Имаме си вече ний бебоци, сладки ЮНСКИ мушмуроци

• 14 300
  • 284
  •   1
Отговори
# 225
  • Ямбол
Здравейте!
Всички се оплакваме от едни и същи неща.
И мойта беба хълца, има колики и иска само да се гушкаме.
Лека вечер на всички майчета и техните бебоци.

# 226
...Някоя от вас с по-големите бебчовци дава ли вече няакви капки против рахит и от кога ги почнахте? Не им знам името на капките, но една позната ми каза, че те ги почнали на 20 дни, пък на мен педито ми каза да ходя на консултация чак за първата ваксина, а тогава ще сме на повече от месец и сега се притеснявам да не закъснеем с тези капки Sad

Не се притеснявай, а просто започни да си ги даваш след 20-я ден, капките са вит.Д (Вигантол) и аз ще давам по двечки Peace

Ади, аз с Вики бях така - след епизиотомията и раждането си бях  Tired малко е да кажа ужасно.
Не можех да сядам близо месец ooooh! по този повод си купих едно като пояс и така сядах по дупе иначе само настрани и в легнало положение Sad За тоалетната бях кошмар Tired Стоях по няколко часа - даже там съм кърмила...и си умирах от болка.
Вечер си правех промивки с тетра, иначе след всяко ползване на 00 се миех ( и сега отново) с шише с вода.Тук дават едно кремче също за по-бързо заздравяване на конците, което се слага върху вагинални, мокри кърпички и наистина облекчава Peace
Дано по-бързо да отмине всичко, че като знам какво е Sad но да те успокоя при второто няма такова нещо Wink

# 227
26, аз като кремчета знам Гармастан, Лансинокс, и Дефламол. Мен също ме болят, но не са разранени още и при всяко захапване на бебо викам от болка и стискам зъби и очи. Отначало взех Лансинокса, но сега минах на Дефламол. Гармастан не съм пробвала. Пробвай и излагане, когато можеш на въздух и слънце, казват, че от това по-добро нямало.
Днес потах доки за фонтанелата и той каза след 1 месец, когато и на нас ще ни бият първата ваксина и че е рано още. Това същото ли е като рахита?
Между другото, днес доктора едва ли не ми каза че детето не си дояда, като суче 5 минути и плаче, а е идвал само два пъти в къщи. На първа консултация сме чак след 1 месец и дори не го е премерил колко е наддал. Crossing Arms Как ви се струва, това? Вашите бебета, колко често ги мерят, ние сега сме на 12 дена.

# 228
Ива78 ти как разбра че кърмата не ти е стигала  newsm78 а за бума на растежа пише и в кърмаческия форум и в биберонбг -Духи Пухи е дала връзка към този сайт.Ако ти е интересно прочети   bouquet
Има ли мамита с бебета само на кърма на които им се отдава да спазват точен режим и ако има такива нека споделят тайната на успеха си! Flutter
Аз днес не съм имала време за нищо стоя пред компа но в една ръка е беба която ако просто я оставя леле малееееееееееееее baby_neutral такъв рев и мрънкане ме чакаааааааааа #Crazy

# 229
Здравейте, мами!Добре дошли на новообебилите се мами:) Здраве на техните бебчовци. Да ви кажа откакто спрях глюкозата на Стефи, спряха мъките с коликите. Спим сладко, сладко и най вече ноща, когато ядем 1 път. режим на хранене нямаме, . Вчера съм го хранила през часа, час, час и половина. Яде помалко и на често, въпреки че го чакам, подканвам. Не и не, запива на гърдата и нищо не е в състояние да  му отвори очите. Но вече реших да го оставям да си поплаче, та да се поразсъни хубаво. Освен това днес разбрах , че те бебоците се хранят интензивно първите 5-7 минути и останалите ползвата едва ли не гърдата като залъгалка. И вече забелязвам че зърната ми не са в добра форма
Относно коликообразуващите храни-знам , че въглехидратните храни не образуват колики. Ето и едно дневно меню:)
1. закуска
-варено жито/изключително полезно/ с настъргана ябълка и подсладено със захар/обикновено ям с мед, но той се явява в случая алергент по време на бременоста/
-кисело мляко с овесени ядки
-пълнозърнест хляб на "бонукс" със сладко или кисело мляко
2. Към десет часа-кисело мляко
3.Обяд-ястия от картофи, ориз,тиквички и винаги+салата не мисля че е вредно
4.следобяд-плод или кисело мляко
5.вечер месо+салата или като въглехидратно меню като обяда
за всичко горепосочено знам че не образува колики
И още нещо относно  ИЗВАРЯВАНЕТО. За преварената вода за пиене 20 минути се чака да ври и тогава се счита за преварена , а за шишетата какво знаете, колко трае изваряването от завирането на водата, аз ползвам термо кана, но след завиране изключва, както знаете.
ох много писах поздрави:)Simple SmileSimple Smile

# 230
Здравейте мили майчета   bouquet
При нас положението е критична с тези колики по цял ден се носим на ръце и плачем раздирателно  #Crazy
ПОМОЩ аките са ни зелени дали е нормално или трябва да говоря с докито и ако знаете каква е причината споделете, че вече не издържам  Sick Sick Sick
Ние също хълцаме и нищо не ни помага  Cry
emsy трябва да ти издадът болничния от доктора който ти е следил бременноста  Peace и аз преносих с 6 дни и за тях си взех болничен от генеколога, който ми следи бременноста. Надявам се да съм ти помогнала  Praynig
26 аз имам зърна, които бебка не може да захапе и ми се наложи да си купя силиконови зърна  Laughing От тях няма болка, няма рани и бебка си суче спокойно.  Joy Ако искаш може да пробваш препоръча ми ги доктра и съм страшно доволна  Hug
Аз днес не съм имала време за нищо стоя пред компа но в една ръка е беба която ако просто я оставя леле малееееееееееееее baby_neutral такъв рев и мрънкане ме чакаааааааааа #Crazy
И НИЕ СМЕ ТАКА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ  ooooh! ooooh! ooooh!
Вили 1 кога ще се видим на по едно кафе в квартала  newsm78 аз мислех днес да ти се обадя ама като видях какво е времето се отказах  Sad Трябва да се разберем нещо по въпроса  Hug

# 231
с риск да досадя с поредно включване...
зелено аки може да означава че детето е настинало, пекалено жълто - че е претоплено.

# 232
TABBY  и ние сме цял ден наръце заради тия  пусти колики-такова чудо до сега не е било като днес  Sad миличката ми сладуранка мнг се измъчи и сега вече 30 мин спи от изтощение.Относно акитата-зеле ни са защото бебечетата имат колики-няма смисал да  се притесняваш.
 Благодарности на ДидКа баНДитКа  за отговора-аз се бях отчаяла че никога няма мине.На изписването от болница имаше  един преглед които ако се повтори ще  ура-раждането не беше толкова болезнено(образно казано).
 А дали е възможно коликите на Ади да са от това че днес ядох кайсиики-10 броя-не повече?
  Лека вечер -дано коликите са по леки тази нощ.Целувки  Heart Eyes

# 233
Здравейте пак,Вили разбрах че не ми стига кърмата като направих пробно кърмене на консултацията,тогава Марти беше на два месеца,спомням си че трябваше да изсуква към 100гр,а аз имах 70-80 гр.Пробното кърмене се прави така:бебето се претегля преди да се нахрани и след кърменето пак и се вижда колко е наддало.Четох статията в кърмаческия,сигурно е така щом лекарите казват,но Преси например яде през два ,два и половина часа постоянно,малко  е мързеливичка и не сучи ефективно.Tabby  чувала съм че когато бебето е настинало акото е зелено или когато е гладно ,но това са бабини деветини,така  че говори с педиатъра.

# 234
  • Канада
Здравейте момичета!
Чак сега ми остана време да се добера до компютъра!Цял ден се дондуркаме,храним и не ревем,а направо пищим:)Като добавим,че и нощта беше почти ужасна-хранене през 4ас и половина-два,направо сам на ръба на изтощението Shocked(Даже толкова се притесних от това поведение на малкото ми слънце,че се обадих на докито и утре имаме час.Но........като про4етох тук,май всички сме на една вълна.Така поне разбрах,че това е нормално за беб4овците на този етап!
ДидКа баНДитКа много се радвам,4е намерих сродна душа,4е тук нещата са малко по разли4ни от колкото в БГ,а така мога да се съветвам с теб,вече си минала веднъж по този път!!Иначе давам "ovol" и също"gripe water",но от време на време май не му действат тези илачи:)
А да ви се оплача,че на Ваньо са му запушени и слъзните канал4ета и като се събуди очичките са му залепнали.Почиствам ги с тампончета,напоени в лайка.Мислите ли че това е достатъчно или трябва някакви капки да взема newsm78
Хайде да свършвам,че пак се отплеснах!!!
Пожелавам ви спокойни нощти:),доколкото е възможно!!
Целувки!!! kiss

# 235
...Чак сега ми остана време да се добера до компютъра!Цял ден се дондуркаме,храним и не ревем,а направо пищим:)Като добавим,че и нощта беше почти ужасна-хранене през 4ас и половина-два,направо сам на ръба на изтощението Shocked(Даже толкова се притесних от това поведение на малкото ми слънце,че се обадих на докито и утре имаме час.

Споко мила Дани Wink
И ние вчера, т.е. през нощта го храних през час и половина - два  ooooh! но това според мен си е точно както го наричат Бум на разстежа и за това не се притеснявам....и аз малко съм недоспала Tired ама така ще е.

ЦЕлувки на ВанкотО Heart Eyes и ако имаш въпроси питай - ако знам, с най-голямо удоволствие ще ти помогна  bouquet

# 236
Ива78 ти как разбра че кърмата не ти е стигала  newsm78 а за бума на растежа пише и в кърмаческия форум и в биберонбг -Духи Пухи е дала връзка към този сайт.Ако ти е интересно прочети   bouquet
Има ли мамита с бебета само на кърма на които им се отдава да спазват точен режим и ако има такива нека споделят тайната на успеха си! Flutter

Вили ние сме само на кърма,и не винаги спазваме режима.Например,понякога ако спинка повечко от 3 часа,след тва си наваксва с кармата,като папа през 40 мин,един час.....или ако е много топло,пак е така.Елисе така или иначе си е голямо бебе,и според мен по пътя на логиката трябва и повече да папа.Но аз ваобще не се притеснявам,че няма режим,защото това е кърма.
За реването сме същите...иска само в мен да стои.Не признава никои друг,дори при баща си плаче.Незнам по нататак какво ще става,но от сега си е глезанка.Правим преспиване по 2 часа през деня.И затова и повечето време сме по улиците ,в количката спинка много добре.А вечер имаме по малко проблеми с спането....

# 237
Здравейте пак,Вили разбрах че не ми стига кърмата като направих пробно кърмене на консултацията,тогава Марти беше на два месеца,спомням си че трябваше да изсуква към 100гр,а аз имах 70-80 гр.Пробното кърмене се прави така:бебето се претегля преди да се нахрани и след кърменето пак и се вижда колко е наддало.Четох статията в кърмаческия,сигурно е така щом лекарите казват,но Преси например яде през два ,два и половина часа постоянно,малко  е мързеливичка и не сучи ефективно.

Това с пробното кърмене е малко глупаво.. Не можеш да очакваш, че на всяко ядене детенце да изяжда едно и също количество. И все пак в чужда обстановка малко по-различно ще се държите и ти и то като папа - няма как да не е по-неспокойно дори и да не го изразява много.. Затова ако е изяло 80 гр., а нормата е 100, си е чудно направо.. Но това не значи, че ТИ имаш 80 гр. А и как от едно ядене разбрахте, че не му стига  newsm78 Ако си наддава нормално какъв е проблема?
То и ние ядем понякога 2 минути .. понякога 2 часа.. Ама аз не давам нито вода, нито залъгалка.. Та няма много избор милото - и ме ползва и за манджа, и за вода, и за успокоение..
Универсално приложение  Mr. Green

adi, кайсийките като ги папаш ги бели  Peace

TABBY, и аз кърмих в болницата 2 дни със силиконови, че ми бяха много се разранили зърната а и са ми едни кекави - плоски ли са кви са, ама никви ги няма  Rolling Eyes.. Но Тони много въздух гълташе с тях и ги махнах доста бързо.. Пробвай ако не те боли много да предлагаш постепенно гърдата, без силиконките.. Те ще се моделират с времето и няма да има проблеми. Поне при нас вече всичко се оправи  Simple Smile

# 238
Здравейте спали и недоспали мамчета!
Днес направихме първата консултация на Миа с мерене. Порастнала е мнооого! Станала 53см и 3800гр, което означава, че е качила цели 720гр от изписването и 3см! Докторката, каза, че си папка нормално и няма нужда от пробно кърмене. Иначе и тя като другите бебчета, плаче и киселее и все и се иска някой да я гушка, съответно аз, понеже вкъщи друг няма по цял ден.
За сега от мен толкова!
Приятен ден на всички! Hug

# 239
  • Пловдив
Здравейте и от нас,

Тези дни сме малко нервни, започна ни кризата на растежа и сме често гладни, а аз бях изнервена че не ми стига кърмата. Иначе на 3-ти бяхме на първата ни консултация. От изписването сме качили 710 грама, което си е супер. Но от тогава като се почна... нон-стоп сме гладни, тормозят ни колики, и мисля че леко се е запекло милото, а аз направо лудвам  #Crazy

Другото, което исках да ви пиша е , че Penelopa си има момиченце. Родило се е на 19-ти, 3700гр, 50см и се казва Елена. Да им е жива и здрава малката кукла, да е много послушна, да папка добре и да пълни пампите.

Това е за сега от нас, следващия път повече  Hug

Общи условия

Активация на акаунт