С какво ви дразнят свекървите - тема 102

• 33 900
  • 735
  •   1
Отговори
# 450
  • при късмета
Аха, до сега изобщо нямало ремонт според теб, как можело обзавеждане да отнема толкова време, сега изведнъж самата ти много добре знаеш как било и ви отнело половин година. Иначе се чудиш как на другиго може да отнеме толкова

# 451
Ма ко- стига с този ремонт.
Проблем е съвместното им съжителство.
Иначе този ремонт може да отнеме и 5 години.

# 452
Аха, до сега изобщо нямало ремонт според теб, как можело обзавеждане да отнема толкова време, сега изведнъж самата ти много добре знаеш как било и ви отнело половин година. Иначе се чудиш как на другиго може да отнеме толкова

Именно, отнело ми е половин година да изкъртят цялата къща и да я приведат във приличен вид, като в това число включвам и градина и всичко, не година и половина за обзавеждане.

# 453
Salsisha,
Моля ти се, душа,  и ти като мен живееш в чужбина и не ги разбираш тези работи с ремонтите и обзавеждането. Тук всички наемаме само напълно обзаведени жилища и никога не сме живяли с по едно легло и без кухня, докато ремонтираме.
Моника, сложи отделен кош за пране в стаята си и пери с пералня или на ръка само каквото е ваше, другите дрехи си седят. Чисти се само вашата стая, готви се за 2.
Къде точно е проблема?

Много добре ги разбирам, защото аз не съм "наемала" от години и знам тук, колко чакаш за график на съответната фирма. И все пак за 6 месеца бяхме готови с основните неща, като ремонта беше повече от основен ...

За една бременност и бебе на 6 месеца, все да са го обзавели този апартамент поне основно, а?

Освен това 20 пъти я попитах, някой всъщност кара ли я нещо да прави и отговора беше - не, просто те не се "сещали" да правят, каквото тя иска.

Какво да го коментираме този казус изобщо?
Постът  ми беше ироничен.

# 454
  • София

Именно, отнело ми е половин година да изкъртят цялата къща и да я приведат във приличен вид, като в това число включвам и градина и всичко, не година и половина за обзавеждане.
Каква година и половина те гони? Те са били в чужбина до сега. Сега се връщат в БГ и започват ремонта.

# 455
Значи,когато се родиха децата имахме една готова спалня,и монтирани празни шкафове в кухнята,и един бойлер в банята....толкос,нищо повече.
Без уреди,без маса,без столове.
За 1вата годинка-всичко беше налично от А до Я.
Единствените майстори,който дойдоха бяха да монтират новите врати(влизаше в цената,иначе баща им и тях щеше да монтира сам).
С малко помощ от приятел всичко се получи.
Сам слага гипсокартон,сам направи външната изолация на къщата.Да признавам,много е сръчен.Иначе изобщо професията му е друга.
През това време изобщо не сме се сетили да отидем примерно у свекървата,при все,че е сама в голяма къща с 3 спални(не е лукс,но става за живеене).

# 456
  • София
Значи ако обобщим виновни са младите, че са приели помощта от родителите на единия, да имат покрив над главата си за някой друг месец, докато си оправят имота. Свекърите - здрави, прави възрастни индивиди са напълно в правото си да очакват изцяло обгрижване /готвене, чистене, пране и т.н./ + плащане на сметки и храна, докато маладите са при тях. Mr. Green Интересно обаче когато същите тези свекъри имат нужда от помощ, дали ще се изкефят снахата да лежи по цял ден на дивана и да не си мърда пръста, а мъжа й да си гледа и той неговите занимания или пък младите да очакват свекърите да ги обгрижват и да им плащат? Mr. Green

# 457
Моника явно не иска или не може да се премести другаде в момента. Така че по-добре дайте съвети как да се справи със ситуацията.

# 458
  • при късмета
Да, но си имала кухня и баня. Не ти стана ясно, че тях ако ги няма и ремонтирани и обзаведени, няма как да се нанесеш някъде, където е готова само стая.
Но когато тепърва купуваш и ремонтираш генерално, не може да твърдиш, че трябва само да обзаведат, защото е глупаво. В тези термини разликата е огромна и никак не са едно и също.
Добре, свекървата не е длъжна да си променя ежедневието докато младите са при тях. но не може и да чака снахата да сготви и за нея и за свекъра, нали? А те си чакат. Като няма да си променят ежедневието и те да си я карат както преди това, защо трябва за храна и чисти дрехи да чакат на снахата?

# 459
  • София

Каква година и половина те гони? Те са били в чужбина до сега. Сега се връщат в БГ и започват ремонта.
Цитат
Защото с мъжа ми сме женени от година и малко.. Не бяхме в България, когато бяхме гаджета.. И в началото.. Но от няколко месеца сме тук и живеем със свекъра и свекървата, защото купуваме апартамент.. И ще трябва да живеем още някой др месец с  тях докато направим ремонт..

# 460
  • София
Моника явно не иска или не може да се премести другаде в момента. Така че по-добре дайте съвети как да се справи със ситуацията.

Никак не може да се прави със ситуацията. Можеше да се прави, ако насреща си имаше Хора. Ама то има сметкаджии, които искат детето и снаха им да им плащат /с труд и плащане на храна и сметки/ за престоя в дома им. Как да се разбереш с такива индивиди, които смятат, че им се дължи заплащане за помощта?

# 461
  • София
Сравнително лесно може да се справи:
1. Не се занимава с прането на свекърите, то не е нейн проблем. Техните дрехи за пране се слагат в отделен кош.
2. Чисти детската стая и предлага на свекърите да се редуват в чистенето на общите помещения. Спалнята на свекърите не е нейн проблем.
3. Същото и за готвенето. Като се редуват 4 човека, то няма да е в тежест.
Дните, в които не ѝ ред да чисти или готви, не са нейн проблем.

# 462
Мисля, че по-горе и аз бях дала подобни съвети като milenaka,  но явно няма кой да прочете.

# 463
  • при късмета
Сравнително лесно може да се справи:
1. Не се занимава с прането на свекърите, то не е нейн проблем. Техните дрехи за пране се слагат в отделен кош.
2. Чисти детската стая и предлага на свекърите да се редуват в чистенето на общите помещения. Спалнята на свекърите не е нейн проблем.
3. Същото и за готвенето. Като се редуват 4 човека, то няма да е в тежест.
Дните, в които не ѝ ред да чисти или готви, не са нейн проблем.
Така е. Но явно случая не е такъв и няма уговорка за редуване.
До сега се критикуваше снахата на Креми, че няма никакво желание не само да пипне нещо и да помогне, а и конкретна уговорка за това не спазва. Сега имаме снаха, която не само счита за нормално да помогне, а е поела не само част, а изцяло домакинството и пак отнася критики.
Ами свекърва ѝ наистина може да си е вкъщи да не е длъжна да си променя ежедневието, но до сега, ако това се отнася за снаха бива окачествявана като мърла и не знам още какво. Обаче като мърлата е свекървата, то всичко е простено, първо защото е свекърва и второ защото си е вкъщи

# 464
Общо взето да, и аз смятам, че човек вкъщи си живее както иска. Който е дошъл временно, може да се грижи за себе си, а да прислужва на другите е по желание.

Общи условия

Активация на акаунт