Банята - 33 тема

• 95 272
  • 770
  •   1
Отговори
# 420
  • Sofia
Не е необходим праг при вратата,освен ако е на едно ниво с коридора.

# 421
  • Русе
Като няма праг няма ли да излиза вода от банята в коридора, когато се позапуши сифона, пусне се по-силно душа. Вкъщи се е случвало да излиза вода в коридора, макар че има праг. Особено, когато децата бяха по-малки се е случвало да понаводнят играейки си.

# 422
  • Sofia
Ако има хубав наклон към сифона,няма да излиза вода.

# 423
  • София-в сърцата на моите деца
Да ми препоръчате  хигиенен душ , от който сте доволни на някоя фирма?

# 424
Момичета, колко струва нова баня, примерно 6 кв. м., че аз получих оферта от майстор и се втрещих. Имам предвид за труд - къртене на старата баня, лепене на новите плочки и материали, без плочки и санитария. За София става въпрос, сигурно има значение.

# 425
  • София
Около 1500лв за нормална баня.

# 426

Благодаря много за отговора. Само да уточня - нали се включват материали - лепило, окачен таван, замаска, аз да си купя само плочките и мебелите?

# 427
  • София
Ако искате и материалите, освен плочките по-вероятно 4000+ лв. Банята е 6кв под предполагам, но стените също са си квадратура.

# 428
Ние за 4 квадрата дадохме 1200 на майстора, 350 на фирма кърти, чисти, извозва и още сигурно 500-600 материали без плочки и санитария. То само кофа изолация е 50 лв.

# 429
  • София

Благодаря много за отговора. Само да уточня - нали се включват материали - лепило, окачен таван, замаска, аз да си купя само плочките и мебелите?
  Това само за работа.А на вас каква цена ви са казали за работа.

# 430
Да ми препоръчате  хигиенен душ , от който сте доволни на някоя фирма?

Този
https://baniastil.com/%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5 … -kludi-11023.html

ЕваНиколова, 6 кв.м. банята е повече от стандартните банички от по 3-4 кв.м., които с материали без плочки и санитария излизат по около 1500 лв. Голямо значение има каква част от ВиК инсталацията се сменя и променя ли местата си, къде ще се маже с хидроизолация, смесителите вградени ли ще са и структура за вграждане ли ще има или моноблок, сифонът линеен ли ще е, два ли ще слагате, досега колко и къде са били. По-скоро ако пуснете офертата си ще може да коментираме някоя от позициите дали е с много висока цена или не. Освен това ако сте на последен етаж, през някакъв безистен или двор мъкненето на материали и боклуци също оскъпява повече и т.н.

# 431
според мен се има предвид точно прага на вратата на банята
Да, точно за прага на вратата на банята говоря - в момента цялото ниво на банята е по-високо от нивото на коридора както и sofiq_borisova спомена. Интересувам се какви са възможните варианти за оформянето на прехода коридор->баня? Аз си представям или да се залепи някакъв праг или да се оформи с лайсна, дали има други варианти?  Наклонът ще бъде направен към сифона така че и аз не мисля, че ще има риск от преливане на вода към самия коридор.

# 432
Момичета, колко струва нова баня, примерно 6 кв. м., че аз получих оферта от майстор и се втрещих. Имам предвид за труд - къртене на старата баня, лепене на новите плочки и материали, без плочки и санитария. За София става въпрос, сигурно има значение.

Ето я нашата оферта за работа + материали

# 433
  • София
според мен се има предвид точно прага на вратата на банята
Да, точно за прага на вратата на банята говоря - в момента цялото ниво на банята е по-високо от нивото на коридора както и sofiq_borisova спомена. Интересувам се какви са възможните варианти за оформянето на прехода коридор->баня? Аз си представям или да се залепи някакъв праг или да се оформи с лайсна, дали има други варианти?  Наклонът ще бъде направен към сифона така че и аз не мисля, че ще има риск от преливане на вода към самия коридор.
С лайсна,  като на снимката
........

# 434
  • София

Ето я нашата оферта за работа + материали
Ние миналата година правихме баня, но цената за поставяне на плочки беше по-ниска. И въпреки това излезе 5000 цялата баня с материалите и труда. Има много малки неща от по 20-30 лв, които не са планирани, но са нужни и оскъпяват в крайна сметка. Тези малките неща може и да 1000 лв да стигнат, понеже майстора всеки ден иска по няколко допълнителни неща, които не са купени и не са предвидени отначало, но са нужни.

Общи условия

Активация на акаунт