С какво ви дразнят свекървите - тема 102

• 33 852
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
Скрит текст:
Продължаваш да си противоречиш, все тая. Ако искате аз няма да се оплаквам, но все пак е тема за разговор. Така свекървата е софиянка до 9-то коляно и се парадира с това, но както и да е
. Всяка божа година декември месец се купува прасе, ама не някое случайно прасе, щастливо гледано само за нея, кръстено на мен. Всяка година края на април се купува агънце-багънце, специално гледано за нея, щастливо расло на пасища и кръстено на сина й.Всяка година прасето и агънцето-багънцето умират за да сме живи и здрави, след това се складират във фризера и после се изхвърлят. И най-готиното всяка година ММ трябва да присъства на ритуалното убииство на агънцето, мен се опита да ме вербува за прасето, ама аз се оказах неблагодарна и не ходя Grinning  Та такива ти ми работи с моята свекърва
Оох, е те това, ме прободе направо в сърцето!!!   
Може ли да се "абонирам", да ми ги пращате на мен? Smiley

Иначе, аз съм като свекървата на Моника....грам няма да си наруша ежедневието, ако ми се наложи временно да съжителствам с фемилито на някой от синовете.
Ако не им харесва/м, ами, свободни са да напуснат по всяко време.  Smile

# 421
Апартаменти обзавеждам за 2-3 месеца. Каквото трябва на изплащане/кредит. В даден момент тези неща биват изплатени - след година, две, три. Всъщност съм 'вътре' само с лихвите, което е цената на спокойния ми живот. 100-200-400 лв. месечно е ниска цена за спасени нерви, лекарства и хронични болести, които неминуемо идват в следствие на такъв начин на живот. Ама на някои им се свиди.
Моника, на дядото така :„Започваме да си носим храна за обяд, няма да ядем навън /защото искаме да ядем полезно/заболя ме стомаха от гадната доставена храна/синът ти го заболя стомаха, ще спестявяме за къща/вила/шевролет/остров/яхта - според това на кое ще клъвне дядото/ - абе стотици начини има да се измъкнеш- за всяко негово нахалство по един. Ще проявиш изобретателност и постоянство, защото няма да стане за ден. Или - искаме да остане и за утре, започвам да уча вечер с детето/да ходя на танци/ да си бъркам в носа и няма да готвя всеки ден или през ден, както досега. Друг е въпросът, че този човек ви е пуснал в къщата си и му дължите отплата. Ако не давате пари /наем/, нормално е поне една готвена манджа от вас да получи за деня. Не знам какъв е случаят, ти си прецени.

Последна редакция: пт, 07 дек 2018, 16:20 от Анонимен

# 422
Ами аз не се виждам с нея, но ще кажа на ММ да я пита утре, че ще ходят за прасето Ани и моето здраве Grinning

# 423
  • София
Като знам как голяма част от бг бизнес спазва срокове и условия, нормално основен ремонт да се проточи. Обаче да си късаш нервите, но да държиш всичко да е перфектно, преди да се нанесеш - и това не го разбирам.
Подсетихте ме за една колежка отпреди 20 години - с мъжа си живели известно време на Солунска при нейните родители, после им дали жилище в Люлин-1 Mr. Green Та тя казваше: "Преди да пуснат тока (или водата, не съм сигурна), само двама души се бяха изнесли в блока - ММ и още един, и той заврян зет".

# 424
  • София
Така бяхме и ние- издадоха блока на шпакловка и замазка, и първите, които се преселиха там, за да довършват, бяха заврени зетьове.  И аз, като завряна дъщеря, след работа пристигах, бачках като общак, само и само да стегнем една стая, за да се нанесем.

# 425
Но съм щастлива, че имам бебе, а не кукла която мога да оставям някъде и да не мръдва и да не гъква и да заспива сама.
Принцесо, в поредна тема четем как кротките деца са кукли и едва ли не бавноразвиващи се. Млада си, дано понаучиш това-онова скоро относно общуването и лепенето на етикети, защото звучи грозно. Не си повече майка заради това, че детето ти трябва да е постоянно на ръце, ама като ти е кеф, реди се на опашката за тиквен медал, може и да те обявят за супер майка. А по темата ти - да бяхте си оправили първо жилището и статута на самостоятелно семейство и после да се насочите към дете. Нищо нямаше да ви избяга, пак казвам - много млада си и животът е пред теб. Сами сте се поставили с мъжа ти в това положение от бързане за незнайно какво, а сега ти тежи и се оплакваш. Обективна причина да те ожалваме аз не виждам.

Последна редакция: пт, 07 дек 2018, 15:33 от Melusine

# 426
Няма смисъл да й се обяснява едно и също 100 пъти, докато не се опари 1000 пъти ще си знае своето. Та така успех на Моника!

# 427
Моника ще бъде свекърва само за тази тема- по цял ден друса бебето на ръце, а междувременно чисти, готви и пере като за световно, защото е твърдо убедена, че един мъж не бива да пипва такива работи, а жената трябва да го отглежда като малко детенце и него. Да сме живи, ще четем за нея.

# 428
  • София
Апартаменти обзавеждам за 2-3 месеца. Каквото трябва на изплащане/кредит.
Скрит текст:
В даден момент тези неща биват изплатени - след година, две, три. Всъщност съм 'вътре' само с лихвите, което е цената на спокойния ми живот. 100-200-400 лв. месечно е ниска цена за спасени нерви, лекарства и хронични болести, които неминуемо идват в следствие на такъв начин на живот. Ама на някои им се свиди.
Моника, на дядото така :„Започваме да си носим храна за обяд, няма да ядем навън /защото искаме да ядем полезно/заболя ме стомаха от гадната доставена храна/синът ти го заболя стомаха, ще спестявяме за къща/вила/шевролет/остров/яхта - според това на кое ще клъвне дядото/ - абе стотици начини има да се измъкнеш- за всяко негово нахалство по един. Ще проявиш изобретателност и постоянство, защото няма да стане за ден. Или - искаме да остане и за утре, започвам да уча вечер с детето/да ходя на танци/ да си бъркам в носа и няма да готвя всеки ден или през ден, както досега. Друг е въпросът, че този човек ви е пуснал в къщата си и му дължите отплата. Ако не давате пари /наем/, нормално е поне една готвена манджа от вас да получи за деня. Не знам какъв е случаят, ти си прецени.
Да де ама в конкретния случай не става дума само за обзавеждане, а за ремонт. Ремонтите се бавят, майсторите се бавят има и технологично време за съхнене и т.н. докато може да се премине нататък.  За обзавеждането пък на доста места трябват точни размери, които стават ясни чак след ремонта. Отделно ако има вътрешна изолация, дори само шпакловка има технологично време за изсъхване и не е ок с малко дете да се живее в такава влага. Така че ремонт на цял апартамент + обзавеждане не може да стане за 2-3 месеца, дори и да платиш по 3 на майсторите за да се разбързат и да ти извадят поръчките най-първи.
Иначе по темата - тъпо е свекърите да очакват младите да ги обгрижват, да им прислугват и да им плащат масрафите, при все че снахата има бебе за гледане, а мъжа цял ден е на работа, ремонта и той не е хич без пари, само и само защото са им под покрива за няколко месеца. Някак си не мога да си представя здрави прави хора, едната пенсионерка /не разбрах за свекъра/ да стои цял ден да гледа сериали и да чака синът и да се върне от работа за да й прислугва. Crazy Вместо да се редуват двете семейства с домакинските задължения, свекърите решили, че обгрижване + плащане на режийни ще да им отплатата Crazy Crazy Crazy То по-добре да излязат на квартира или да идат у родителите на момичето.

# 429
Ами да отидат, ама не го правят. 😉🤪
Явно, въпреки мрънкането на снахата, така им е по - изгодно. Или мъжа ѝ не иска.
Ама то свекървата е виновна, де. 😒😁

# 430
  • София
Тъй де тъй, от 10 кладенеца вода ще донесете само и само да обясните колко е нормално здрави прави хора да стоят по цел ден на дивана и да чакат младите, разкъсвайки се между бебе, работа, ремонт и ежедневни задачи, да им прислугват, да ги обгрижват като бебета и да им плащат масрафа  Crazy Crazy Crazy Ако беше обратното и снахата беше по цял ден на дивана, а свекървата да пере, чисти, готви за всички, че и бебе да гледа, щяхте да изпишете поне 8 теми в оплюване. На Кремена проектоснахата жива я разкъсахте, че нищо не пипва и не плаща, ама щом е свекърва може да опъва кълка цял ден, докато снахата й подгъзува, че и на свекъра, а вечер като се върне от работа, да продължи синчето да я обгрижва Crazy Crazy Crazy

# 431
Аз въобще не защитавам свекървата. Но, когато живееш в чужд дом е нормално да се съобразяваш с правилата. Ако не ти изнася - се изнасяш. 😉
Това е разликата между двете ситуации.
В тази на Креми снахата живее в чуждия дом. Щом не ѝ харесват правилата на Креми е редно да се изнесе. А не Креми да се променя.
Във втория случай на снахата пак не ѝ харесва, но и не се изнасят с миУто. Който най - вероятно няма да е ок естествено и затова тя избира да е сърдита на свекървата вместо на мъжа ѝ, който я е поставил в тази ситуация. 😜

# 432
Но съм щастлива, че имам бебе, а не кукла която мога да оставям някъде и да не мръдва и да не гъква и да заспива сама.. А и все пак мъжа ми ми помага..

Браво.Пожелавам ти все тъй да е,че и още повече.Както казва Пух...Колкото повече, толкова повече!
Другите с "куклите" да му мислят..

# 433
Хайде, който много разбира, да каже точно колко години са нужни за обзавеждане на един апартамент. Ако иска и с ремонта да го сметне, нищо, че не е споменат такъв?

# 434
  • София
По-кратко от една бременност.

Ако някой дойде вкъщи и започне да ми дава наклон кога да готвя или чистя, ще си отиде на бърза ръка.

Общи условия

Активация на акаунт