Имаме си вече ний бебоци, сладки ЮНСКИ мушмуроци

• 14 297
  • 284
  •   1
Отговори
# 240
Таби, благодаря ти! Hug
Действително, днес пак се разходих до Шейново и най-накрая ми издадоха прословутия болничен! То като че ли ставаше въпрос за акт някакъв. Пък да чакам доктор, пък не кой да е, а Ковачева, а детенце ми стои без мама и трябва да папка изцедено мляко. Важното е че оправихме и този проблем.
И аз си взех силиконовите зърна, че вече ревях като трябваше да суче, но засега само един път ги сложих и той ги сдъвка, а те трябва да са прилепнали. Дано облекчи временно болката и да се нормализират нещата.

# 241
Здравейте момичета!Аз съм от юлските мами, но мога да кажа , че вече съм към вашия отбор. Нашата хубавица Боримира се роди на 28.06. , :3.750 кг и 52 см. От няколко дена сме си в къщи , ядем и спинкаме и пълним памперсите.
Искам да попитам duhi_puhi : Виждам на снимката , че си сложила бебчо в столче , какво е / столчето/? Аз имам на Чико което е към количката , може да се носи като кош и е столче за кола. Но ми се струва , че беба седи седнала .Знам , че е направено за новородени , но се притеснявам , да не би да и навреди.
На всички пожелавам здрави и послушни бебоци newsm30 smile3504

# 242
Здравейте и от нас,duhi-puhi май пропуснах да кажа че беше наддал много малко  newsm78,ама все пак това беше отдавна,преди шест години.Единственото от което се притеснявам е да не повторя историята със Преслава,иначе и ние хапваме през 2.5-3 часа,няма нищо по хубаво от майчината кърма.

# 243
  • Варна
Здравейте щастливи юнски мами! Аз малко поизбързах и родих Кристиян на 25.05.06г. И ние си имаме бебешките неволи -колики и плач. А и малкото свободно време което намирам между кърменето, пампрсите и гладенето използвам за разходки. (това беше за оправдание, че чак сега влизам тук Wink)
26 и аз бях така с гърдите. Няколко дни се мъчих със силиконови зърна, но малкия не ги харесваше и беше мъка... после започнах без тях. Първите 1-2 минути стисках зъби, след това ми поолекваше. След кърмене се разхождах известно време по цицки в къщи да изсъхнат на въздух, после с гармастан още 10-15минути и чак тогава слагах сутиен. За около седмица и зърната изпъкнаха, и раничките изчезнаха. Дано и при теб нещата се оправят бързо! newsm10
Didi_b и аз давах Вигантол против рахит, по 1 капка половин час преди хранене, горе-долу по едно и също време на деня. След последната консултация обаче педиатърката ми каза да го спирам, защото ходим навън по късо ръкавче и с голи крачета и сам си синтезирал организма на Криси. Ще го давам пак на есен.
Чао и  Hug от нас, дано минават бързо коликите на сладките бебенца!

# 244
Tatalina и Nushinka не съм изчела още всичко и не знам дали някой вече ви е отговорил нещо за разранените зърна, но моят съвет е да си купите силиконови зърна. Моите зърна са супер разранени от неправилните опити за кърмене в родилния дом. Аз си бях купила предварително силиконови на NUK, които за съжаление не стават за нищо. Онзи ден си купих нови на Avent и от тогава кърменето е песен (чак не ми се вярваше) а и бебка суче по-добре с тях тъй като зърната ми са малки и не можеше да засмуче както трябва.

Ох кога ли ще имам време да си променя лентичката....

# 245
О! и май тук не съм се похвалила.
Имаме си дъщеричка - Валерия. Роди се на 24.06 със секцио по спешност. Преносих я 8 дена - не искаше да се ражда малката хитрушка. Мерките и при раждането бяха 3430  51 см. но още не сме си наваксали май тези килограми.
Поздрави на всички!

# 246
  • BG
Здравейте от нас с Никола Simple Smile
Напоследък ми остава време колкото да прочета какво сте написали.Нас днес ни претеглиха,излиза че от изписването до днес е качил 870 гр,което ми се струва добре,само не можах да разбера защо сестрата в консултацията намали 250 гр-възможно ли е дрешките му и памперса(сложен 15 минути по-рано) да тежат толкова?
Та сега тежим 3.850 кг.
Ние също имаме колики,но ги караме леко.Взела съм му капки Саб Симплекс и чудесно му действат,но му ги давам когато почне да се гърчи и плаче.За щастие това не се случва често.
Май се поувлякох с писането Blush

# 247
Здрваейте сладурки!
Днес бяхме на първа консултация и сме качили 1600 гр. от изписването до днес:) и 7 см. Малката дама си наваксва, че се роди лека и мъничка. 4150 тежи сега, а я изписаха 2530.
Биха ни и ваксина. Мъничко плака... аз очаквах повече да реве, но тя я понесе геройски. Следващия месец ще правим по- тежка ваксина и педито ми каза, че ако искам мога да си купя по- добра срещу скромната сума от 60 лв. Страничните ефекти били сведени до минимум. Вие какво ще правите с тази ваксина??? Ще си купите ли по- добрата или ще ползвате тази която плаща здравната каса?    Аз мисля да си взема скъпата ... дано да няма странични ефекти.

# 248
  • Ямбол
Честита дъщеричка на Пенелопа!Да е жива и здрава!
Имам въпрос към вас.Днес харесах люлка на Хаук на батерии.Та се чудя някои, ако знае стават ли за новородени.Продавачката ми каза, че стават, има и полулегнало положение, но...реших да се допитам до вас.
valkiria, каква е тази ваксина?

# 249
  • София
Здравейте и от нас!!!

Утре ще ходим на първа консултация ! И ние се мъчим с колики - давам му капки Саб Симплекс 4 пъти по 15 капки,а отделно аз пия по 1л чай от лайка на ден,за да му успокоява коремчето. След ядене и Ники не се уригва всеки път и започва да хълца.За да се избегне повръщането педиатърката ни препоръча да сложим малка възлавница под матрака на бебето,за да се получи наклон към 45 градуса - има ефект ! А относно храненето и аз го кърмя без режим.

P.S. Peppita, Мерси, че си ни добавила в списъка  Simple Smile

Целувки от нас на всички малки съкровище  Heart Eyes

# 250
  • Велико Търново
Здравейте и от мен!Относно ваксините,които не се поемат от здравната каса-няма да ги купувам.Свекърва ми,която е педиатър ме посъветва така с аргумента,че за толкова години тези ваксини действат безотказно.Не става въпрос за спестяване на пари,просто не виждам смисъл!Това е моето мнение.
    Ние с Божидара сме добре-тя се събужда в три през ноща и така си гледка до към осем сутринта-пу пу да ми е жива и здрава.Утре си отива свекърва ми и ми е малко кофти,защото до сега с лекар у дома беше супер,но ще се оправим.Ами това е от мен и много целувки по дупетата!

# 251
  • София
Здравейте мили майчета   bouquet
При нас положението е критична с тези колики по цял ден се носим на ръце и плачем раздирателно  #Crazy
ПОМОЩ аките са ни зелени дали е нормално или трябва да говоря с докито и ако знаете каква е причината споделете, че вече не издържам  Sick Sick Sick
Здравейте и от нас с бебе Мартин. Относно зелените акита и при нас се получават, обикновено когато не е акал по-дълго време. Щом му се нормализира стомахчето и си стават пак жълти. Да ви се похваля хванах цаката на чая Блевит Л за запека... и съм много доволна от факта, че на Марти му се пооправи стомахчето. Давам го малко по-концентриран и задължително 45 мин. до половин час преди хранене.

# 252
Пепитка, благодаря много за снимчицата Hug Hug Hug

# 253
Таби, когато са зелени акитата или има колики детенце или е настинало Tired

# 254
Много ви благодаря момичета за отговорите   bouquet  bouquet  bouquet
Какво ли щях да правя без вас  newsm78
Ние с Иванна се гушкаме пред компа и се опитваме да заспим ама пусти и колики, а май се е запекла и незнам какво да направя за запека  Embarassed моля ви дайте ми съвет  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт