Работа, CV-та, HR-и, съвети - 64

• 42 469
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Вероятно, ако не покрива човекът всички изисквания, заплатата ще е друга.

# 136
  • София
Преди 6-7 години, една HR-ка упорито ме викаше за Senior позиция, а аз си бях junior от всякъде точно в тази област. Харесахаме, започнах, като junior, разбира се. Просто отваряха екип в България и дълго време не са можели да намерят/харесат някой Grinning 2-3 месеца след мен дойдоха старшите Simple Smile.

# 137
Прави ми впечатление, че много изисквания се слагат в някои обяви, в стремежа  си да намерят някой гуру. Но такива хора, трудно се намират, те, според мен са единици.

# 138
Така е, но пък в големите градове не са чак единици, намират се макар и с дълго търсене и съответно имат основание да си искат по-добро заплащане.
Аз също от време на време хвърлям поглед на обяви с повече изисквания и гледам какво трябва да подобря, какъв курс мога да запиша, ако се иска да кажем специфичен софтуер, сертификат и т.н. Мисля че това е много важно, ако човек иска за напред да взима по-голяма заплата и да остане в крак с новостите в сферата, защото иначе изостава и не е конкуретноспособен. А и работодателите виждат, че имаш желание да учиш, да наваксваш и да си в крак, така че определено в полезно.
Ако човек се стреми към по-високи позиции и заплати, то трябва да гледа в посока как в бъдеще да отговори на изискванията, а не дали има шанс да заеме такава позиция без да прави нищо в перспектива да отговаря на изискванията. Последното е по-скоро пробване на тото.

# 139
Има страшно много специфични софтуери  сертификати  и човек няма как да инвестира във всички. Още повече, че някои след време не важат даже. Или излизат и по-нови и пак се набутваш.

Който не играе Тото, няма как да  печели. Simple Smile Аз съм на мнение, че трябва да се пробва.

Поставям се на мястото на Работодателя, неговите обяви се следят и от конкуренцията, пише повече неща, от колкото  реално трябват.
Виждала съм и обяви, за по-прости позиции, които не изиксват кой знае какво и всеки може да се научи да извършва работата - ами също са се стремили да запълнят една страница с изисквания към кандидатите.

# 140
Ако работодателя иска да ме махне, а съм на постоянен договор, какви са ми опциите?
Питам и за двата случая - не искам да се махна или искам да се махна по най - добрия за мен начин.

# 141
Ако работодателя иска да ме махне, а съм на постоянен договор, какви са ми опциите?
Питам и за двата случая - не искам да се махна или искам да се махна по най - добрия за мен начин.
Ти не започна ли нова работа преди няма и три седмици?

# 142
Да, но съм на постоянен трудов договор.

# 143
  • София
Как така? Не са те сложили на изпитателен срок ли?

# 144
Не, работила съм и преди за тях.
Много неща са се променили и то на зле.

# 145
Имам въпрос за извънредния труд. Тези допълнителни дни увеличават ли стажа?
Имам по 1-2 дни месечно, което е към 15 дни за годината. Добавят ли се?
На сумирано изчисление на раб. време съм.

# 146
  • София

Ако нещата са се променили на зле за теб, защо да иска работодателя да те махне? Не разбирам? Даваш си предизвестие и готово, защо се търси винаги далаверата за допълнително източване на бюрото по труда. Ако работодателя иска да те махне ви дава предизвестие и трябва да има причина за това, намляване на щат, не отговаряте на дл. Характеристика, дисциплинарно.

# 147
Имам въпрос за извънредния труд. Тези допълнителни дни увеличават ли стажа?
Имам по 1-2 дни месечно, което е към 15 дни за годината. Добавят ли се?
На сумирано изчисление на раб. време съм.
Да. Издава се УП-З форма за тези дни.

# 148
Благодаря, Нищо лично! bouquet

# 149
Ако нещата са се променили на зле за теб, защо да иска работодателя да те махне? Не разбирам? Даваш си предизвестие и готово, защо се търси винаги далаверата за допълнително източване на бюрото по труда. Ако работодателя иска да те махне ви дава предизвестие и трябва да има причина за това, намляване на щат, не отговаряте на дл. Характеристика, дисциплинарно.
Не те разбрах ...

Да кажем, че ми даде предизвестие. Длъжна съм да го отработя ли?
По кой член от възможните се взима различно от 9 лв на ден обезщетение от Бюрото по труда?

Общи условия

Активация на акаунт