Банята - 33 тема

• 95 264
  • 770
  •   1
Отговори
# 405
  • в света на неограничените измерения
Моля дайте съвет за малка баня (2.9 м2), която ще се ползва от чужденци командировани за кратко в България. Плочките и комбинацията им подходящи ли са за целта и ако не, какво бихте предложили.

Нико, смятам че тази комбинация е много претрупана за малка баня. Има вкарани 4 вида плочки. От пребиваването ми в доста страни от Европа съм забелязала, че правят баните си изключително изчистени и светли. Не слагат даже фризове, както е "модерно" у нас.  Един цвят плочки за стените и евентуално друг цвят за пода.
Аз бих я направила само от сивите плочки, щом ти харесват и някакъв едноцветен гранитогрес за пода в подходяща на тях гама.
Успех и покажи, когато е готова.

# 406
Моля дайте съвет за малка баня (2.9 м2), която ще се ползва от чужденци командировани за кратко в България. Плочките и комбинацията им подходящи ли са за целта и ако не, какво бихте предложили.

Нико, смятам че тази комбинация е много претрупана за малка баня. Има вкарани 4 вида плочки. От пребиваването ми в доста страни от Европа съм забелязала, че правят баните си изключително изчистени и светли. Не слагат даже фризове, както е "модерно" у нас.  Един цвят плочки за стените и евентуално друг цвят за пода.
Аз бих я направила само от сивите плочки, щом ти харесват и някакъв едноцветен гранитогрес за пода в подходяща на тях гама.
Успех и покажи, когато е готова.
Мерси много. Ще я покажа.

Последна редакция: вт, 05 мар 2019, 13:44 от Анонимен

# 407
  • Варна
Здравейте обмислям баня в която не всички стени да са с плочки, съответно четох че има специални бои за баня които са устойчиви на вода и миене .И скам обаче да попитам как трябва да се постъпи с тези стени на които е само боя и не искам да има цокъл от плочки к. Само боята ще предпази ли стената от попиване на вода, предполагам че боите които запечатват стената ще пазят от попиване.Някой има ли практически опит? Ето снимка на това за което говоря

На снимката, която си постнала не мисля, че вода ще стига до стената с боята, може би имаш предвид, почистване със стирка? В доста бани с вани или отделни тоалетни в Америка, а и в Европа няма сифони, почистват се само с моп.

# 408
Имах предвид че все пак дори при миене с моп ще се мокри стената ако няма цокъл

# 409
  • Пловдив
Здравейте,момичета!Предстои ми ремонт на две бани и ме интересува от кои фирми за производство на мебели за баня сте доволни.Изгледах хиляди снимки,но моите шкафове за баня не ги откривам,както се казва.Ще трябва да ги поръчвам - единият в ретро стил,другият по-модерен.Ще съм благодарна,ако споделите мнения и препоръки!

# 410
  • София
Здравейте,момичета!Предстои ми ремонт на две бани и ме интересува от кои фирми за производство на мебели за баня сте доволни.Изгледах хиляди снимки,но моите шкафове за баня не ги откривам,както се казва.Ще трябва да ги поръчвам - единият в ретро стил,другият по-модерен.Ще съм благодарна,ако споделите мнения и препоръки!
Аз си взех оттук: http://www.visota.com/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B3 … D0%B0%D0%BD%D1%8F

# 411
Имам следния въпрос: преди да се поставят новите плочки по стените, махат ли се старите или не е задължително? Майсторът иска да лепи върху старите. Досега доста ремонти на бани съм преживяла, но плочките винаги са били махани, затова ми е странно.

# 412
Много ясно че махаш. Мързи го да кърти старите за това така ти казва.

# 413
  • София
Имам следния въпрос: преди да се поставят новите плочки по стените, махат ли се старите или не е задължително? Майсторът иска да лепи върху старите. Досега доста ремонти на бани съм преживяла, но плочките винаги са били махани, затова ми е странно.
Махат се поради няколко причини-стеснява се помещението, може новите да не се захванат добре за старите... Други може да допълнят. Майстора ви го мързи да махне старите плочки, но би трябвало той да се съобрази с вашите желания, а не обратното. Все пак вие сте клиентите и задавате параметрите.

# 414
Може и върху старите плочки, но ако плочките не стигат до тавана, ще се получи доста дебел перваз. Другото са го написали вече. Има лепила за "плочка върху плочка", едната ми баня преди десет години е направена така и не е мръднала, но може би просто съм имала късмет.

# 415
  • София
нали ще сменяте вик. По добре махнете старите плочки.

# 416
Имам следния въпрос: предстои ми ремонт на старото жилище на майка ми. Намира се на 10 етаж и понякога през лятото налягането е слабо. Има ли душ, който би компенсирал ниското налягане с разпръскване на струята вода, виждам, че има икономични модели, които пестят вода, но възможно ли е да работят с по-малка струя, възможно ли е изобщо?

# 417
Момичета, моля да ми кажете различните видове прагове за баня понеже хич не съм запозната?? Майсторът предлага да сложи гранитен праг, но се чудя какви са алтернативите след като банята е на по-високо ниво от коридора?

# 418
  • София
Момичета, моля да ми кажете различните видове прагове за баня понеже хич не съм запозната?? Майсторът предлага да сложи гранитен праг, но се чудя какви са алтернативите след като банята е на по-високо ниво от коридора?

Предполагам че е говорил за праг за душ пространство, а това че нивото на банята е по-високо нивото от коридора е заради замазката която покрива ф50 тръбите от сифони и мивки минаващи по пода. Имате ли чертеж, дайте повече информация за банята, размери разпределение ?

# 419
според мен се има предвид точно прага на вратата на банята

Общи условия

Активация на акаунт