Електронни четци - тема 22

• 52 296
  • 756
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Нормално ли е Киндълът да присветва като го включвам и изключвам?! Не се случва плавно или от веднъж, ами присветва, става като на точки и тогава се стабилизира.

# 121
Нормално ли е Киндълът да присветва като го включвам и изключвам?! Не се случва плавно или от веднъж, ами присветва, става като на точки и тогава се стабилизира.

И моят прави така и се чудех дали е ОК, защото това ми е първият четец.

Имам въпрос - играх си с големината на шрифта и ширината на редовете, но не ми завършват докрай думите на един ред, прехвърля ми 2-3 букви на другия. Отделни изречения също не ги завършва на един ред, а показва една дума на реда и минава направо на следващия, за да довърши изречението. Конвертирах и прехвърлих с Calibre, пробвах и директно без да минава през програмата - все така е. В интернет пише общо-взет да си коригирам шрифта, но не става.

# 122
И моя четец дойде, довечера ще го взема. От немския амазон, от промоцията го поръчах / благодарение на темата/
Досега не съм имала четец, този ми е първия и кажете какво първо се прави, че сигурно ще го гледам като.....теле.
Сега изтеглих калибре, но стигнах до тук и не знам какво да попълвам:

Последна редакция: ср, 05 дек 2018, 13:59 от stani.1997

# 123
  • София
И моя четец дойде, довечера ще го взема. От немския амазон, от промоцията го поръчах / благодарение на темата/
Досега не съм имала четец, този ми е първия и кажете какво първо се прави, че сигурно ще го гледам като.....теле.
Сега изтеглих калибре, но стигнах до тук и не знам какво да попълвам:

Аз това го прескочи за сега и програмата си върви без проблем. Вече конвертирах няколко книги, но още не съм ги прехвърлил, за да видя дали всичко е наред

# 124
Такааа на това му дадох отказ, после смъкнах две книги, едната в epub, другата в sfb.zip  . Реших с калибре да конвертирам от zip в epub, ето така ли?

Вляво горе пише zip, вдясно epub и давам ок
но дава грешка, ето :

# 125
Този .зип не трябва ли да го разархивираш първо?

# 126
  • Варна
Мда, zip е архив, първо се разрархивира и после се конвертира.

# 127
И в моби,а не в epub.
sippy,може би трябва да си оправиш изгледа на страницата.Някъде,където беше и смяната на шрифтовете виж.

# 128
Офф да, но с тоя нов уиндос 10 даже досега не съм разархивирала, и не знам как става. На старата версия съм разархивирала и субтритри ... а сега изобщо не мога да се оправя.

# 129
Взех си го, досега го разучавах. За проба свалих три книги и през калибре конвертирах в mobi и ги прeхвърлих на киндъла. Довечера ще видя как ще е четенето. Има по менюто му още да разучавам, но бързах да видя дали ще се справя с книга. И друго да питам- как да разбера какъв модел са ми пратили? Нищо никъде не пише- че може да са ми пратили стар модел, а не новия от 2018.

Последна редакция: ср, 05 дек 2018, 21:23 от stani.1997

# 130

Не ми стана ясно какъв е този безрамков екран.
Частта от екрана,на която се вижда страницата,е на едно ниво с рамката на самия четец.Като таблет е.
Може ли да ми помогнете да намеря къде се обсъждаха аудиокнигите

# 131
Здравейте, имам нужда от помощ в избора на четец. Имам ваучер за 200 лв за сайта на Хеликон, като прдназначението е електронен четец. Мога да додам над сумата, ако си заслужава. Трябва да купя в рамките на седмица. Факт, че там цените са една идея по-високи и че няма толкова избор, но ако може да ми ударите едно рамо, защото нямам представа какво да гледам, ще съм благодарна.
Търся четец, който да е с подсветка и да не "забива", да има хубав речник, да може да се търси лесно на бг и енг.
Може би всички го правят това вече, не съм поплзвала четец от 2 години, а старият ми беше един от първите на пазара.
Колебая се между този https://m.helikon.bg/211446-BOOKEEN-Cybook-Muse-Frontlight-2-6--елекронна-книга.html
и този https://m.helikon.bg/208821-Pocketbook-Aqua-2-6--PB641-dark-blue-електронна-книга-четец-водоустойчив.html

Bookeen правят ли хубави четци? Не са ми познати като марка.
Ако има друг, който е на сайта им в наличност и си залужава, ще помоля да ме посъветвате. Благодаря!

Моят четец е Bookeen и съм доволна от него,но като цяло не съм разглеждала какви екстри има,защото не ги използвам.Това,което ми харесва и заради което го избрах пред Киндъл е че няма нужда да конвертирам книгите (чете доста формати,на мен най ми е удобно в epub),книгите се качват лесно на самия четец,има няколко нива на подсветката,може да избираш как да е самата страница,шрифтове,да си отбелязваш (bookmark),но честно казано речник не знам дали има (Този в линка по-горе,който сте дали май обаче има).
Pocketbook не съм ползвала,така че няма как да съм полезна за сравнение между двата четеца.

Последна редакция: ср, 05 дек 2018, 22:53 от DreamEvil

# 132
Ripple, Аквата има няколко вградени речника, но за съжаление английско-българският не е сред тях. Опитах се да намеря такъв, но не успях. За "забиването" също трябва да спомена, че го прави от време на време, но аз съм му свикнала. Общо взето чете всякакви формати, така че в този аспект няма да имаш никакви грижи. Подсветката можеш да си я нагласяш както си искаш, аз моята не съм я пипала и ми е удобна така. Друго няма какво да добавя.

# 133
Взех си го, досега го разучавах. За проба свалих три книги и през калибре конвертирах в mobi и ги прeхвърлих на киндъла. Довечера ще видя как ще е четенето. Има по менюто му още да разучавам, но бързах да видя дали ще се справя с книга. И друго да питам- как да разбера какъв модел са ми пратили? Нищо никъде не пише- че може да са ми пратили стар модел, а не новия от 2018.

Натопи го в един леген с вода, ако не умре, значи е новият

По кутията също се познава

Новата

Старата

# 134

Също така се различават и по софтуерният номер - на Kindle Paperwhite 3 започваше с G090, на новия е G000. Номера може да се види на дъното на кутията и в менюто на четеца.

Общи условия

Активация на акаунт