Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 15

• 53 078
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
Zazameg, все едно аз съм написала твоя пост! Същата история! От декември съм на Фраксипарин, в началото беше ок - синини и лека болка, но не кой знае какво. В края на януари започна вече да става гадно - нямах не синьо място по корема, а през февруари вече започна алергичната реакция. Започна сърбеж по цялото тяло! Ръцете и пръстите ми бяха на дребни пъпчици и ужасно сърбяха, краката, корема, гърба - беше отвратително! Еозинофилите бяха завишени, затова смених на Клексан. От първия ден ми мина всичко! Клексана малко повече боли докато вкарвам лекарството, но нямам синини и нищо не сърби! Има малко подутини и втвърдявания, но е поносимо. Определено се намира по-трудно и е по-скъпо, но нищо не може да се сравни с кефа да спя през нощта и да не се чеша като крастава!

# 361
И аз смених фракси с клексан по препоръка на Паскалева. Разликата и аз я усетих след 2 седмици май. Ти така или иначе трябва с лекар да го обсъдиш, че без рецепта не го дават. Не знам другите момичета как процедират, но аз се обаждам предварително в аптеката да питам за наличност в склада и да си поръчам (обикновено по 30 бройки, че да не ми сменят дозата).
Реакцията ми към фраксито въобще не беше нещо нетърпимо при мен, но Паскалева малко ме наплаши, че ако еозинофилите са завишени това може да е опасно за бебето. Та затова го смених аз. Пробвай го за 2 седмици, не се чуди.

# 362
  • Варна
И аз бях сменила фракси с клексан - имах завишени еозинофили, сърбежи, буци...Родих се с клексан 😁 малко повече болеше разтвора, но бързо свикнах. Сама си го смених, не успях да се свържа нито с Русев, нито със Сигридов преди смяната. После на прегледа Сигридов сам потвърди, че добре съм направила. Рецепта не знам дали трябва за клексан, свекърва ми успяваше да го намира, че тогава беше позачезнал от аптеките... (от Варна съм)

# 363
Zazameg, аз бях като теб. Получавах сърбящи кризи всекидневно (най-вече вечер) и полудявах. Цялото тяло ме сърбеше, не само корема. Пусках изследвания за черен дроб и различни показатели, за да съм сигурна, че не е от жлъчка, тъй като при проблеми с жлъчка е опасно и за бебетата. По принцип нямам алергии, но този Фраксипарин ми разказа играта.
Фраксипарина (надропарин калций) и Клексана (еноксапарин натрий) са НМХ, да, но основните им съставки са различни и са различни по време на пълно разгръщане и времетраене.
Смених Фраксипарина с Клексан след консултация с док, макар че при мен е изписан превантивно, заради възраст и двуплодна бременност, а не тромбофилия, но предпочетох да продължа да слагам НМХ. Трябваше ми цял месец, за да намалее алергичната реакция и да се нормализират еозинофилите, но не бих се върнала на Фраксипарин.

# 364
Много благодаря, момичета. Убедихте ме, сменям го веднага. Аз споделих миналия месец с АГ, че  е се чувствам много добре, имам одобрението му за смяната. Надявах се да е нещо временно, но УВИ. Сигридов, незнайно защо, смята че са еднакви и няма да има разлика, но все пак ми каза да пробвам ако реша.
Лошото е, че наистина трудно се намира, но пък става с поръчка. А и цената.... Но какво да се прави, вече съм се примирила.
Благодаря още веднъж! Успех и късмет на всички чакащи.

# 365
  • София
Много благодаря, момичета. Убедихте ме, сменям го веднага. Аз споделих миналия месец с АГ, че  е се чувствам много добре, имам одобрението му за смяната. Надявах се да е нещо временно, но УВИ. Сигридов, незнайно защо, смята че са еднакви и няма да има разлика, но все пак ми каза да пробвам ако реша.
Лошото е, че наистина трудно се намира, но пък става с поръчка. А и цената.... Но какво да се прави, вече съм се примирила.

Само да спомена, че аз си го взимам от Марешки - там ми излиза 6,61 лв. клексан 0,4 - поне в намиращите се около мен аптеки това е най-приемливата цена и до сега не съм имала проблем с наличностите (ако нямат си го поръчвам и на другия ден са ми го докарали).

# 366
Аз също смених фраксипарина с клексан, имах сърбеж, отделно отоци по корема, които още стоят.
Нали не е проблем да се бие отзад, в паласките?

# 367

Само да спомена, че аз си го взимам от Марешки - там ми излиза 6,61 лв. клексан 0,4 - поне в намиращите се около мен аптеки това е най-приемливата цена и до сега не съм имала проблем с наличностите (ако нямат си го поръчвам и на другия ден са ми го докарали).

+1 за Марешки. Случвало ми се е да нямат и на склад, в края на бременността ми за 1 седмица нямаше, щях да лудна, добре че намерих от другаде, но идеята ми е, че звъня няколко дни преди да ми свърши количеството и не разчитам на наличност винаги.

# 368
Момичета, така като чета тези еозинофили в ПКК ли показват , че има алиргична реакция, защото моите са 0.33, при реф. от 0.00 до 0.7 , а имам и аз като описаните от вас сърбежи, буци,посиняване, хематоложката ми каза, ако искам да сменя с клексан, защото била чувала от бременните,че им понася по-добре (така се изрази)....в петък съм на имунолог и ще попитам....но все пак

# 369
Момичета, така като чета тези еозинофили в ПКК ли показват , че има алиргична реакция, защото моите са 0.33, при реф. от 0.00 до 0.7 , а имам и аз като описаните от вас сърбежи, буци,посиняване, хематоложката ми каза, ако искам да сменя с клексан, защото била чувала от бременните,че им понася по-добре (така се изрази)....в петък съм на имунолог и ще попитам....но все пак

Твоите еозинофили ми изглеждат добре. За сравнение, моите при същите референтни стойности, са 10. Посъветвай се и ако не се чувстваш добре, тук момичетата дадоха доста коментари, сменяй.

# 370
От колко време си на Фраксипарина? При мен отне 2 месеца да се качат над нормите Simple Smile

# 371
Аз за сега слагам през ден и въпреки това вече целият ми корем е на бучки (не знам като кажат да мина на всеки ден), иначе сега съм в 12г.с. и слагам кажи-речи от положителен тест....т.е. от края на февруари някъде.
Утре ще пусна нова ПКК, защото тази е от преди 20дни...

# 372
От колко време си на Фраксипарина? При мен отне 2 месеца да се качат над нормите Simple Smile

Цели 5 месеца ги слагам. Даже много и изкарах. В началото всичко беше наред, даже и точка не ми оставаше. Сега е съвсем различно. Не мога повече. От утре почвам Клексана.

# 373
Здравейте.
Можете ли да ми кажете в кои дни и часове мога да отида при Паскалева, трябва ли ми записан час, трябва ли да се обадя и така нататък?

# 374
Мисля, че звънях на този номер за час: 02/9211 364 – Регистратура

Общи условия

Активация на акаунт