Банята - 33 тема

• 95 296
  • 770
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте ще обзавеждаме ново жилище и планирам банята. Прикачам разпределението както е по чертеж. Мислих умувах и по-добро разположение не измислих -отворена съм за идеи ако някой вижда по добро разпределение да сподели.
Основната ми питанка е за стената на която трябва да е душа някак не съм сигурна че е добре да е там и ме гложди дали няма да е по-добре да е на срещуположната врата. И за сифона мислим да е линеен като първоначално го планирахме да е на границата на душовото пространство но от темата останах с впечатление че препоръчвате да е до стената и целия наклон да е натам и ако е така друг сифон да предвиждаме ли? Също така се чудим да сложим лира на стената вляво от вратата като я направим да се отваря навън-какво мислите за това?
Прилагам план на банята. ще съм благодарна за мнения
Скрит текст:

# 436

Ето я нашата оферта за работа + материали
Здравей,
Понеже ми предстои същото (цялостно довършване на тристаен в НС) - тази оферта е чудесен ориентир за мен!
Искам само да попитам - за София ли става дума и дали е от фирма с бригада или от самостоятелен майстор?

# 437
Момичета, колко струва нова баня, примерно 6 кв. м., че аз получих оферта от майстор и се втрещих. Имам предвид за труд - къртене на старата баня, лепене на новите плочки и материали, без плочки и санитария. За София става въпрос, сигурно има значение.

А мъжът ти не може ли да свърши някои от нещата сам или с негов приятел, близък ? Например поставянето на вентилатора, мивката, крановете, душа ? А майсторът само плочките и фугите да си направи. Направо като прочетох тая оферта и се светнах колко сума пари сме спестили от тези неща. Няколко страници по назад си показах чисто новите баня и тоалетна - изцяло дело на мъжът ми и негов добър приятел. А, ако пък мъжът ти съвсем не умее - то поне къртенето на старите плочки можете сами да си го направите, там има само разбиване Simple Smile

# 438
Момичета, колко струва нова баня, примерно 6 кв. м., че аз получих оферта от майстор и се втрещих. Имам предвид за труд - къртене на старата баня, лепене на новите плочки и материали, без плочки и санитария. За София става въпрос, сигурно има значение.

А мъжът ти не може ли да свърши някои от нещата сам или с негов приятел, близък ? Например поставянето на вентилатора, мивката, крановете, душа ? А майсторът само плочките и фугите да си направи. Направо като прочетох тая оферта и се светнах колко сума пари сме спестили от тези неща. Няколко страници по назад си показах чисто новите баня и тоалетна - изцяло дело на мъжът ми и негов добър приятел. А, ако пък мъжът ти съвсем не умее - то поне къртенето на старите плочки можете сами да си го направите, там има само разбиване Simple Smile

Няма за къртене. Ново строителство е. Мъжът ми ходи на работа, а и не се занимава с такива неща. Нмямае и инструменти. 200-300 лева за монтажи, на фона на всичко останало няма да ни съборят. Simple Smile

# 439
  • Русе
Относно препоръката мъжът да кърти не съм никак съгласна. Когато правихме банята вкъщи, майсторът каза, че не кърти и не изнася боклук. Мъжът ми намери къртач от приятели и се хвана той да кърти, никога не го беше правил. Първо трябваше да почерпи приятелят, от когото взе къртача. После 3-4 дни кърти, защото нямаше никакъв опит с тази дейност, изпокара се с комшиите, защото те луднаха от това къртене. На мен ми се проглушиха ушите. Сега правихме ремонт в свекървата. Майсторът окърти всичко за няколко часа, не за няколко дни и си изнесе боклука. Мъжът ми през това време беше на работа. Разбира се платихме си за удоволствието.

# 440
според мен се има предвид точно прага на вратата на банята
Да, точно за прага на вратата на банята говоря - в момента цялото ниво на банята е по-високо от нивото на коридора както и sofiq_borisova спомена. Интересувам се какви са възможните варианти за оформянето на прехода коридор->баня? Аз си представям или да се залепи някакъв праг или да се оформи с лайсна, дали има други варианти?  Наклонът ще бъде направен към сифона така че и аз не мисля, че ще има риск от преливане на вода към самия коридор.
С лайсна,  като на снимката
........

Не ви ли изглежда леко грозноват този ръб? Затова се чудя дали въобще има някакви други по естетични варианти (дизейнерски) ?

# 441
  • Бургас
Аз също не харесвам моят мъж да се занимава с дейности по ремонта. Съгласна съм, че се плаща, но нали затова всеки е специалист в някаква област. Винаги съм предпочитала майстор за всичко - има си инструментите и техниката в ръцете. Като си отворя указателя на буква М имам доста, включително с упътване кой колко може или никога да не го викам.

# 442
Така е, не е нужно един мъж да може да лепи плочки и да свързва водопровод. Но е добре да има познания, достатъчни за да може да контролира майстора, да му обяснява какво иска и да дискутира компетентно вариантите.

# 443
  • София
Смятам, че най-лесно е човек да си плати, на някого който си разбира от работата. Българинът обича да разбира от всичко за жалост, в повечето случаи. Ако на мен дойде някой да ми обясни как да си свърша работата, го оставям да си я свърши сам. Simple Smile

# 444
Има разлика между това някой да ти обяснява как да си свършиш работата и някой да ти обясни какво иска да му свършиш. И да разбира достатъчно за да не го будалкаш, че нещо не може да стане понеже ти е по-трудно.

# 445
  • Варна
На майсторите постоянен надзор, винаги гледат да минат метър. Затова има интернет позапознайте се с технологии и материали, не си мислете, че майсторът ще го направи както е по-добре за вас, ще го направи както е по-лесно, по-бързо и така както той умее. Сигурна съм, че ще сложи лайсни по ъглите, вместо да изпили на 45 градуса плочките  например.

Последна редакция: пт, 08 мар 2019, 09:55 от Doris

# 446
  • софия
Зависи от майстора. Нашият е бог, имах му пълно доверие.  Нито аз, нито мъжът ми разбираме и не искаме. Плочките са гранитогрес и ълите са пилени на 45 градуса без изобщо да дискутираме това. Имаме и 2 наклона, в които безпроблемно се отича водата. Още в началото бяхме уточнили, че не искаме лайстни и силикон Simple Smile Контролът ни се изразяваше в това да минаваме и видим до къде е стигнал, да обсъдим неща, които са изникнали в процеса на работа. Опитваме се да разпознаваме и намираме точните хора, да оценим подобаващо техния труд, и в този аспект съм на мнението на Iv4EnCeTO.

Последна редакция: пт, 08 мар 2019, 09:51 от zvаnchе

# 447
  • Варна
Зависи от майстора. Нашият е бог, имах му пълно доверие. Плочките са гранитогрес и ълите са пилени на 45 градуса без изобщо да дискутираме това. Още в началото бяхме уточнили, че не искаме лайстни и силикон Simple Smile
Звънче, джакпот сте нацелили, аз защо попадам все на някакви извънземни?!

# 448
Може ли да качите снимка на пилен ъгъл? Благодаря.

# 449
Може ли да качите снимка на пилен ъгъл? Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт