Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 13

• 36 625
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Yangdze, жената е на 45г (майка на момчето, което е студент)
Оползотворява част от отпуската си (20 дни), съвместявайки полезното с приятно.
Кви баби?
Мда, мен пък ме вкарахте съвсем тотал баба (вече над 50-те).  Hug

Последна редакция: сб, 01 дек 2018, 15:15 от Анонимен

# 121
  • София
Е, не визирам конкретната история де, да не се обиди някой, /апропо моята колежка по бюро е на 46г, с две внучета се сдоби... / но това между другото, Имам предвид по темата за пришълците и как евентуално да ги "контролираме" ако изобщо е възможно. Имах предвид че около студенти, наематели, млада двойка с деца, особено последните, появи ли се бебе, се пръква и баба, на смени даже и двете баби.... по тая обща тема се изказах.... нямам предвид конкретно... сори...

# 122
появи ли се бебе, се пръква и баба, на смени даже и двете баби.... по тая обща тема се изказах....
А, разбрах.
Те се пръкват и сестри на майката, и на бащата.
Важното е да има кой да помага, отменяйки се.

Винаги освен полагаемият се платен отпуск(мин.20 дни) може да се вземе ( евентуално и на части) и
неплатен, който е с признат трудов стаж  - 30 работни дни.
И бебето стана на 2 годинки, готово за ясла.
(лично аз съм помагала за четирите ми племенници)

Забременяването, раждането и обгрижването на деца не е форсмажорно обстоятелство.

Обаче имаме +1(2) бебета, родени след подписване на договор за наем и кръжащи детегледачки.
Това е проблем за наемодател,
понеже желае да повиши наем или да ги изгони на база увеличена бройка.
(амортизации)
Може да се заложи дискриминираща клауза в договор - не се размножавайте. Thinking
(понеже сте под наем в моя дом)  Stop

# 123
  • София /Абсурдистан
Аз като съм по-млада от наемателите и за мен ли да е обидно?
Ами не е обидно, ама вече не е прието, хората се обръщат един към друг по име. Онези времена вече отминаха Simple Smile

# 124
Аз като съм по-млада от наемателите и за мен ли да е обидно?
Ами не е обидно, ама вече не е прието, хората се обръщат един към друг по име. Онези времена вече отминаха Simple Smile

Не познавам човек който се обръща към наемодателите си с "хазайке". Laughing

# 125
Познаваш - мен
Simple Smile
Аз викам на човека Хазяин. Но когато сме заедно - по име.

# 126
Познаваш - мен
Simple Smile
Аз викам на човека Хазяин. Но когато сме заедно - по име.
Румче, като обръщение имам в предвид. Никой не се обръща така вече.
"Добър вечер, хазаине, нося наема." hahaha

# 127
Е, как. Магарето от Шрек се обръща така 😁

# 128
А защо се носят тези наеми, ами не се плащат по банков път? Кога хазаите ще започнат да си плащат данъка за бизнеса си?

# 129
Какво общо има плащането на наема на ръка и декларирането му пред НАП, респективно плащане на  ДОД?
Как се плаща наема е въпрос на договорка и съгласие между 2-те страни.

# 130
Какво общо има плащането на наема на ръка и декларирането му пред НАП, респективно плащане на  ДОД?
Как се плаща наема е въпрос на договорка и съгласие между 2-те страни.

Има ли хора, които отдават под наем и не плащат данъци или няма?
Тези които не плащат  данъци, идват да си го взимат на ръка, и ако може и без разписка

# 131
Наемът се взима на място, за да се следи състоянието на жилището или дали няма животни. Това не означава, че хазяинът не си плаща данъка.

# 132

Има ли хора, които отдават под наем и не плащат данъци или няма?
Тези които не плащат  данъци, идват да си го взимат на ръка, и ако може и без разписка

А има ли хора, които си взимат наема кеш с разписка и си плащат данъците?

Наемът се взима на място, за да се следи състоянието на жилището или дали няма животни. Това не означава, че хазяинът не си плаща данъка.

Именно! И да им отчета консумативите и да си ги платят! Аз съм онази лудата, дето си прави труда да засича и смята всеки месец - отнема около 5 мин. тотал всичко това.

# 133
@man_darin_ka
как им смятате ТЕЦ всеки месец?

# 134
ТЕЦ-ът е приблизително, по обясними причини, те и фактурите преди изравнителната са прогнозни.
Отоплението -  цената на 1 единица от последната изравнителна фактура, ако има разход за отопление.
Водата - цената на кубик от последната изравнителна фактура. Това за СС с вертикални щрангове. НС си имат апартаментни топломери и би трябвало да е по-лесно.
Ако при изравняването има да доплащат, то няма да е крупна сума и ще се покрие от депозита. Ако имат да вземат, ще им бъдат върнати, заедно с депозита минус това, което дължат като неспазено предизвестие, например, нещо потрошено и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт