Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 15

• 52 978
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Герда, към мен ли е въпросът? Simple Smile Ако е към мен - да, Аспи тест вече два пъти, белтъкът е 67.8 (реф. 64 - 83).

# 136
Браво ,момиче.
С какво поддържаш белтъка и на колко време го изследваш?
Тромбоцитите колко са?

# 137
Тромбоцитите са 255 (реф.130-440), иначе за първи път изследвам белтък, албумин и билирубин, тъй като беше рано до сега (в 22г.с. бях) или поне така си обяснявам, че не ми ги искаха. Всеки месец пускам ПКК, урина си следя и вкъщи с тест ленти, а сега и чернодробни и тези започвам всеки месец да следя. Дано всичко е наред колкото се може по-дълго, че голямо притеснение постоянно...

# 138
Притеснението едно на ръка,но не му позволявай да замъглява преценките.
Щом си с риск от прееклампсия трябва агресивно следене.
Започваш да мериш кръвното по три пъти  на ден, по едно и също време и го записваш.
Следиш нивото на белтъка в кръвта да не пада, да не се вдигат мнага тромбоцитите (или да падат, щом си на аспирин).
Имай предвид, че тест лентите отчитат фалшиво положително за белтък, ако има влагалищен секрет.
Не разчитай да настъпи тежка протеинурия, за да се овладяват нещата. Почне ли да се изпикава белтък и станат ли оттоци отишъл е коня в реката.
За това следи белтъка в кръвта да не пада и имай под ръка Биогейм или нещо такова.

Последна редакция: сб, 02 фев 2019, 22:58 от Анонимен

# 139
Пак аз с моя сърбеж Sad Мазали ли сте с Фенистил? Безопасен ли е за бебетата в корема? Ходих на кожен лекар, изписа ми Фенистил 2 пъти дневно и 2-3 пъти да пръскам с Джинджира алба. Взех си само второто, защото видях, че е спрей за бебета. Успокоява сърбежа, но не за много дълго, а и червените подутини по корема си стоят въпреки, че не поставям там инжекцията. Другата седмица ще пусна ПКК да видя, но до тогава какво да правя? Sad

# 140
El-Roi, аз съм със сърбеж по цялото тяло, макар да си имам синини и подутини по корема. Смених Фракси с Клексан - болката при поставяне и болезнените подутини са си там, та не знам до колко е по-добре. В понеделник и аз ще пусна кръвни , да видим дали поне еозинофилите са намаляли след 20 дена Клексан.
Мен ме облекчава олиото на Биодерма. Ако искаш - опитай.

# 141
На мен феталните не ми позволиха да мажа Фенистил, а моята алергична реакция беше страшна - не можех да спя, от инжекциите по ръцете петна имах и по гърдите, по корема, ръцете и бедрата.

# 142
На мен феталните не ми позволиха да мажа Фенистил, а моята алергична реакция беше страшна - не можех да спя, от инжекциите по ръцете петна имах и по гърдите, по корема, ръцете и бедрата.
Значи добре, че не си го взех. В сряда съм на фетална, ще попитам. Иначе аз нямам уртикария, сърбежът и зачервяването са само на местата, където поставям инжекцията, но пък вече не знам какво да правя - искам коремът да си почине, но в краката много ме боли, док забрани в паласки, а в ръцете ме е страх, а и не мога сама... Sad

# 143
  • Варна
Значи добре, че не си го взех. В сряда съм на фетална, ще попитам. Иначе аз нямам уртикария, сърбежът и зачервяването са само на местата, където поставям инжекцията, но пък вече не знам какво да правя - искам коремът да си почине, но в краката много ме боли, док забрани в паласки, а в ръцете ме е страх, а и не мога сама... Sad

Защо ти забрани в паласки?

# 144
Не знам, споменах, че съм пробвала, но ми е станало много синьо и тя каза „Ооо не, в паласките недей.” Не попитах защо...

# 145
Относно паласките и моето АГ ми каза, че не е удачно. Било заради типа кожа и подкожни мазнини там, не били толкова добре за разграждането на лекарството. Като бях при Паскалева и я питах къде точно на ръката да бия и й посочих, че бием доста назад на ръката, защото е най-меко и лесно за захващане, и тя също каза, че не било удачно там, пак заради типа мастна тъкан, била много рехава или нещо подобно. Та явно си има значение.

# 146
  • Варна
Хм, интересно...аз след 6тия месец си ги бих само в паласките и си беше ок. Ама ще го имам предвид Simple Smile

# 147
И аз само там ги слагах.

# 148
Цялата бременност единствено и само в паласките съм поставяла, дори и на тъмно без да гледам къде бия. Перпендикулярно на кожата без да се изважда въздуха. Нямах нито една синина. В болницата за раждането сестрите ми поставяха Клексана  - и всяка инжекция беше огромна синина.

# 149
Момичета, от две седмици или малко повече съм на Клексан 0.4, след като слагах Фраксипарин 0.4, но еозинофилите ми бяха много високи и Паскалева ми го смени. От ден-два обаче симетрично на двете страни на корема горе-долу там, където го поставям и зоната ми изглежда леко зачервена, като много лек ситен обрив, но кожата е равна, няма пъпки и някакви подувания, просто стои леко зачервено. За сега са две странни по форма и размер петна. Притесних се, възможно ли е да е от Клексана? Утре съм на преглед при АГ и ще питам, но все пак да проверя и тук за подобни реакции?

Общи условия

Активация на акаунт