Косопад - тема 14

• 40 224
  • 773
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Моя цикъл винаги е бил като часовник и факта, че последните месеци се разбърка тотално ми говори, че положението не отива на добре...
Витекс се изписва при висок Пролактин, нисък Прогестерон и ПМС.
Това, което ми хареса е, че той действа индиректно върху хормоните и ги балансира като влиянието му е върху хипофизата.Той не съдържа Прогестерон.
Има безкрайно много жени, които са изключително доволни, но има и такива, при които прима му е довел до проблеми.Най-често споменавани са кървене между циклите, удължаване на МЦ, болезнени усещания в  гърдите, депресия и напълняване.
Аз съм го пила преди години заради ПМС, но не помня дали го пих месец или два, нямах никакъв резултат и го спрях.Чак сега разбирам, че той действа бавно и трябва да се приема между 3-6 месеца.
За сега единствения страничен ефект, който усещам е, че спя като мъртвец и ми трябват няколко часа, за да се разсъня.Като ударена с лопата съм Grinning но пък страшно много се успокоих, та не е толкова зле.

# 676
Алпикорт толкова ли  зле влияе?
Искам да третирам само едно петно с него, не целият скалп.
На противозачатъчни съм иначе.

# 677
  • София
Не знам как влияе по принцип, споделям какво се случи при мен.Всеки може да си прецени и реши дали да го ползва или не.
А това за естроген-зависими тумори го пише и в листовката.
Кожата е най-големия орган в човешкото тяло и чрез нея такива съставки се разнасят и където не трябва.

# 678
Малко да раЗдвижа темата, че нещо никакви ни няма. Дай Боже причината за това да е хубава.
Загледах се в водораслите  ecklonia cava. Тръгнах да търся инфо, мнения обаче само на мъже, разбира се противоречиви.
Какво мислите? Някой попадал ли е на тях. Имат специфична антиоксидантна съставка, мн мощна. Може би за мъже идва слаба, но пък за жени....кой знае!?!?
Друго което все забравям да попитам е за Скенар терапия, не знам какво точно представлява, а също и за инжектиране на плазма на тромбоцити, нещо различно от мезотерапията. Някой да е правил или да е по подробно запознат?.

# 679
  • София, България
Здравейте, момичета,

Забелязвате ли положителен ефект от Еукапил? Обмислям да ги поръчам, днес си измих косата, изсуших я, след което като прокарвах пръсти ми оставаха цели кичури. Confounded
Също да попитам вит. Д под формата на капки ли приемате, четох за Вигантол?

# 680
  • София
Аз лично да, но съм се запасила и с капсули от по 5000, защото имам голям дефицит.

# 681
Колко ви е вит Д?

# 682
  • София
14 или 16, не е пред мен изследването. Все е ниско

# 683
27 е моя , а какъв лекар ви  го изписва /какъв и колко / ?

# 684
  • София
Никой не ми го е изписвал. Бях го започнала и личната потвърди да пия.

# 685
И аз си взимам Вигантол.Изследвах го септември беше нисък и си самоназначиха капките,по 6-7 през два дни.Не знам дали са се покачили стойностите,ще пускам изследвания след месец....с Вигантол или без,при мен косопада е същия

# 686
При мен за сега се откри само ниско желязо.
Доколкото чета обаче може да е причина само за цялостно падане на косата, а не за ареата. Имам си и двете Frowning1

# 687
  • София
Petya Lefterova, не съм попадала на тези водорасли на какъв принцип действат?
Хвърлих едно око на Скенар терапията и нещо не ми вдъхва доверие...
А за инжектирането на плазма ПРП ли имаш предвид?За него съм чела много противоречиви мнения, иначе все се бях засилила.

Септември бях с Вит.Д 26.94 започнах с 50 капки Вигантол на седмица и след месец и половина резултата беше 37.37.Намалих за известно време на 10-15-20 капки, а сега приемам по 35 седмично.
Не съм се съветвала с доктор за приема.Целта ми е да го вдигна до 60-70ng/ml.

Моя съвет е да не се концентрирате само върху Вит.Д, желязо или феритин, а да погледнете цялостната картина.
Продължителния и обилен косопад винаги е свързан с проблеми на няколко нива и изследването на витамини и минерали не е достатъчно, хубаво е да се види ЩЗ ,мъжки и женски хормони.
За алопеция ареата знанията ми са почти нулеви.

# 688
При мен косопад от няколко месеца няма. В смисъл е съвсем ок среднодневно. Косата ми просто е супер тънка и малко, това което остана от нея.
Взех Алпикорт Ф и от няколко дни слагам на 2те места, където линията на челото се отдръпна назад. Тъй като мястото е ограничено, мисля да продължа така до края на февруари и да видя дали ще има някакъв ефект.

# 689
Намалява нивата на 5 алфа-редуктаза.Как точно не става ясно. Много силен антиоксидант. Само толкова. Но го причисляват към естествените източници за борба с косопада. Наистина взеха да се изчерпват възможностите за  справяне с косата.
При мен се наблюдава някаква тенденция към намаляне на капането, но все още ми е рано да коментирам. Ще изчакам да мине повечко време и тогава. Иначе миналия месец страшно мн ми се беше засилил и при къпане и през др време, и май беше от стрес и напрежение покрай самия проблем. Сега съм се успокоила. В крайна сметка най-важното е да сме живи и здрави. Не казвам че без коса е хубаво, напротив, страшна мъка и терзания, но като се огледам около себе си и виждам всички близки хора на сърцето ми, става ми по леко, да не говорим колко страшни болести има, така че леко по леко ще се справим , няма как да стане с магическа пръчка, НО ЩЕ СЕ справим!🙂

Общи условия

Активация на акаунт