Банята - 33 тема

• 95 130
  • 770
  •   1
Отговори
# 300
Не бих казала, че клинкерът е по-здрав от гранитогреса. Нямам сравнителни таблици, но според мен е обратното. Не, че има значение, защото и двете са достатъчно здрави.
Клинкерът (ако не е глазиран) има по-рустикален вид и не се хлъзга толкова. Гранитогресът е по-малко порьозен и попива още по-малко вода и от клинкера и е подходящ за по-изискани повърхности. 

# 301
  • In transit
ЧС, за здравината основно съдя по това колко трудно пробихме дупки в едното и другото... като сравнение.

# 302
При равна дебелина? Щото аз в подовите ми плочки гранитогрес с дебелина 1 см не бих си и помислила да дупча.

# 303
  • In transit
Ами по спомен клинкера беше 6-7мм дебел, а гранитогреса 9мм. А за дупченето нямахме много избор за да закрепим тоалетните и бидето в банята.

# 304
  • София

Mikkey , за ефекта на  бели плоки на стената бих ударила една боя на стените в цвят някой от нюансите на подовите плочки.....

# 305
  • In transit
Така ми хареса повече. С картината на стената и черните ретро аксесоари за тоалетна седи идеално. Обмислям да сложа един рафт, но не съм решила къде още.

# 306
Скрит текст:
123, а защо искаш да избегнеш плочките?
Имам фобия от некадърни майстори. Не са един или двама познатите ми, на които се е наложило да ремонтират ремонтираното. Искам, ако някой си остави ръцете и се наложи да се кърти и прави отново, това да се случи възможно най-бързо и с най-малко шум. Освен това чистенето на фугите ми е хамалогия, а и правя някакви асоциации с кланица, когато видя плочки до тавана. Искам да ги заменя с нещо, ако е възможно.
Зависи от модела и рамера на плочките.
Това за което говориш си го представям така -
липса на плочки в сухата част или лепени на около 1,2м  на плочките , но тенденцията с новите колекции  е да се лепят догоре

[/quote]

Такава тоалетна правя в момента и каква беше изненадата ми като видях идеята си на снимка - много благодаря!

Имам въпрос - някой знае ли как се реже стъклен фриз пура. Предполагам с флекс, но все пак ако някой е запознат, моля за отговор.

# 307
  • София
Диамантен диск и вода

# 308
Здравейте, може ли съвет отностно това къде да е разположена мивката в банята ? Понеже се отказваме от втора тоалетна, да не ни стане тясно в банята и се колебаеме дали ще е нужна....

Единия вариант е дали да направиме вратата да се отваря навън или навътре. Ако е навън да може като се влезне да се постави лира 20-30см широка и мивка + - 100см. Защото разстоянието от щранга до касата на вратата е 158см.... Вратата като се отвори навътре и остава към 100см,  защото все пак пантите са вътрешни и ми се струва, че ще влезе по навътре. И ще трябва мивката да е 80-90см.

Другия вариант е да не се променя вратата...и да се остави да се отваря навътре и понеже щранга е 80см дължина, ако поставиме мивка ще излиза отстрани в ляво към душа с примерно с 20см (зависи колко е дълга мивката) но не е проблем ъгъла където излиза мивката при щранга да се запълни с нещо... например със висок шкаф за принадлежности и тн.
Въпроса е за хора с опит и подобно разположение и като се виждат размерите на банята какво ще ме посъветвате ? Как е по практично, красиво и удобно..... Благодаря ви...

Последна редакция: сб, 16 фев 2019, 16:12 от DEhouse

# 309
Ще ви кажа аз какво бих направила-НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ от втора тоалетна. Не зная дали имате деца и колко човека живеете,но един ден ще съжалявате ако се откажете !
Аз бих изместила тоалетната на мястото на сегашната мивка(говоря за оригиналния чертеж) ,новото място на мивката да е като на чертеж 1 и бих сложила един стъклен параван да отдели душа за да не пръска върху тоалетната чиния.

# 310
Попринцип така е планирано да го направиме но с тоалетна, в момента сме двама...живот и здраве да сме и трима и повече Simple Smile Сега на тази снимка се чудя дали мивката да е 80см колкото щранга и после да е тоалетна с вградена структура 50-60см и остава 100см място за къпане но това ще е без параван....значи ще са под 100см....или мивката да е към вратата с шанс за 90-100см мивка.

# 311
Едното помещение ще бъде само баня, а другото само тоалетна, така ли?
Ние сме 4 човека, добре че ставаме по различно време сутрин.

# 312
Едното помещение ще бъде само баня, а другото само тоалетна, така ли?
Ние сме 4 човека, добре че ставаме по различно време сутрин.

Да, ако се лишиме от втората тоалетна.

# 313
Попринцип така е планирано да го направиме но с тоалетна, в момента сме двама...живот и здраве да сме и трима и повече Simple Smile Сега на тази снимка се чудя дали мивката да е 80см колкото щранга и после да е тоалетна с вградена структура 50-60см и остава 100см място за къпане но това ще е без параван....значи ще са под 100см....или мивката да е към вратата с шанс за 90-100см мивка.

Направете вратата да се отваря навън. Бутнете мивката към нея. Лира имам в банята, но вместо да Ви заема място защо не я смените с подово отопление на отделен кръг вързано към парното. Много по-ефикасно е. А може да се окаже и че банята е доста топла и без отопление.
Направете си две тоалетни, най-малкото във втората ще може да пращате гостите! По-натам ще съжалявяте и ще се чудите и втора баня как да направите Simple Smile

# 314
mamatania17, моля те, пусни проекта, когато е готов. И аз чакам проект от Баня стил, днес бяхме там Simple Smile

Чудя се какви са вариантите са стъклени паравани, които да изолират душа от другата част на банята? Не искам кабина, доста ми е неприятно и тясно, а само стъкла.
В Баня стил има възможност за поръчка на паравани, но цената е доста височка - над 800 лв. беше този в магазина, а ние искаме по-голям от мострата.
В Бриколаж пък имаше някакви китайски, ужасни ми се сториха Sad Но пък бяха по-евтини.

Общи условия

Активация на акаунт