Косопад - тема 14

• 39 254
  • 773
  •   1
Отговори
# 705
sharpy, недостатъкът на етажите е, че ще я филират, а това ще изтъни косъма.

# 706
  • София
Questar на нас Чернобил ни е достатъчен, но не би ме изненадало ако се случват други неща междувременно...

Аз съм подстригана на етажи, карах ги да ми я изтъняват допълнително с бръснач и ефилажна ножица...все още имам обем, защото е лека, чуплива и някак въздушна, преди косопада също беше такава.
От една година не съм се подстригвала, още не мога да забравя шока като седнах под ония ми ти лампи в салона и ми светна темето, цяла вечер съм ревала като магарица...Сега се самонавивам тази или другата седмица да отида, фризьорката ми е супер внимателна и знам, че със сигурност няма да ме скубе.
sharpy, щом твоята е толкова права етажите няма да са Ок, или ще са ,но ако я изсушаваш със сешоар и четка.
Ако мислиш, че ще ти стои добре може да опиташ да я етажирате плавно около лицето, така при замятане на една страна ще се получи и бретона, за който говориш.

# 707
  • Близко съм
Добър вечер момичета,
При тези резултати При тези стойности

androstendion   - 4.71 ng/ml    0.75 - 3.10     
17-ОН-Progesterone   -   3.89 ng/ml     0.20 - 2     
TSH - 5.30  µIU/ml     0.27 - 4.20     
ТАТ (Tg Ат) - <10.00  IU/ml    0 - 115     
МАТ (TPO Ат) - 15.33 IU/ml  0 - 34     
Тестостерон -1.6  nmol/l     0.22 - 2.90     
DHEA-s   - 8.14   µmol/l  2.68 - 9.23

Ми каза пак да се върна на старата терапия прреднизолон по половин таблетка в 22ч, спиронолактон сутрин, и само новото лекарство е Еутирокс 25мг, сутрин на гладно.  А за самата коса,че така оредя и капе ми предписа Вигантол по 2 х 15 капки , Геритамин сутрин на гладно по 1 таб. и Селен по 100мг сутрин и вечер по 1таб.
 Това е всичко. Попитах го на инсулин и др те изследвания и прочие той кааза , че не виждал нужда от тях сигурно съди от килограмите ми не знам. Бях също и на гинекогог днес там всичко е наред.
50-51кг съм, от както пия Селена и Геритамина килограмите са ми същите но качих много мастна тъкан в ханш, бедра и корем, какво ще правя не знам.
Извинете ме за дългия пост.

# 708
На първо четене половината са извън норма. Високи андрогени, ТСХ, 17 ОН прогестерон, Дхеас.
С този 17 ОН прогестерон не съм запозната, изобщо нямам идея за какво служи и какво прави. Има ли общо с "обикновеният" прогестерон?

# 709
  • София
17ОН прогестерона се произвежда основно от надбъбречните жлези.
Алоевера, започвай с лечението и всичко ще е наред!Но този път недей да спираш нито едно от лекарствата без да се консултираш с ендокринолога.

# 710
  • Близко съм
Да започвам още от тази вечер. Някъде бях чела се натрупването на кортикостероиди води до други хормонални проблеми,но той пак си ме остави на старата терапия. Нещо да ми кажете за тази мастна тъкан?! Упражнения ?! Ще премахна сладкото на цяло то просто не е нормално за такова кратко време такова натрупване, почвам да ставам с крушовидна форма а камоли до 6месеца както ми ги е предписал Селен до 6 месеца, Геритамин 3-4месеца.

# 711
  • София
Най-вероятно това натрупване на мазнина е заради щитовидната жлеза, когато тя влезе в норми ще се оправиш.
Не е от Геритамина или Селена.Малко диета и спорт също ще ти помогнат.
От кортикостероидите може да задържаш вода, но при теб дозата е нищожна не се притеснявай.

# 712
  • Близко съм
Да ти кажа От както почнах да пия Геритамина Селена започна да ми се случва може от Геритамина да е , на диета каква аз така или иначе основно салати ям и плодове, зеленчуци, и млечни чат пат.. А и нали точно, най-малките дози са най-силни?!

# 713
  • София
Ами не знам, аз за дозите съм с други впечатления..
Включи месо, риба, яйца ако не си вегетарианка.

# 714
  • Близко съм
Месо чопкам от време на време, риба ям яйца не от детските си години

# 715
Колко интересно нещо е чов.организъм!?! Много жени имат точно така объркани хормони и косите им здраво на глава, а при други...
АлоеВера и аз смятам че нещата при теб бързо ще се оправят. Много е важно пиенето на хапчета да става по схема, внимателно, шега не бива.
Дори мисля че може би  не е толкова лош вариант да имаш  разбъркани хормони, има голям шанс да влязат в час, отколкото всичко да е Ок, а косата да пада.
Явно много известни жени имат и те като нас подобен проблем, но сякаш при тях ще да е от екстеншъни и прекалено третиране на косата.

# 716
  • София
Шарпи, ще снимам тези дни Simple Smile
При известните наистина по- скоро е traction hair loss.

# 717
  • Близко съм
Дано сте прави ще си покаже до лятото, а това омазняване какво да го правя, вчера е къпах днес вече е мазна, побъркаме всичко съсипа ми нервите, мислите, разума, всичко ............... едно тръгна да оправям друго се разпадне иде ми се да се хвана и .......да не казвам. Правя й маски с чесън, зехтин, жълтък,алкохол преспивам с нея и ето днес мазна. Косми хвърчат навсякъде постоянно ги виждам,но не броя като повечето дами тук, че вече направо ще трябва да си сложа край на живота.

# 718
  • София
Спри с маските да я дърпаш и търкаш. Хормоните ти са много разбъркани. Щитовидната ти не е окей. Яж водорасли или пий йод. Щом антителата са ти в норма- имаш само хипофункция.

# 719
Алоевера, пий си еутиирокса и си следи нивата на щитовидната на 40 дни, за да знаеш как са.Бих препоръчала да пускаш и фТ3 и фТ4, защото сега не може да се види цялостната картина.Имаш проблем да, не е Хашимото все още защото антителата са в норма, но без тези два хормона нищо не може да се каже.Имаш и завишени други хормони.При проблем като твоя със щитовидната е нормално да се задържа вода, от там излгеждаш като напомпана.С времето и приема на еутирокс това ще изчезне.Ако имаш напълняване в сферата на ханша и корема може да направиш едно натоварване с глюкоза да изключиш ИР.Иначе косопада ти е според мен от щитовидната.Но следи хормоните редовно, защото ТСХ се променя и трябва да знаеш дозата дали е адекватна.
Колкото до съвета за йод и водорасли, аз не бих ги препоръчала ей така с лека ръка.Не на всеки действат добре, дори напротив може да влошат ситуацията!

Общи условия

Активация на акаунт