С какво ви дразнят свекървите - тема 102

• 33 830
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Скрит текст:
Ама веднага ви споделям пак за моята свекърва. Звъни се на пожар (на телефона на ММ) съответно той още спи(действието се развивава 8 сутринта) . Вдига телефона и се чува "Хайде де къде си?? Прасето ще умре без нас, а трябва да сме там!! Здравето ще избяга иначе!!" Както споменах преди определн брой теми прасето е кръстено на мен, а агнето за гергьовден е на ММ (всяка година откакто сме заедно ) Аз се забавлявам Grinning . Сътветно ММ затвори телефона, поспа още един час и аз като една добра жена го събудих да ми направи кафе, че ме мързеше Simple Smile И да сега чакам развръзката на ритуалното жертвоприношение Grinning
Горкия ти мъж! Един дол дренки сте със свекърва си. Ни едната ни другата го оставя да си поспи в неделя. Ако съм на него ще ви тегля по една и на двете.
-----------------------------------------------
Да, когато възрастен човек седи в нечий дом в продължение на седмици и плюе домакините, му липсват първите 7. Това го написах и продължавам да го твърдя. И пак аз написах и твърдях, че не е работа нито на тази снаха, нито на някоя друга да прислужва на свекъри, независимо къде живее. Трябва да обслужва и издържа, разбира се, себе си.
Но продължавай да си нагаждаш изказванията както ти е удобно, не ми пречи кой знае колко.
Темата е за оплаквания все пак. А какво му липсва на възрастен човек, който е приел гости в дома си в продължение на седмици и в замяна ги кара да му прислугват, да го дундуркат като бебе барабар с мъжа си и да му плащат всички разходи???
Никой не я е карал. Тя сама се кара.

П.П. Това не го ли минахме само преди 1-2 страници?

# 526
  • София
Върнете се и й прочете постовете. Даже ги бях цитирала, ама метлата е минала. Свекървата цял ден си гледа сериалите и чака на нея. Това ако не е "каране" не знам какво е. Ама да, снахата е проста. Трябва да си сготви 2 порции и като седнат четиримата на масата, тя да ги сипе на нея и мъжа й, а на свекърите да каже "м@йната ви, като не сте си сготвили яжте филии". И така ще си живуркат в хармония, мир и любов!

# 527
А снахата защо не излезе на квартира? Щом има още време до оправянето на апартамента, но не се знае колко, си заслужава.

# 528
  • София
А свекървата защо не вземе да си опере дрехите и да си сготви за семейството или да си плати сметките, а чака друг да го свърши?

# 529
Защото си е вкъщи. Ако иска ще пере, ако не иска-няма. Но като не му изнася на някой да живее в тях се изнася той, а не домакините да се нагласят според навлека.

# 530
  • София
Върнете се и й прочете постовете. Даже ги бях цитирала, ама метлата е минала. Свекървата цял ден си гледа сериалите и чака на нея. Това ако не е "каране" не знам какво е. Ама да, снахата е проста. Трябва да си сготви 2 порции и като седнат четиримата на масата, тя да ги сипе на нея и мъжа й, а на свекърите да каже "м@йната ви, като не сте си сготвили яжте филии". И така ще си живуркат в хармония, мир и любов!

Разбира се, че не. Може да чака мъжът ѝ да се включи.
Това, че след като едната жена не прислужва, значи трябва да прислужва другата, е тълкуване единствено на снахата.

# 531
  • София
Защото си е вкъщи. Ако иска ще пере, ако не иска-няма. Но като не му изнася на някой да живее в тях се изнася той, а не домакините да се нагласят според навлека.
Не попитах защо не го прави изобщо, а защо чака друг да й свърши задълженията в собствената й къща - коренно различни неща са.

# 532
Едва ли домакините гледат като на навлеци на сина и снаха си.

# 533
Ами аз си вечерях филии като ми писна да слугувам на всички.Имахме  си разправии и мъжа ми се съгласи , че не съм длъжна ,ако имам -давам ,като няма си гледам мен.Трябваше ми време,но помогна.Помогнаха и отделните помещения ,къща ,не апартамент и  възможно обособяване.Години си шетах на всички.
Просто се чудя  някогашните отношения до кога ще вървят.
Никой няма да помогне, ако сам не си помогнеш.
Признавам ,не ми се  е случвало някой да ми наготви, сигурно е приятно,  и ще се радвам поне веднъж да стане.Но и освен за гости не искам да шетам на никого.
Какво като е за оплакване темата,не одобрявам нападките ,но пък да лъжеш кое работи не е редно.Да потупваш по гърба , а то иска истината в очите.

# 534
Боряна, не иде реч за лъжи кое работи и кое не. Няма адекватен добронамерен съвет, а нападки. Разликата е от небето до земята.
Права си обаче, че сам човек ако не си помогне, няма кой друг. Девойката ще трябва да си пренареди приоритетите, за да си улесни битието. Важно е да получи подкрепа и от съпруга си. За конкретната ситуация, не за "изнасяй се", "кви са тия ремонти за повече от времето, което на не-знам-кой-си потребител не му харесва". Принципно няма нищо лошо в лежането на свекървата в собствения й дом, стига да не натоварва със себе си снахата за елементарни домашни дейности ежедневно, но май се случва точно това. И се почва - изнасяй се, като не ти стиска, какво правиш там, това е нейният дом, ти си навлек и ред още такива високопарни простотии. Обстоятелствата са такива. Някой може и да не може да се изнесе. Ако не ви го схващат главите, не сте повече от онова, на което се присмивате и злорадствате.

# 535
Мисля, че не подканвам към изнасяне в нито един пост.Писах ,че съм против нападки.И се старая да не нападам.
Аз самата не се изнесох никога и никъде ,само вътрешно  го направих и препоръчвам преди всичко друго.Знам какво е да си възрастен вече, но помня и  как се откача като ти повтарят над 20 пъти едно и също да направиш или ти въздействат  на мисленето.Знам ,че освен мен ,никой не ми помогна.

# 536
Като не може да се изнесе, тогава се примирява. Няма как да натоварвам някой в моя дом. Той е дошъл там и по-скоро той мен натоварва.

# 537
  • София
Скрит текст:
Боряна, не иде реч за лъжи кое работи и кое не. Няма адекватен добронамерен съвет, а нападки. Разликата е от небето до земята.
Права си обаче, че сам човек ако не си помогне, няма кой друг. Девойката ще трябва да си пренареди приоритетите, за да си улесни битието. Важно е да получи подкрепа и от съпруга си. За конкретната ситуация, не за "изнасяй се", "кви са тия ремонти за повече от времето, което на не-знам-кой-си потребител не му харесва".
Принципно няма нищо лошо в лежането на свекървата в собствения й дом, стига да не натоварва със себе си снахата за елементарни домашни дейности ежедневно, но май се случва точно това.
Скрит текст:
И се почва - изнасяй се, като не ти стиска, какво правиш там, това е нейният дом, ти си навлек и ред още такива високопарни простотии. Обстоятелствата са такива. Някой може и да не може да се изнесе. Ако не ви го схващат главите, не сте повече от онова, на което се присмивате и злорадствате.
Авторката никъде не написа, че свекървата я е карала да слугува. Тя се е "самонатоварила" с това, което е изцяло нейна грешка. Която трябва да поправи.

# 538
  • при късмета
Като не може да се изнесе, тогава се примирява. Няма как да натоварвам някой в моя дом. Той е дошъл там и по-скоро той мен натоварва.
Искаш да кажеш, че би те натоварвало собственото ти дете, собственото ти внуче или който и да е от семейството на детето ти и то ако се предполага, че им помагаш в някаква нужда? Не ми звучи добре. Или помагаш от куртоазия или по начало си човек който детето му го натоварва. Не намирам гледна точка от която да ми звучи добре. Горките ти деца. Нищо де, ще разбереш, че ти тях натоварваш, като се обърнат нещата. Добре ли ще ти е, като ти станеш нуждаещата се от помощ, да разбереш, че ги натоварваш?

# 539
  • Най-красивата страна
Тя може и да иска да се изнесе,но мъжа и не иска.
В повечето случаи проблемът е в Мунчо,който не желае да се изнесе от жилището на мама.Защото така му е по-удобно.

Общи условия

Активация на акаунт