Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 15

• 52 993
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте!
Бременна съм в 5г.с. Имам един missed аборт и поради тази причина докторът ме посъветва да си пусна предразположение към тромбоза. Излезе : Алелна специфичност на PAI-1 4G/5G - Хомозигот по мутантния алел. Изписа ми клексан 0.4мл. Искам да попитам - Вие откъде си го намирате? В няколко вериги аптеки попитах, буквално ми се изсмяха. И съответно на какви цени? За София става въпрос, в аптека Сейба ми казаха 7.27лв за инжекция, което е доста скъпо предвид, че се налага ежедневен прием. Благодаря предварително!

# 181
Да, и мен ме интересува откъде може да се намери най-изгодно, че от утре сменям Фраксипарина с Клексан. ММ днес ми купи първите две пробни инжекции - по 8лв и нещо едната (от 0,6) и се чудя няма ли някъде по-евтино, за да се заредя напред.

# 182
Сърдечни благодарности за изчерпателният отговор!Дори ще си го препиша,че чак края на април ще ходим.Но предполагам трябва по-рано да звънна,за да си запазя час.И само още един въпрос (извинявам се ,ако спамя темата):колко струва прегледа при нея и изследването анти-Ха,да се подготвя все пак психически.

Последният път за консултация и изследванията (анти Ха, Д-Димер, Фибриноген, Аспи тест, ПКК) дадох по спомен 152лв.

Клексан намерих аз в Софармаси. До кога ще го намирам там не знам, но цената наистина е резачка... Двойно на фраксипарина, ама какво да се прави...

# 183
  • София
Здравейте!
Бременна съм в 5г.с. Имам един missed аборт и поради тази причина докторът ме посъветва да си пусна предразположение към тромбоза. Излезе : Алелна специфичност на PAI-1 4G/5G - Хомозигот по мутантния алел. Изписа ми клексан 0.4мл. Искам да попитам - Вие откъде си го намирате? В няколко вериги аптеки попитах, буквално ми се изсмяха. И съответно на какви цени? За София става въпрос, в аптека Сейба ми казаха 7.27лв за инжекция, което е доста скъпо предвид, че се налага ежедневен прием. Благодаря предварително!
За 0,4 аз си го купувам от Марешки за 6,61 ст. инжекцията не съм имала проблеми с наличностите. Чувала съм, че някои си го набавят от Турция където излизало доста по изгодно. Понякога предлагат и във форумите - мен ми се включи жена точно от тази тема, че имала останали и ми ги продаде на 4-ри лева броя което си заслужава доста. Понякога предлагали и в базар бг (тъжното е, че живеейки в БГ е малко рисковано да се довериш за лекарства точно - въпреки, че са си в отделни запечатани кутийки пак си имаш едно наум.)

# 184
В Софармаси ми казаха, че не го предлагат изобщо вече. В аптека Витания имат, но не казаха цена. А поръчката от Турция как става, някой знае ли? Благодаря предварително

# 185
  • София
В Софармаси ми казаха, че не го предлагат изобщо вече. В аптека Витания имат, но не казаха цена. А поръчката от Турция как става, някой знае ли? Благодаря предварително
За съжаление не съм намирала онлайн такава. Повечето ходили лично да си го купуват (примерно съчетано с екскурзия) или пращали познати с рецепта. Последната ми информация беше, че и от там са започнали да казват, че нямат налични заради проблеми със склада или нещо такова.

# 186
С предната бременност намерих клексан чрез групата във фб,дори с тази бременност така ми пратиха ок.20 бр.фраксипарин,но просто съм супер алергична към него и се наложи пак да търся клексан.Намерих в базар бг,130 бр.по 3,80 лв.Естествено,че и аз имах притеснения да не са някакво менте,но изглеждат ок,а и наистина има хора, които се презапасяват и после се налага да ги продават.В Румъния преди беше на добра цена,сега незнам как е.

# 187
А коя е тази група във фейсбук

# 188
  • гр. Варна
Здравейте, на някого вдигали ли са дозата на фраксито/клексан, последните два месеца от бременността(при спиране на АП) ? Хубава и слънчева неделя 😊

# 189
Клексан има в аптеката на Щерев - 6 инжекции са около 45 лв.

# 190
А коя е тази група във фейсбук
Тромбофилия и бременност.

# 191
Момичета, днес съм забравила да си сложа Клексана и се сетих чак сега... Обикновено го слагам сутрин около 10-11, но днес имах разни неща в този час да свърша и явно ми е излязло от главата. Сега се чудя да го слагам ли, а преди лягане да си пия Аспирина (150мг) или да пропусна изцяло деня. Или да го сложа сега и от утре да започна постепенно да измествам към сутринта както обикновено? Cry

# 192
Пиеш аспирин ,а утре както обикновено.

# 193
Моля насочете ме къде да пиша, ако постът ми не е за тук. ПОДАРЯВАМ 7 броя инжекции Фраксипарин 0,4.

# 194
Моля насочете ме къде да пиша, ако постът ми не е за тук. ПОДАРЯВАМ 7 броя инжекции Фраксипарин 0,4.

Ще помоля за инжекциите,трябва да слагам до термин.

Общи условия

Активация на акаунт