КГБ = Клуб на Готините Баби - 192.

• 42 326
  • 573
  •   1
Отговори
# 405
С голямо извинение за голямото закъснение! Flushed

Честит рожден ден на Радичка и Ина!

Яне, КАГ, прегръщам ви!

Хубава вечер на всички бабетки!

# 406
Днес обаждах ли се че забравих ,ади да има по два пъти-това напавих днес ,по един буркан  мас и  вино ,излезе един голям поднос с връх и доста хапнах.Няма да се хвърлят сладките , баба ще ги обере до грам.Ама в тестото захар не слагам
https://recepti.gotvach.bg/comments-9672
Иначе си готвих ,хапнах зеле , чакам да изстине пача по мама, пачия по свека, да разлея  и накъсам крачетата и ухото, да сложа чесън и оцет и после  на пихтия, нека ми е зле.То тва е адет зимен, трябва да си гледам прасе напролет ,стига фураж да ми се даде от Господ,скъпичко си  е за мен.

И разни други неща правих ,ама няма да ви кажа ,та сега може да дремна пак по зазоряване ,до тогава  ще чета ,плета и извивам преждата, да почвам.Май ще гледам един групав филм дори.Ди каприо жгей как ли му ходи.В ролята на поетите  , и те заплеси някакви но гейове.Пу.
Търся рохличките ,уж ги записвах ,ма не ги намирам, за утре или по утре ,когато ми дойде музата за още сладки. Нека ви е яд.

# 407
  • София
Привет от купонджийките! Събрахме се хубава групичка ( все хубавици )- карам по часовниковата стрелка Wink ЯЖКА, ИХА, АЙША, НЕША, ШПУНЦИ, ДАЯ и ФЛО. Очаквахме още ЗДРАВУНКА, но нещо я е задържало, та не стигна до нас. И познайте кой ни се обадииии? Познахте - ЛУСИ. Тя никога не ни пропуска. Обещала е след рождения й ден да дойде.
Още веднаж ви благодаря, мили дружки за рамото, което ми сложихте Hug. Бяха трогателни - притихнали и пишат ли, пишат...И после като развързахме приказките, та до преди час. Само да мине сесията ми ( това ще е към 25.01. Май тогава беше и на Луси ЧРД-то) и ще измисля някаква тематична среща - повод трябва да има и ще заформим купон по нашенски, както ние си знаем.
Има и снимков материал. Ще ни видите колкУ сме красотни Simple Smile
Поминахме си и без пердета newsm62
ПП ТАНУ, благодаря за поздравите към Радичка. Hug
     БОРЯНЧИЦЕ, сипи малко пача върху клавиатурата, та да я опитам. Wink
     ДЕЛТА, дано спре да те боли. Ела да те светна в кабинета с лазера. На мен ми помага.

# 408
  • София
Тук съм, но нещо закъсах със снимковия материал.
Дано някоя добра душа да ми обясни как да кача 2те снимки от тел. в тайната ни група.
Защото след много  пулене и ръчкане не намерих такава опция.Явно е много тайна и скрита групата. 
Засега съм ги метнала в моя профил.
Та щете - не щете трябва да ми обърнете  персонално внимание ако искате да ни видите.
На снимките сме след като си написахме домашното и вече се подкрепяме с разни вкусни неща.
Благодаря на Фло за хубавото посрещане.
Борянка, подобни сладки Пл. често си купува от 1 софийска верига Фантастико. Пише, че са с олио и вино, вкусни са.

# 409
Здравейте!  

Маринка, видях, че вече си получила моето подаръче. Първоначалната идея беше за книги, защото това е твоето АЗ.  Но влязох в един магазин, от който с една приятелка си купуваме дрехи, видях тази блуза и си помислих буквално, че това е твоята блуза. То на вкус и цвет таварищ нет,  но все пак се надявах да ти хареса и да съм улучила размера. Радвам се, че ти харесва. Носи я със здраве!

Деби,  ти закъсня с включването в списъка. Аз писах на Мамси, че си дала заявка и да те включи, но вероятно не е видяла нито твоето, нито моето съобщение. Нищо!  Следващия път!
Тану, благодаря!

На всички лека нощ!

Последна редакция: сб, 15 дек 2018, 22:54 от K.A.G.

# 410
Римарче, матрьошки се продават на "Борис 3" край женския пазар, ще ти кажа точно къде.
Сега пиша да не забравя.
И тъй ще е днес - каквото  се сетя - пиша веднага, на малки порции, по много. Пък да видим дали може така.
Миличка  Пипилота, много благодаря за снимките! Направо ще си ги сваля от фб, за частния ми албум.
Фло, ако имаш нужда от още интервюта - на разположение съм, ще се наговорим. Още съм малко нефелна - як главоцеп, гърлобол, зависимост от тоалетната, не ставам за компания. А ми беше мъчнооо.
Борянка, и аз вечер се отварям на сладко! Нечувано и невждано! Аз и сладко. Я кажете девойки, какво е това? Ало, психоложката...

Последна редакция: сб, 15 дек 2018, 23:32 от Здравка-Мравка

# 411
Без да съм психоложка ти казвам, че е на убаво.Вечер кръвната захар пада и  си похапвам.Няма да заслабвам ,нямам сто живота ,един на привършване ми е и се възползвам  да ми е хубаво.

# 412
Айша, станахме две: и аз уволних и пердета, и килими. Още за милениума май. Не, килимите ги уволних като се роди Йойо - да пълзи и да си ближе от пода каквото си иска. А пък лакирания паркет се минава лесно с моп.

# 413
Иха, така добре те разбирам относно подаръците по поръчка, без изненада! Ама как си затруднила младежта като не искаш да пътуваш... Какво ще правят сега?
Да ви призная, Йойо събира пари за колело.  Три празника му се събират, о, май 4: Коледа, НГ, Ивановден и рожден ден. Обаче аз, като Иха, държа на изненадата. Освен парички за колелото, за всеки празник ще има и по някаква дреболийка. Една от тях смятам да е един човешки череп, от медицински магазин/?/ - младежът много се интересува от тайните на човешкия мозък - нека види неговия калъф, на мозъка де.
Кой първи ще ме обяви за шантава?!?

Последна редакция: сб, 15 дек 2018, 23:33 от Здравка-Мравка

# 414
Делта, и на мен ми стана топло от преживяванията и разсъжденията ти, за неизчезващата доброта. Виж как тези събития опосредствано и на нас дават кураж! Да се светИ паметта на покойниците ти, които ни греят от горе и ни дават сили. Паметта на Мелчето да се просвети! Яне, гуш. Я дай нов и подробен репортаж за Анжи, моля те.

# 415
Ами - на. Говорих си самичка каквото си говорих - време е за лягане и за книжката. Най-щастливият час в моето денонощие! Лека нощ, приятелки скъпи. И хубава неделя утре! Утре съм дежурна баба.

# 416
  • София
Айша, станахме две: и аз уволних и пердета, и килими.

Вече сме три

# 417
  • София

Добро неделно утро! Събудих се по вътрешния си часовник, малко преди 6, минутка-две. Е, не ставам веднага, налягам си парцалките, но не се получава. Направих си кафето, турското и седнах да го изпия в "компания".  Heart Eyes

Видях ви снимките и ви писах, че сте прекрасни! Спокойни и уравновесени дами в зряла възраст!  Heart Eyes

Айша, не знам какъв е проблемът със снимките. В групата те се слагат по същия начин, както и на профила ти. Аз работя обикновено с блутут. Ако не става директно в групата, качи я от профила си. Колкото и да е заскретена и тайна групата ни, ти все пак си в нея и би трябвало да можеш да се справиш. Ако пишеш по-подробно  за какво става дума, вероятно бих могла да ти помогна.

Борянчице, и аз ги правя рохличките, задължително. Ето ти рецепКа-чешка, на нашенката Наталина, дето живее там от много години и твори чудеса.

Скрит текст:
ВАНИЛОВИ РОХЛИЧКИ (КРАВАЙЧЕТА)

Продукти за една доза(една тава, защото са малки и не се надуват много):

150г брашно
70г готварско нишесте (т.е без примеси - чисто) - царевично, пшенично, картофено(според оригиналната рецепта)
70г пудра захар
80г орехи или лешници - смилат се
150г масло със стайна температура
1-2 жълтъка(зависи от големината)

За след изпичането, си пригответе една купа с около 150 - 200г пудра захар, в която сте сложили 2-3 пакетчета със ванилена захар или прахчета ванилин.

Приготвяне:

На дъската за месене пресяваме брашното, прибавяме нишестето и захарта, смлените орехи. Отгоре нарязваме на късчета маслото и прибавяме жълтъците. започваме да месим, докато тестото стане гладко. Оставяме тестото за една вечер на хладно място да отпочине. На другият ден правим от тестото цилиндър и режем еднакви по големина колелца, които правим на пръчици 6-7 см. дълги и 1 см дебели и завиваме на кравайчета (под формата на буквата С). Печем върху ненамаслена тава, на умерена температура (170 градуса Ц) до порозовяване (не ги правете много кафяви, за да не се втвърдят). Аз пека по две тави на вентилатор на 170 градуса - около 10 -12 минути. След като ги извадите, оставете да поизстинат, но още топли овалвайте по две-три в приготвената пудра захар с ванилия.
Съхраняват се в картонена кутия, на хладно място. Издържат поне месец, месец и половина. Могат и да се замразят.

Апропо, Жабче, дай пак кода за готварските ни рецепти, че да пренеса някои оттук. Забравих го и не мога да се справя от доста време. Благодаря ти предварително.  Heart Eyes

Момичета, политам от сутринта по задачки навън. Рано пиле, рано пее, но и рано го колят - нали я знаете таз приказка?  Joy

# 418
  • Кубрат/ Пишурка

Здравче, направо ме изуми с вчерашното си писане! Hug Но и много се радвам да те чета!
И аз видях снимките ви - чудесни сте! Ако бях малко по-близо щях да ви изненадам, но уви...
За килими и пътеки - аз пък си ги ползвам. Особено през зимата. И пердетата си ползвам. Дори Галена ми донесе плътно перде за спалнята - много съм доволна! Аз обичам да спя на тъмно и тихо! Като има слънце го дръпвам.

# 419
Привет девойки Simple Smile
Зарадвах се да видя във фейса засмяните лица на няколко дружки.
Но как може такива весели лица пък без перде като фон. Майко мила , шашърдисах се  Joy Смехът настрана но и аз съм от тези които смятат че пердето и килима добавят към уюута на  помещението . Като стягах апартамента в София и дойде един младеж да поправи нещо , погледна салона  със новокупения диван , красива масичка и два (нещо като) фотьоили и така спонтанно каза "хубава стая но много бедна"  Пердета дантелени имам купих и корнизи  но нямаше кой да ги закачи. Догодина живот и здраве се надявам да се намери някой да направи и това Simple Smile
Чета за подготовките ви с разни сладки. По мое време непознати и нечувани.
Войникът беше в отпуск миналата седмица ,та бяхме доста заедно и в един разговр го питам какво закусват.А той ми отговаря кой закусва . За да отидем до трапезарията да се нахраним и в 8 да сме на плаца, трябва да ставам в 6. Купуваме си вафли и други такива ...Миналата седмица насила му набутах в сака една кутия с парчета баница, а после ми разправя как я харесали и бързо изчезнала. Та вчера направих две тави със войнишки курабийки и две тави със буркитас (баничките с парено тесто) .Днес му сложих в две кутии, взе ги с удоволствие Simple Smile Ама инат, ако не бях го човъркала нямаше да ми каже.Следващия път ще направя виненки с локум както мама ги правеше.
Чакам сега фризьора да отвори да се пдстрижа и боядисам , че му е време,че като хвърлям по бегъл поглед в огледалото да видя дали съм сресана, да не се плаша сама  Joy
Светла им памет на Мелчето и брата на КАГ. И моя татко имаше на 9,12 годишнина. Бяхме с брат ми още ученици, когато си отиде. Cry
Лек и хубав неделен ден на всички ви без изключения Hug

Общи условия

Активация на акаунт