Банята - 33 тема

• 95 184
  • 770
  •   1
Отговори
# 345
Малинови, ама имат и златни орнаменти...

# 346
И на мен ми е свежо съчетанието, светлите плочки са сиви по-скоро, нали? Добре се е получило, харесва ми. Peace

# 347
И на мен ми е свежо съчетанието, светлите плочки са сиви по-скоро, нали? Добре се е получило, харесва ми. Peace
По-скоро бежови. Мисля, че са на КАИ.
https://www.kai.bg/bg/fayans/sorel/

# 348
  • Русе
Да, точно тези са плочките. А за светлите фуги още ме е яд на мъжа ми, и на майстора. Изрично им казах и на двамата, че искам тъмни фуги, даже избрахме цвят с мъжа ми, но не купихме. После майсторът му казал, че тези фугиращи смеси, които гледахме с мъжа ми са много скъпи, те бяха в едни кутии. Имало по-евтина и качествена суха фугираща смес, да купи от нея. Мъжът ми отишъл и взел една светла фугираща смес, почти бяла, харесал му цветът. А относно цветът на плочките, до сега банята беше зелена, хубав цвят, но страшно ми омръзна. Навсякъде по морето хотелите са с морско син цвят, който също ми харесва, но реших, че не искам вкъщи да е така. Исках да има цвят в банята, на мен не ми харесват плочките в сивата или бежовата гама, каквито в момента до колкото разбирам са модерни. А така или иначе, каквото и да сложим, то ще е демоде след 10 или 20 г., а живот и здраве надявам се да я ползваме поне толкова, че и повече години.

# 349
vesssrusss, много хубава е стала банята, честито! Много ми хареса как сте сложили декор и фриз при мивката и останалото е изчистено, а не претрупано.

Кутиите с фуга са предполагам на Мапей и не си струва да се пести точно пък от фуга. 10-20 лв за цяла баня дето струва 2-3000 лв за материали и ремонт. А майсторът е прокарал по-лесния за него вариант - светла фуга, иначе трябваше да чака тъмната фуга да съхне и после да фугира със светлата, за да не се размаже и смеси цвета, където се срещат. Освен това някои тъмни фуги трудно се почистват, та улеснил си е задачата Simple Smile Светлата фуга на мен не ми боде очите и хич не е зле, ама като се замаца по пода ще трябва да я търкате с четка....

# 350
Светлата фуга не ми боде очите, а ръцете... много е чистене и след 10-15 години нищо не може вече да я изчисти. Те и моите са някакви скапани фугиращи смеси явно.

# 351
  • Горна Оряховица
Следя темата отдавна и сега се включвам с няколко въпроса, понеже на пролет ни предстои да обзавеждаме къща...
От къде е "най-изгодно" да купя структура за вграждане и моноблок. Гледам офертите в сайта на Баня стил - 3 в 1.
Примерно https://baniastil.com/структури-за-вграждане/казанчета-за-вгражд … -14329.html 
Сравнявах "промо" цена на смесител зс баня обаче отново от Баня стил и на офертата цената му беше 600 лв(промоцена 300 лв или нещо такова), в СИМА беше 350, а в амазон.де 200лв.

Та въпроса ми е:
Струкура за вграждане от къде?
Смесители от къде?
Плочки от къде?

От Велико Търново сме, имаме.Практис, Практикер, Сико, но по-далеч не мога дс мърдам за сега, че сме с двуседмичен бебок и разходки до София са ми невъзможни.

# 352
  • In transit
Според мен, въпросът трябва да е "каква структура", не от къде... Ние структура взехме на TECE, беше най-изгодна като цена и с 10г гаранция. Много съм доволна. Не бих си взела KOLO примерно. По назад в темата знам, че хвалеха GROHE, но не съм сигурна кой модел.
Смесителите си ги купих от Амазон.де, плочките от Баня стил, Мартинели и Джия. Всички имат и онлайн магазини.

# 353
Ние си взехме на Геберит вградена структура, нея ни препоръчаха, но още не мога да кажа как е, защото ремонта се точи седми месец.

# 354
Имам нужда от мнение за дизайна на тази баня. Размери 3.13*1.24см и в нея задължително трябва да поместим и пералня и сушилня.

Плочките са с много бледо сив цвят и имитация на мрамор, на пода е гранитогрес с дървесен мотив.

# 355
Аз бих затворила уредите в шкаф с врата. Причината - метални са и парата, образуваща се при къпане, ще кондензира по тях много здраво. Бас държа, че ще са направо мокри след като се изкъпете семейно един след друг. Колкото конденз се наблюдава по плочките, толкова ще е и по пералнята и сушилнята. Един добре затварящ се шкаф ще ги опази.

# 356
Аз мисля, че шкаф още повече ще ги "запари", така да се каже. Шкафът не може да е херметически затворен, влага така или иначе ще влиза,  но няма да излиза свободно. По-скоро бих разменила местата на мивката и пералнята със сушилнята, така ще ги отдалеча с около 60 см. от душ кабината. Ако сте само с 1 сифон в душовото пространство, наклонът ще е натам, т.е. в сегашното положение пералнята със сушилнята са съвсем близо до най-ниската точка.
Знам, че вариантът, който предлагам, не е естетически издържан, но ми се струва по-прагматичен.
А за изпаренията - имам пералня в баня с лоша вентилация вече 10 год., ръждясала е тук-там, но си работи. Ако уредите издържат 5 години, на колкото обикновено се сменят, няма страшно от изпаренията.
ТЕЦ/газ ще има ли, питам заради бойлера, дали е само за резерва или за постоянно?

# 357
И аз съм имала, ама по-далеч, а тук са до самата кабинка.

И влага ще влиза в шкафа, но съвсем малко, защото няма какво да я насилва навътре. Би влязла повече ако влагата стои много часове, но за половин час ще е пренебрежимо.  А после след къпане, като се пусне вентилаторът, вратичката ще се отваря за проветрение. Но ако си сложат един вентилатор, нагнетяващ въздух вътре в шкафа, нищо няма да влиза изобщо - на този принцип се правят чистите стаи и костюмите на работещите с опасни неща Mr. Green

# 358
ТЕЦ/газ ще има ли, питам заради бойлера, дали е само за резерва или за постоянно?
Бойлерът е за постоянно, няма алтернатива.
В шкаф визуално биха изглеждали по-добре, но самият шкаф ми се струва, че има повече щети от уредите. От 5 години са в баня с кошмарна вентилация, само зад душ - завеса  - появява се мухъл, но не и ръжда.

Визуално бих искала те да са в дъното, където сега е душът, но тогава трябват две прегради - (1) между пералня/сушилня и душ и (2) между душ и мивка.

# 359
Е, щом е за постоянно бойлерът, значи е малко вероятно някой да се забрави вътре на фучащ душ за 40 мин. примерно.
Не знам, ти си решаваш, аз бих разместила мивката и двата уреда и бих ги оставила без прегради, няма да е супер красиво.
А мухъл ти се появява вероятно защото няма постоянно отопление - стените са относително студени и парата/влагата кондензира непрекъснато по тях. В този случай отново, според мен, е по-добре да има по-малко затворени пространства, за да циркулира въздуха. Аз така си разсъждавам, де, не твърдя, че съм права.

Общи условия

Активация на акаунт