Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 15

• 53 085
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте! Тези от вас, които са били секцио, колко време след това продължихте с инжекциите? Паскалева ми каза 10тина дни, но коментирахме за естествено раждане, а на мен ми се наложи спешно секцио, та не знам дали не трябва по-дълго да ги бия заради операцията?

# 376
Мисля, че звънях на този номер за час: 02/9211 364 – Регистратура

Благодаря. Позвъних и се оказа, че първият свободен час е след един месец. Записах се, де, няма какво да правя.

Казаха ми, че трябва 4 дни преди това да си бия фраксипарина 4 часа преди часа, за който съм записана да отида. Това означава от късно вечер да изместя биенето за рано сутрин. Казаха ми да се консултирам с лекар как да се случи това.
На някой налагало ли му се е да си смени часа на поставяне на инжекциите? Как става? Трябва ли да попитам лекар? Мислех си просто всеки ден да измествам с един, два часа биенето и така докато стане на 7 сутринта.

# 377
Даниел, нещо такова съм чела и аз. Порових малко назад, но не мога да открия точния коментар. Дано се включи някой с опит

# 378
На мен АГ ми каза с по един час да местя инжекциите до към 6-7 сутринта и след 4 часа да се направят изследванията при Паскалева.

# 379
  • София
И аз съм чела, че е добре с 1 час да се измества и така го правя.
Аз поради тези изследвания при Пасклева от началото си го поставям сутрин (но към 9 де). Сега съм на преглед на 24-ти и си го измества с по 30 мин/ 1 час ( просто имах достатъчно време затова на 30 минути иначе не е проблем на час) за да мога да си я поставям в 6 няколко дни и тогава да пусна изследването.

# 380
В групата за тромбофилия мисля във ФБ,бяха коментирали скоро точно това изместване.И една жена пише,  Паскалева и е казала,че  може да се изместят 12 часа напред или назад инжекциите,от раз 12 часа.И аз мисля така да направя, защото на 7.05. имам час,а засега ги бия вечер.Просто ще превъртя 12 часа напред.
Сега влязох в групата да прочета пак-Сигридов казва 4 часа.

Последна редакция: чт, 18 апр 2019, 14:36 от renidimova

# 381
Седмица преди изследването на анти х а поставянето на нмх трябва да е точно по едно и също време, защото това оказва влияние на резултата! Казвам го от опит.

# 382
Тоест не четири часа както казват от регистратурата?Уф,аз трябва в шест сутринта да ги бия,че в десет ми е часът.Да взема от сега да изместя....и без друго храня бебо тогава 😀

# 383
  • София
На мен АГ ми каза с по един час да местя инжекциите до към 6-7 сутринта и след 4 часа да се направят изследванията при Паскалева.
И на мен така ми казаха.

# 384
  • София
Здравейте! Тези от вас, които са били секцио, колко време след това продължихте с инжекциите? Паскалева ми каза 10тина дни, но коментирахме за естествено раждане, а на мен ми се наложи спешно секцио, та не знам дали не трябва по-дълго да ги бия заради операцията?
Раждах секцио в Щерев и продължих с инжекциите 20 дни след изписването. Така ми беше назначено от лекар.

# 385
Момичета, остана ми излишна една кутия Клексан 0.4 от Турция. Ако някой има нужда да ми пише Simple Smile

# 386
Момичета, Clexane и Enox едно и също нещо ли са? Баща ми ми е взел Enox от Турция, въпреки че му бях пратила снимка на Клексан. Чудя се дали го ползвам.

# 387
Еноксапарин натрий или просто Enoxaparin е реално хепарина в Клексана, докато Клексан е търговско наименование на продукта. Предполагам, че Enox е просто друго търговско наименование, но виж листовката и потърси какво точно съдържа - ако имаш Enox 0,4 ml/ 40 mg, то съдържимото в спринцовката трябва да е enoxaparin sodium 4000 anti-Xa IU.
Друг начин за проверка е от най-близката аптека - фармацевтите би трябвало да знаят какви са аналозите на лекарствата.

# 388
На мен ми дадоха Оксапар за Клексан в Турция

# 389
Точно Enoxaparin sodium е, 0,4. Ще разпитам в аптеката за повече информация.

Общи условия

Активация на акаунт