Косопад - тема 14

• 40 175
  • 773
  •   1
Отговори
# 690
С водораслите трябва да се внимава, защото са противопоказни при хипертиреоидизъм заради високото съдържание на йод. Трябва да знаем много добре състоянието на щитовидната жлеза, преди да започнем прием на водорасли.

От днес добавих в борбата с/у косопада втриване на смляно кафе и зелен чай. Най-добре се втриват в скалпа с шампоана. Отмиването на частиците е лесно с балсам.
Купих си чемерика, страхувам се да я използвам, но ми стои като някаква надежда. Мисля, че ми трябва още малко време да се престраша и ще пробвам и този вариант.

# 691
  • София
Аз днес се гледах по едни скорошни снимки и пътят си изглежда като по учебник. Тъжно ми е и се опитвах да намеря дали при липса на минерали, витамини и микроелементи може да има такъв pattern при пътя. Точно на най- предната част от пътя си ми е някак още по- разредено, а отделно самият път.

# 692
  • София
Водораслите ме притесняват най-вече заради произхода им и заради това, че не знам какви боклуци са замесени, а ни ги продават като манна небесна..може и да не съм права.

Catcher, разбира се, че може да има такъв pattern от дефицити, та и по-лош...
Извадих няколко снимки от “библиотеката” Grinning макар че точно пътя не се вижда, но от цялостната картинка може да си го представим в какво състояние е...
Телоген ефлувиум
Скрит текст:
Желязодефицитна анемия
Скрит текст:
Дефицит на Цинк
Скрит текст:
Остра форма на хипотиреоидизъм
Скрит текст:

# 693
  • София
За по- фрапантните е ясно. Визирам точно изтъняването отгоре. Абе баш като андрогенна, без да се засегнато кой знае колко по другите части. Възможно ли е да е от друго или май по- скоро не. Sad

Примерно нещо такова намерих в нета. Сега не знам дали степента е точно толкова, но като pattern.

Последна редакция: пн, 07 яну 2019, 17:58 от The Catcher in the Rye

# 694
  • София
Да, според мен е възможно.По-фрапантните случаи са на хронични или остри дефицити, при граничните картинката може да е като на снимката, която показваш.
При мен, както съм писала вече разреждането е по линията на бретона, централно.
Аз имах много видимо  миниатюризирани растежи с по-светъл цвят и тотално различна структура, което си е андрогенно оплешивяване като по учебник независимо, че разреждането не е по пътя.В някакъв момент тези мини косми са окапали и на тяхно място в момента има нови, които са със структура, цвят и диаметър на останалата ми коса, което пък отхвърля АА.
Гледайки изследванията си при мен желязото е вървяло към ниско, също и Вит.Д, а като включа и хормоналните неволи и картинката се изяснява.Но тази картинка не е задължително да е андрогенна.
Сещам се и за видеото от ютуб, което и ти беше гледала с момичето от Канада, което отиде на Трихолог.
Ако не се лъжа тя страдаше от косопад 10-ина години или нещо такова и те и казаха, че е телогенен.

# 695
  • София
Да, но тя нямаше разреждане по пътя според мен. Просто си имаше път. Или аз имам занижени критерии, не знам. Laughing

Благодаря ти! bouquet
Някой ден ще снимам по години, да си кажете мнението. :д

# 696
Това разреждане по линията на бретона го има при много жени с отрязан бретон. Грижите за бретона с времето увреждат именно тази област.

# 697
  • София
The Catcher in the Rye има разреждане по пътя момичето, не случайно слага топери и фибри. Wink
https://youtu.be/q9BS63iEXcE

Questar, никога не съм имала бретон, сега се бях замислила да го отрежа, за да прикрия с него, но точно последващото дърпане и оформяне ме спряха.

# 698
  • София
Моя грешка! Точно така изглежда и при мен. Сякаш отпред е повече, но моята коса е по- фина. След като последните месеци получих косопад си личи повече, но разликата е, че при нея като си раздели пътя някъде отстрани или отзад, пак има магистрала, а при мен- не. Има по- осезаема разлика отпред и отзад/отстрани.

И все пак- трихоложката ѝ на мен не ми вдъхна доверие. Хем ѝ каза, че не е андрогенна, доколкото помня, хем, че не може да бъде ривърснато и че само може да се стопира. А аз, доколкото знам, при адекватно лечение при всеки друг тип освен андрогенната може да се подобри.

П.П. Изгледах отново някои от видеата на въпросната. Ами, според мен трихоложката ѝ е накадърна. Момичето продължава да пуска видеа за топъри мопъри перуки и не знам си какво. Буха зелени смутита и няма никаква промяна. Това си е АА, като гледам.

Последна редакция: пн, 07 яну 2019, 18:32 от The Catcher in the Rye

# 699
  • София
Ха!пропуснала съм момента, в който и е казала, че само може да бъде стопирано и не може да се възстанови...
Тя започна лечението за косопада след 2-рото посещение при трихоложката, преди това лекуваха само себореята.
Изписа и една торба с мазила..Интересно ми е дали ще има някакво подобрение.

П.П.
Наоми Кембъл https://m.24chasa.bg/ojivlenie/article/7221222
Попаднах и на една снимка на снимка на фолкпевицата Алисия тук във форума...
Скрит текст:
Не знам дали сте гледали последния Брадър, но при Емануела положението беше подобно...
И изобщо напоследък където и да отида ми прави впечатление, че много жени и млади момичета имат проблем, преди не съм обръщала внимание.

Последна редакция: пн, 07 яну 2019, 18:53 от S.Magnifica

# 700
  • София
Ще видим Mr. Green
Тия неща са за лекари. Само че на тях не им се занимава с коси. Тия трихолози с едно сертификатче или курс не могат да обхванат напълно проблематиката.

# 701
Ако един личен лекар например е достатъчно добър и четящ, може да помогне дори при разгадаването на косопада. Обаче проблемът е, че няма добри лекари. Не трихолози, не ендокринолози, а изобщо няма добри и четящи лекари. И щом какъвто и да е било лекар, не разбира човешкия организъм и не може да борави с изследвания, какъв изобщо лекар е това?!

S.Magnifica, и на мен ми прави впечатление масовостта на проблема и това само клони към потвърждаване на конспиративната ми теория, че сме били наскоро подложени на някаква ужасна радиация.

# 702
The Catcher, ако не е проблем и не навлизам в личното ти пространство, направи една снимка на пътя, който имаш. Казваш, че е само отгоре, а отстрани е добре. При мен навсякъде има разреждане. И настрани като отметна косата, пак имам разреждане на пътя.
В петък си записах час на фризьор да я поотрежа малко и направо ме втриса. Като знам как решат бостанската фризьорите, направо лошо ми става. Аз откакто имам този проблем, винаги се сресвам преди това и като седна на стола, и като почне пак да дърпа и направо ми се реве. Чудя се вече как да се подстрижа горе -долу да прилича на нещо тая перушина. В момента ми е малко под раменете, почти равна /има едни пласт стар останал 3 пръста над долния/ Косата ми е тънка и права като праз /азиатски тип/ Дайте някакви идеи. Бретон нямам и аз, също се чудя дали да не го клъцна малко, и да го нося настрани? Не къс до веждите, ами до носа някъде.

Алоевера, мина ли прегледа при теб? Май беше за днес...

# 703
sharpy, по-добре да ти я подстрижат равна, така ще бухва косата и ще има повече обем. Моите наблюдения са, че от етажите косата изглежда някак по-тънка и хвърчаща. Отрязването на бретон ще ти вземе от обема според мен.

# 704
sharpy, по-добре да ти я подстрижат равна, така ще бухва косата и ще има повече обем. Моите наблюдения са, че от етажите косата изглежда някак по-тънка и хвърчаща. Отрязването на бретон ще ти вземе от обема според мен.
Ми не бухва Disappointed Аз пък мисля а и съм чела че по-късите пластове отгоре, стоят по "въздушно" и придават повече обем на слаби коси. Като се замисля, в миналото съм била с подобни прически /без проблемна коса обаче/ и като се изсушавах с главата надолу , ставаше много добро набухване. Така равна ми стои някак още по-зализана. Благодаря за мнението ти, ще помисля и за този вариант.

Общи условия

Активация на акаунт