Прахосмукачка робот. Прочети преди да питаш! - 16-та тема

• 85 288
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Някой скоро получил Xiaomi с моп, може ли да ме подсети с колко мопа идва в комплект.
Когато ми пристигна робота към средата на годината пробвах мопа, ама от тогава до сега не съм, вчера реших да го пусна да се мота, ама си намерих един моп в шкафа, та се чудя един ли е бил в комплекта или аз някъде съм скрила другите от себе си?

# 151
Ох, защо толкова недолюбвате хаотичните, нали вършат същата работа, но малко повечко се бавят, или има и друг минус това почистване? Все пак си мисля, че ако разликата в цената е 200 надолу за хаотичните, не е кой знае какъв проблем, все пак ще си струва покупката.
Не знам дали може да се намери хаотичен за 260 лв. (моето излезна 465 с доставката до Бг и застраховка за транспорта), но плюсовете за мене са, че можеш да зададеш освен цялата достъпна за него площ определена зона (или повече зони едновременно), като в този случай може да се зададе да я мине повече от един път. След което се връща сама на базата. Може да се зададе да изчисти около дадена точка. Според мене при тези възможности просто отпада нуждата от виртуални стени и подобни неща.
4 степени на мощност, възможност за пускане, когато сте навън. Програмиране на ден и час за чистене.
Още разучавам моята, така че може още нещо интересно да открия.

# 152
Недоволна, в смисъл твоят не е хаотичен, така ли? Хаотичните нямат тези плюсове ли? Наистина питам, защото още чакам моя и въобще не съм наясно как стоят нещата.

# 153
Някой скоро получил Xiaomi с моп, може ли да ме подсети с колко мопа идва в комплект.
С 2 броя.

Според мене при тези възможности просто отпада нуждата от виртуални стени и подобни неща.
С втора генерация Xiaomi съм (т.е. систематичен), но в крайна сметка си взехме и виртуална стена (от китайците е евтина, за разлика от тукашните цени), защото иначе всеки път трябва да затваряме вратите към банята и стената много ни улесни. Сега с последния софтуер вкараха да може да запазваш карти и да посочваш зони, където да не ходи, но и самия производител не препоръчва да се ползва този вариант вместо физическа виртуална стена за "опасни" зони.

И все пак за мен лично систематичният е в пъти по-добър (имали сме и хаотичен преди няколко години, та мога да сравня) - минава всичко за по-малко време и с по-малко батерия и почиства по-добре, защото няма пропуснати места. Знам в каква последователност чисти ( за мен е важно, защото ми е много трудно да осигуря целият апартамент да е в разтребен вид за робота и чистя когато сме у дома и разчистваме апартамента поетапно с децата), може да зададам зони, които да повтаря по няколко пъти или да изчистя само определена зона (около масата, след като сме яли, коридора, след като сме се прибрали и сме направили кални локвички) и т.н. За моето ежедневие това са важни фактори, но разбира се, може в друг дом да не са.

# 154
  • София
Навих мъжа ми най накрая....сега въпроса е шиоми първото поколение без моп или роборок 2 с мопа?

Моля за съвет ❤
Пс. Питам понеже някой беше писал, че е пипкаво сменянето и прането на мопове, а аз обичам да минавам с препарат на ръка, не ми пречи.... bouquet

# 155
Недоволна, в смисъл твоят не е хаотичен, така ли? Хаотичните нямат тези плюсове ли? Наистина питам, защото още чакам моя и въобще не съм наясно как стоят нещата.
Аз специално не исках хаотична, пробвах на една приятелка нейната....ами останаха боклучки, през които не мина, за това! Simple Smile

Последна редакция: ср, 12 дек 2018, 09:56 от mimi.7299

# 156
Момичета, от около десет дни и аз съм с Xiaomi 2 генерация. Тъй като преди време писах, че съм категорично против марката (заради горчив опит с техен телефон), се чувствам длъжна да върна думите си назад.
Избирах между Миеле, Румба 960-980  и Ксайоми-то.
За Миеле дори от фирмения им магазин нищо не успяха да ми кажат и се отказах веднага.
Гледах доста ревюта сравняващи Румбите и Ксайоми-то и в крайна сметка се спрях на него.
Основните разлики между първа и втора генерация са мопа и окачването на колелцата, разбира се и софтуера. Базовата станция може да се ползва като виртуална стена (не съм пробвала.. предполагам е функция на софтуера).
Инсталация директно през телефона чрез сканиране на бар кода на приложението от книжката - 2 Мин, ъпдейт на софтуера - 7 Мин. Приложението е оригиналното китайско, но по подразбиране само си избра като зона Европа.
Скорост на чистене - 1 кв.м на Мин. (Нямам малки деца и домашни любимци).
Най-важното (което мен най-много ме интересуваше) - справя се идеално с килим с дълги 8 см. ресни по края. Без да съм го подлепяла или подпъхвала ресните под него.
Не мога да сравня с Румба, но категорично препоръчвам за помещения с килими с дълги ресни.

# 157
  • София
Най-важното (което мен най-много ме интересуваше) - справя се идеално с килим с дълги 8 см. ресни по края. Без да съм го подлепяла или подпъхвала ресните под него.
Не мога да сравня с Румба, но категорично препоръчвам за помещения с килими с дълги ресни.
Ivalinna, целия килим ли е с дължина 8 см или само ресните накрая? Защото аз имам един килим тип шаги, с дължина около 5-6 см, и това ме спира в момента от покупка. Не мога да преценя има ли модел, който ще се справи с този килим.

# 158
Ясно Simple Smile , разбирам че систематичното чистене е хубава екстра и необходимост, но доста скъпичка.
Но все си мисля, че ако реша да го пусна примерно само в кухнята, ще затворя вратата и той ще си чисти там.

# 159
Адрийм, аз гледах клипчета в YouTube, където се сравняват различни модели роботи. За себе си прецених, че ме дразни да "го удря тока " в различна посока всяка минута.
Ако с2 интересуваш можеш да погледнеш Wink

# 160
Да, и аз гледах доста клипчета след поръчката, самонавивам се, защото избрах набързо и импулсивно добре намален модел, който тук не е много известен и на места го дават само хаотичен, на места и със зиг-заг. Не искам да мисля, че съвсем съм се прецакала, но се оскръндзих Simple Smile и не ми се даваха повечко пари само за систематично чистене. Blush Като дойде и го тествам, ще пиша отзиви Simple Smile

# 161
Ivalinna, целия килим ли е с дължина 8 см или само ресните накрая? Защото аз имам един килим тип шаги, с дължина около 5-6 см, и това ме спира в момента от покупка. Не мога да преценя има ли модел, който ще се справи с този килим.

Килима е нисък, ресните са памучни и само на края. Преди Ксайоми-то бях взела лидълския робот, но той безвъзвратно умираше стигнеше ли до тях. Почти всички ревюта, което гледах за Ксайоми-то и работата му при килим, бяха за такива тип шаги и се справяше добре. В Ютюб имаше видео за пет вида шаги в зависимост от височината на косъмчетата и мина теста. Анти тангэл функция, обаче (за кабели и ресни на края), имаха само Румбите. Затова и толкова се чудих кой да избера. 5-6 см ми се струват много за него. Нямам как да проверя обаче.

# 162
Всъщност, ние с Ренидент това обсъждахме в миналата тема - шиомито не е с баш систематично чистене, а зиг - заг. Аз го наричам систематично, защото знам къде ще мине в следващата минута. Докато другите "несистематични", от диагонала - през средата- през края.

Каквото и да си избрала си е помощ. Не знам как съм живяла без тях досега!
Шиомито прахосмукира поне подва пъти на ден, а бравата мие по 2 пъти. Невероятно улеснение!! С малко дете съм и времето ми е кът.

# 163
Да, и аз гледах доста клипчета след поръчката, самонавивам се, защото избрах набързо и импулсивно добре намален модел, който тук не е много известен и на места го дават само хаотичен, на места и със зиг-заг. Не искам да мисля, че съвсем съм се прецакала, но се оскръндзих Simple Smile и не ми се даваха повечко пари само за систематично чистене. Blush Като дойде и го тествам, ще пиша отзиви Simple Smile
Абе не си се прецакала....хаотичните също чистят! Аз нали пробвах и такъв, но просто прецених, че ще доплатят повечко, за да чисти по бързичко!

# 164
Моята Румба днес мина доста помещения с 1 батерия. Доволна съм.
Според мъжа ми събира повече от другата прахосмукачка. Според мен защото повтаря, а и заради четките.
Събира обаче доста вълна от килима, което малко ме протеснява. Да не ми оскубе килима .
Имам два любими килима развалени и сега този много си го харесвам и не искам да ми се разваля.

Другите се развалиха от неправилно съхранение от моя страна. НЕ ми е румбата виновна.

Общи условия

Активация на акаунт