • при късмета
Вие си правите майтап, но аз познавам свекърва, която твърди, че снахата като е на гости трябвало да върши всичко. И чака само на нея наистина. И после се чуди защо от идване поне празниците, започнаха и тях да прескачат

# 358
  • София
Прабабо, ти ли си?

JoyJoyJoy Искрено се посмях, благодаря.

# 359
  • София
След долната ти реплика, не мъжът ти не е търтей, само че засега, 3-4 години пак ще те питам.
Абе тези мъже не са от масло, че толкова да ги жалите и моя работи и се прибира изморен, ама няма хън-мън помага, защото знае че тоя труд моя не е по-малко от неговия, а даже нямам все още дете. Простира , пере, готви, единственото което не прави с ентусиазъм е миенето на чинии, за това сега ще си имам съдомиялна Simple Smile . Не казвам че аз лежа и не пипам нищо, ама и на ММ не му се е счупил пръст, защото си делим домакинските задължения.
Всеки си преценява за себе си!

Е, има и кекави мъже.

Общи условия

Активация на акаунт