Банята - 33 тема

• 95 244
  • 770
  •   1
Отговори
# 480
Нико, мрамор (предимно бял или сив), както и бели метро плочки (евентуално) с пачуърк декор (дето вече става демоде) преобладават като предпочитания в темата (тази и още 1-2 "дизайнерски").
Ако зададеш въпрос - Какви плочки да сложа на малка баня?, отговорите ще бъдат - Белички, да уголемяват оптично пространството! Остава изборът между бели метро плочки и бял мрамор.
Сигурна съм, че има и други вкусове, но те не пишат тук, а може и да не смеят.
Така че не се съобразявай прекалено с тукашните вкусове.
Ето пускам линкове към мраморните колекции на три италиански фирми.
https://www.marazzigroup.com/collections/marble-effect-porcelain-stoneware/
https://www.ragnoworld.com/collections/maiora_marble_effect/
https://www.fapceramiche.com/en/products/effect/marble/
Това само за ориентир, ако харесваш мрамор, защото това пусна за мнение.
Иначе най-близо ти е Мултимо дизайн на Раковска и Патриарха, пак казвам, че там останах с най-добро впечатление от момичето-дизайнер-консултант. Те предлагат и Мараци, и Раньо, и още други италиански - Sant Agostigno и Ariana, например, които също ми харесват, повече от Мараци и Раньо. Цени - от 70-80 лв. нагоре.
В магазина на Топгруп също имаше доста голям избор широкоформатни плочки (те са до Икеа).
Керамише Класик  (предлагат ФАП) също имат хубави плочки, единият им шоурум е срещу ВИАС, но в другия (срещу Враня след караулката) има много повече изложени, по-светло е, там им е и склада. Като завиваш с колата от Цариградско към Керамише класик, е магазинът (и склад) на Интеркерамос. Интеркерамос предлагат Имола и други италиански марки - там по-скоро бих търсила гранитогрес за пода, ако вече съм избрала стенни плочки, въпреки че имат и стенни плочки.
Ако се интересуваш от марки, освен гореизброените, предлагам и тези - Leonardo и La Fabbrica. Ценово Мараци и Раньо са най-евтини тези, следват Сан Агостиньо и Ариана, Леонардо и Ла Фабрика са най-скъпите. Леонардо съм виждала в Каем Борисов (е в този магазин/склад посмъртно няма да отидеш), Ла Фабрика - в Керамо и Сима.
"Фашащ" компютърното устройстройство и разглеждаш каталозите на страниците на производителите. И като си избереш стил, цвят и т.н., търсиш къде се продават в София.

Аз още не съм отпочнала моя ремонт, не съм гледала плочки от миналата година. Мисля, че една от причините да се мотам, е че не мога да си харесам плочки до 70 лв. на квадрат. Тези, които ми харесват, или са много големи или за голяма баня, или са много скъпи.
Аз търся сини плочки, НЕ тюркоаз, не едновремешното синьо, няма как да го обясня, все ми предлагат или някакви тюркоазени, или някакви убитаци.

# 481
То и аз не си харесах, не намерих идеалните, но ми писна и заложих практичните параметри и измежду отговарящите на тях взех каквото все пак ставаше. Все пак човек веднъж живее, не може да посвети живота си на издирване на идеалните плочки Mr. Green

# 482
Нико, мрамор (предимно бял или сив), както и бели метро плочки (евентуално) с пачуърк декор (дето вече става демоде) преобладават като предпочитания в темата (тази и още 1-2 "дизайнерски").
Ако зададеш въпрос - Какви плочки да сложа на малка баня?, отговорите ще бъдат - Белички, да уголемяват оптично пространството! Остава изборът между бели метро плочки и бял мрамор.
Сигурна съм, че има и други вкусове, но те не пишат тук, а може и да не смеят.
Така че не се съобразявай прекалено с тукашните вкусове.
Ето пускам линкове към мраморните колекции на три италиански фирми.
https://www.marazzigroup.com/collections/marble-effect-porcelain-stoneware/
https://www.ragnoworld.com/collections/maiora_marble_effect/
https://www.fapceramiche.com/en/products/effect/marble/
Това само за ориентир, ако харесваш мрамор, защото това пусна за мнение.
Иначе най-близо ти е Мултимо дизайн на Раковска и Патриарха, пак казвам, че там останах с най-добро впечатление от момичето-дизайнер-консултант. Те предлагат и Мараци, и Раньо, и още други италиански - Sant Agostigno и Ariana, например, които също ми харесват, повече от Мараци и Раньо. Цени - от 70-80 лв. нагоре.
В магазина на Топгруп също имаше доста голям избор широкоформатни плочки (те са до Икеа).
Керамише Класик  (предлагат ФАП) също имат хубави плочки, единият им шоурум е срещу ВИАС, но в другия (срещу Враня след караулката) има много повече изложени, по-светло е, там им е и склада. Като завиваш с колата от Цариградско към Керамише класик, е магазинът (и склад) на Интеркерамос. Интеркерамос предлагат Имола и други италиански марки - там по-скоро бих търсила гранитогрес за пода, ако вече съм избрала стенни плочки, въпреки че имат и стенни плочки.
Ако се интересуваш от марки, освен гореизброените, предлагам и тези - Leonardo и La Fabbrica. Ценово Мараци и Раньо са най-евтини тези, следват Сан Агостиньо и Ариана, Леонардо и Ла Фабрика са най-скъпите. Леонардо съм виждала в Каем Борисов (е в този магазин/склад посмъртно няма да отидеш), Ла Фабрика - в Керамо и Сима.
"Фашащ" компютърното устройстройство и разглеждаш каталозите на страниците на производителите. И като си избереш стил, цвят и т.н., търсиш къде се продават в София.

Аз още не съм отпочнала моя ремонт, не съм гледала плочки от миналата година. Мисля, че една от причините да се мотам, е че не мога да си харесам плочки до 70 лв. на квадрат. Тези, които ми харесват, или са много големи или за голяма баня, или са много скъпи.
Аз търся сини плочки, НЕ тюркоаз, не едновремешното синьо, няма как да го обясня, все ми предлагат или някакви тюркоазени, или някакви убитаци.

Ама и ти си претенциозна 😄. В рамките на 30-40-50 лева има доста голям избор, а ти нищо не си харесала. Явно синята гама е по-трудна. Мерси много за изчерпателната информация. Досега съм гледал само в Баня стил и Топ груп. Не че там изборът е малък, де. Лошото е, че точно тези седмици нямам много време за обикаляне, защото повечето време съм в чужбина и се надявах да получа малко помощ от форума.

# 483
  • Русе
Аз не мога да си обясня, защо са толкова модерни плочките, изглеждащи като мрамор, такава баня стои студена и неуютна. Това е моето мнение, виж синият цвят оставя усещане за море и ти става едно такова приятно.

# 484
Аз, нали съм старомодна, се придържам към пясъчни плочки, с гарнитура от кафяво, кафяв под и кафяви дървени врати и мебели. Топло, уютно и практично - никакви следи от пръски не остават по пясъчното Grinning

На Нико бих препоръчала травертин или нещо друго пак в близка до пясък гама.

# 485
Аз пък не харесвам шарки, имитиращи естествени камъни. Или ще е естественият камък или нищо, което да го наподобява. Не харесвам и китки, тревички, зайчета, камъчета и т. н., не харесвам оранжево, червено във всичките му нюанси и кафявото, което червенее/оранжевее. Не харесвам златно....абе много неща не харесвам.  не харесвам и вани, и всякакви корита.
Харесвам изчистените и ненатрапчиви линии и цветове. Кои са те е мноооого сложно да се обясни, а да се намери - още по-трудно   Sweat Innocent

# 486
Аз, нали съм старомодна, се придържам към пясъчни плочки, с гарнитура от кафяво, кафяв под и кафяви дървени врати и мебели. Топло, уютно и практично - никакви следи от пръски не остават по пясъчното Grinning

На Нико бих препоръчала травертин или нещо друго пак в близка до пясък гама.
Ами кажи все пак, кой от трите постнати по-горе модела ти харесва и постни плочки за баня, които са по твой вкус. П.П. Петя, като е трудно да се обясни, покажи снимка.

Последна редакция: пн, 11 мар 2019, 16:59 от Анонимен

# 487
Дай да си вземем плочки на които да не се личи мърсотията, за да може да не чисти много много. Страхотна логика ... направо ми е любима Simple Smile

# 488
Аз пък не харесвам шарки, имитиращи естествени камъни. Или ще е естественият камък или нищо, което да го наподобява.

Ама не си права Grinning Естественият камък  има някакъв уют, усещането за който сме наследили от пещерните хора. Е, поне някои, други са потомци на Адам и не са минавали през еволюцията с първа стъпка някакъв си хоминид. Обаче естественият камък си има недостатъци - порьозен е и не е достатъчно здрав за да се нареже на много тънки плочи. Ако ще си облицоваш банята с естествен мрамор или травертин, ще са плочи по поне 1 см. Освен това трябва да се импрегнират редовно, а и не бива да се чистят със силни препарати. За сметка на това ако си купиш гранитогрес с шарка на камък ще получиш тънки (има и 3 мм дебели), здрави и абсолютно водонепоглъщащи плочи, които могат да се мият с каквото ти душа иска. И могат да имат супер шарки, разцветки и нюанси.

За Нико.

Аз бих избрала нещо като това долу - топъл цвят, носи на петна от вода и има уют и топлина в него. Бих го комбинирала с дървени мебели - виж другата картинка. Моята баня е със вариант на третата картинка, но с модификации, поръчани от мен (по три чекмеджета вместо крайните врати, по-голяма ширина, порцеланът е по-модерен и т.н.)

# 489
Дай да си вземем плочки на които да не се личи мърсотията, за да може да не чисти много много. Страхотна логика ... направо ми е любима Simple Smile

Е не, става дума за практичност.
Ако водата е много варовита (в София не е), препоръката е да не се купуват тъмни плочки (примерно черни), защото и капка вода ще личи и ще стои като петно. Нали не си представяш в сервизно мокро помещение да стоиш нон-стоп с парцала да забърсваш.

Моята прагматична логика ми казва да не слагам метро плочки, заради многото фуги. По-млада няма да ставам, нямам никакво намерение да се гъна, пъна, разтягам, протягам и катеря с четка за зъби да търкам фуги.
Имало някакъв материал за фуги, дето не мухлясвал, ама никой не ще да му каже марката да знаем и ние.
А, и за вентилатора знам, но въпреки това търся плочки средно голям размер, а не метро плочки. И за онуй приспособление за стъкла знам, ама то ще свали водата от плочките, не от фугите, ако са вдлъбнати, както на мен би ми изглеждало по-красиво при метро плочки.

Та така - сервизните помещения са за това да ме обслужват, а не аз на тях да им слугувам.

# 490

Е не, става дума за практичност.
Ако водата е много варовита (в София не е), препоръката е да не се купуват тъмни плочки (примерно черни), защото и капка вода ще личи и ще стои като петно. Нали не си представяш в сервизно мокро помещение да стоиш нон-стоп с парцала да забърсваш.

Моята прагматична логика ми казва да не слагам метро плочки, заради многото фуги. По-млада няма да ставам, нямам никакво намерение да се гъна, пъна, разтягам, протягам и катеря с четка за зъби да търкам фуги.
Имало някакъв материал за фуги, дето не мухлясвал, ама никой не ще да му каже марката да знаем и ние.
А, и за вентилатора знам, но въпреки това търся плочки средно голям размер, а не метро плочки. И за онуй приспособление за стъкла знам, ама то ще свали водата от плочките, не от фугите, ако са вдлъбнати, както на мен би ми изглеждало по-красиво при метро плочки.

Та така - сервизните помещения са за това да ме обслужват, а не аз на тях да им слугувам.
Това ли са метро плочки?

# 491

Е, радвам се, че твоята логика изисква да чистиш с парцала цялата баня след като всеки от фамилията си е взел душ. Аз пък смятам, че петното варовик, останало след изпаряването на една капка, по същество не е нещо мръсно и не изисква непременно да бъде измито. И ми е по-леко да живея така, а ти си сложи гланцови черни или тъмно сини плочки, аз няма да те иронизирам за това Grinning

# 492
Нико, този тип са, да, но по-малки, тип единична тухличка с размери, обичайно 7,5 смХ15 (20).
Има и малко по-различни размери, но са все малки.
https://www.imolaceramica.com/en/collections/cento-per-cento
В тези, например, съм направо влюбена, особено в графитено сивия им вариант (почти черни са). Виждала съм ги на стена в Каем Борисов
https://tile.expert/en/tile/la-faenza/cottofaenza/i/La-Faenza-cottofaenza-3

7.5x30 cm Cottof.1 DK73W - 34,00 лева/бр. - бяла плочка с декор
7.5x30 cm Cottof.1 73N - 69,80 лева/бр - черна с декор

Но тези плочки ще стоят супер на голяма стена, а моята не е такава. В допълнение, цената и фугите ме отказаха, но това не ми пречи да ги мечтая.

Последна редакция: пн, 11 мар 2019, 17:29 от man_darin_ka

# 493
Класическите метро плочки са и изпъкнали (с фаска по краищата) и затова (според мен) доста неудобни за забърсване, т.е. непрактични за баня.

# 494
Нико, този тип са, да, но по-малки, тип единична тухличка с размери, обичайно 7,5 смХ15 (20).
Има и малко по-различни размери, но са все малки.
https://www.imolaceramica.com/en/collections/cento-per-cento
На мен някои от тези модели ми приличат на плочките в тоалетните на летищата или на коридорите в метрото. Може би заради това не ги харесвам.

Общи условия

Активация на акаунт