С какво ви дразнят свекървите - тема 102

• 33 906
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Тука голям рев за правата на снахата, ама помните ли темата, в която свекървата беше обсебила кухнята и когато иска и каквото иска се гоотвеше?
И переше когато реши, при това- всичко на куп на млади и стари!?
И влизаше в спалнята им да обследва кое- какво?

В един глас се изсипа възмущението срещу свекървата, после и върху снахата, че се е навила да се нанесе там, хем на отделен етаж..........
Е, тук свекървата е напуснала полесражението- оставила е на снахата да се оправя, че да не си бият рогата, ама угодия пак няма.
Някой да си представи как две чужди си една на друга жени, от две поколения, се тикат да готвят и перат, и шетат на едно място?
Не, защото не сте го преживели- най- големите критикарки, ама що пък да не си оплювате на воля?

# 481
Аха, до сега изобщо нямало ремонт според теб, как можело обзавеждане да отнема толкова време, сега изведнъж самата ти много добре знаеш как било и ви отнело половин година. Иначе се чудиш как на другиго може да отнеме толкова

Именно, отнело ми е половин година да изкъртят цялата къща и да я приведат във приличен вид, като в това число включвам и градина и всичко, не година и половина за обзавеждане.
Каква година и половина те гони? Те са били в чужбина до сега. Сега се връщат в БГ и започват ремонта.

Сериозно? Току що върнали се? Ех, това така променя нещата ... само да беше вярно. Върнали са се в началото на бременността, а бебето вече е на половин година. Че ако не беше и преди бременността, по нейни разкази.

# 482
  • София
Скрит текст:
Тука голям рев за правата на снахата, ама помните ли темата, в която свекървата беше обсебила кухнята и когато иска и каквото иска се гоотвеше?
И переше когато реши, при това- всичко на куп на млади и стари!?
И влизаше в спалнята им да обследва кое- какво?

В един глас се изсипа възмущението срещу свекървата, после и върху снахата, че се е навила да се нанесе там, хем на отделен етаж..........
Е, тук свекървата е напуснала полесражението- оставила е на снахата да се оправя, че да не си бият рогата, ама угодия пак няма.
Някой да си представи как две чужди си една на друга жени, от две поколения, се тикат да готвят и перат, и шетат на едно място?
Не, защото не сте го преживели- най- големите критикарки, ама що пък да не си оплювате на воля?
Има угодия, щом е за известно време, а не за постоянно. Разделят се сметките и задълженията на 2. Прави се график, който да е удобен и на двете семейства. Едните ще готвят 1 седмица после 1 седмица другите /примерно/, така и с чистенето на общите помещения. Разходите за вода, ток, парно, храна - на 2. Спални и пране - всяко сем. си оправя неговото. Много сложно.

# 483
  • при късмета
Съжителството независимо дали е временно или постоянно, минава що годе нормално,когато уговорките се спазват. И са направени разбира се. Когато обаче едната страна си мисли, че само защото си е вкъщи има само права, няма как да се получи. Аз съм изумена само на това основание колко хора са склонни да неглижират всякакви проблеми и го приемат за водещ аргумент. Според мен само за битовизми има повече право, за нищо друго. В случая са битовизми, но аз лично не бих  причинила на сина си подобно гостуване, нито на семейството му. не знам какъв човек трябва да си, че да се държиш все едно си пуснал роби вкъщи, а не собственото си дете. Не мога да мисля от такава гледна точка

# 484
  • София
Скрит текст:
Аха, до сега изобщо нямало ремонт според теб, как можело обзавеждане да отнема толкова време, сега изведнъж самата ти много добре знаеш как било и ви отнело половин година. Иначе се чудиш как на другиго може да отнеме толкова

Именно, отнело ми е половин година да изкъртят цялата къща и да я приведат във приличен вид, като в това число включвам и градина и всичко, не година и половина за обзавеждане.
Каква година и половина те гони? Те са били в чужбина до сега. Сега се връщат в БГ и започват ремонта.

Сериозно? Току що върнали се? Ех, това така променя нещата ... само да беше вярно. Върнали са се в началото на бременността, а бебето вече е на половин година. Че ако не беше и преди бременността, по нейни разкази.
Къде прочете, че е в началото на бременността?

А защо не се премести свекъра ти в по-малкото жилище..

И аз съм на прага на нервите си.. Защото с мъжа ми сме женени от година и малко.. Не бяхме в България, когато бяхме гаджета.. И в началото.. Но от няколко месеца сме тук и живеем със свекъра и свекървата, защото купуваме апартамент.. И ще трябва да живеем още някой др месец с  тях докато направим ремонт.. Супер ме напрягат с всичко.. Особено като стане въпрос за детето.. Иначе и те все подслушват, да не изпуснат, влизат си без да почукат в стаята ни и т.н...свекървата чака всичко аз да свърша.. Обсъжда с дъщеря си какво правим, къде ходим и т.н...направо живееш лш така нямаш личен живот.. Аз за няколко месеца едвам ти издържам.. Пък за години ни знам.. Не мога да си го представя и не знам някой как издържат с години да живеят при тях..

# 485
Могат да мислят, както си искат и това си е тяхно право в собствения им дом. Който не му харесва е свободен да се изнася.

# 486
  • София
Да си припомниш малко:

Скрит текст:
За тези, които питаха защо сханата шетала на всички:
Ох, какво са правили тези хора преди снахата. Disappointed Relieved
Преди снахата е бил сина.. Сега чакат на нас двамата..
Свкъра е неможещия да готви:
Свекъра ми не може да готви.. Както и баща ми също не може да готви.. Ни всички мъже могат да готвят колкото и странно, явно да ви звучи тук.. И да и пералнята не може да си пусне.. Може да простре, но не и да я пусне..
Скрит текст:
Скрит текст:
Ох, да разбирам ли, че се дразниш затова, че свекърва ти не иска да обгрижва детенцето си, тоест твоя мъж – пораснал дингил, който вече си има жена и дете?
Ти си гледаш детето и тя да си гледа нейното, така ли трябва да е според теб?  Laughing
Не.. Да гледа поне мъжа си.. Не да чака и на него да му готвим аз или мъжа ми.. Та апартамента е нейн може от време на време да чисти тя..
Някой КАРА ЛИ ТЕ НАСИЛА да готвиш на мъжа и? Заплашват ли те, бият ли те, за втори път питам?
Тя си е в къщи, ще прави, каквото си иска, ако иска ще тръска по земята, като пуши.
Не, но не мога да сготвя и да му кажа няма да ядеш или ще ядеш каквото ти сготви жена ти.. И на нея така й е по-лесно...

Могат да мислят, както си искат и това си е тяхно право в собствения им дом. Който не му харесва е свободен да се изнася.
Кое точно им дава правото в собствения им дом да третират сина и снаха си като помощен персконал + да им плащат всички раходи???

# 487
  • София

Има угодия, щом е за известно време, а не за постоянно. Разделят се сметките и задълженията на 2. Прави се график, който да е удобен и на двете семейства. Едните ще готвят 1 седмица после 1 седмица другите /примерно/, така и с чистенето на общите помещения. Разходите за вода, ток, парно, храна - на 2. Спални и пране - всяко сем. си оправя неговото. Много сложно.

Да, на теория става, а на практика ще четем: "Свекървата не може да готви, прави буламачи,  ние сме свикнали да се храним здравословно, а тя с нейните запръжки.............
И не знам защо упорито се говори че "едните ще готвят/ другите ще готвят, като реално, има 2 жени вкъщи, а мъжете са на работа. То оставаше да седят и да ги чакат да им сготвят......

Единствената управия е да си се грижи всяко семейство за себе си, но тогава пък, свекървата пак ще пречи, щото снахата се води от режима на бебето.

# 488
  • София
Леко съм учудена, колко много жени в темата смятат, че ако децата/син и снаха/ им живеят при тях, в техния дом, то най-нормалното нещо на света е те/бабите/ да не си помръдват пръстчето да свършат някаква работа по собствения си дом и прехрана, а това най-естествено става задължение като отплата, че е под покрива им, на снахата.  Абсурдно е. Че даже и гротескно. Колкото и ненаучено да е младото, с такива номера от страна на по-възрастната до нищо хубаво не се стига. Въпрос, освен на мързел и липси, е на разум, който очевадно се изпарява с годините. Танто за кукуригу и основа за влошаване на отношения с майката на внуците, с жената на сина.

Никой не го е искал това от снахата, тя сама се бута да го прави.
Но както и от нея никой не го е искал, така и тя не може да го иска от другите. А тя го иска.
Тя единствено трябва да обслужва детето си. И себе си, разбира се.

# 489
Ще ги третират, както си решат и никой не може нищо да им каже. Като не им харесва на Моникини - вън. Въпреки че, те изобщо не ги отразяват, но някои хора, като снесат яйцето и се взимат за много вездесъщи в търсенето на кусури на другите.

А конкретно в случая на Моника с тестовете за бременност със сода и как бабата урочасвала бебето, с пожелаване на лека нощ ... нещо хич не и вярвам на конспиративните теории.

# 490
  • София
Леко съм учудена, колко много жени в темата смятат, че ако децата/син и снаха/ им живеят при тях, в техния дом, то най-нормалното нещо на света е те/бабите/ да не си помръдват пръстчето да свършат някаква работа по собствения си дом и прехрана, а това най-естествено става задължение като отплата, че е под покрива им, на снахата.  Абсурдно е. Че даже и гротескно. Колкото и ненаучено да е младото, с такива номера от страна на по-възрастната до нищо хубаво не се стига. Въпрос, освен на мързел и липси, е на разум, който очевадно се изпарява с годините. Танто за кукуригу и основа за влошаване на отношения с майката на внуците, с жената на сина.

Никой не го е искал това от снахата, тя сама се бута да го прави.
Но както и от нея никой не го е искал, така и тя не може да го иска от другите. А тя го иска.
Тя единствено трябва да обслужва детето си. И себе си, разбира се.
Дали??? Малко по-горе бях го цитирла:
Ох, какво са правили тези хора преди снахата. Disappointed Relieved
Преди снахата е бил сина.. Сега чакат на нас двамата..

# 491
  • София
Ооо, не. Това, че някой не готви/пере или нещо си, не означава, че чака друг да го прави.

# 492
  • София
Ще ги третират, както си решат и никой не може нищо да им каже. Като не им харесва на Моникини - вън. Въпреки че, те изобщо не ги отразяват, но някои хора, като снесат яйцето и се взимат за много вездесъщи в търсенето на кусури на другите.

А конкретно в случая на Моника с тестовете за бременност със сода и как бабата урочасвала бебето, с пожелаване на лека нощ ... нещо хич не и вярвам на конспиративните теории.
С такова мислене се стига до скандали и прекратени/развалени отношения. Един ден същите тези свекъри ще поискат помощ от децата си. Тогава редно ли е малдите да си лежат на дивана в собствения си дом и да не ги интересува нищо?

# 493
  • София
Свекърите ще искат помощ от децата си, снахата къде се бута в тази схема? Синът им, ако прецени, ще готви/чисти на родителите си. Това е негово решение, а не нейно. Тя решава за себе си. На нейно място аз не бих им прислужвала.
За моя свекър децата му се грижат.

# 494
Излишни разсъждения, никой не може насила да кара някого да му готви, а тези свекъри дори и не се опитват.

Аз съм доста нагъл човек, за съжаление, но дори и аз не мога да си представя, да се цопна в нечия къща и да плюя хората. Смятай ти що за човек си, щом си опрял до милостинята на такива, които плюеш ...

Общи условия

Активация на акаунт