Косопад - тема 14

• 39 189
  • 773
  •   1
Отговори
# 30
Аз днес си пуснах за пореден път по самоинициатива железния профил, да видим.
И си отрязах косата с 10-15 см.

Като ходите по дерматолози, те ли ви пускат изследванията с нещо като направление, или просто ви казват какво да изследвате и си плащате всичко. На мен почти нищо не са ми пускали лекари и само изследванията на показателите стъпват на няколкостотин лева.
Доста си отрязала, явно ти е била дълга.
А за направленията - то по направление се поемат естествено най-евтините елементи. Например аз последният път, трябваше да ида за направление за желязо, което струва 6 лв. Дугите, които са по 25-30 лв - не се поемат. Затова си спестявам ходенето и висенето при личния, просто няма смисъл.

# 31
  • София
Да, но половите + надбъбречните хормони, примерно, се поемат от касата по принцип и би трябвало всеки гинеколог да ги пуска.
TSH FT4 и вече едните антитела - също.

Желязото е готово, 14 от референтни 6-34. Чакам феритина.

# 32
  • София
На теория желязото е добре да е около 20 или в средата на референтните стойности, а феритина 80-110
Още един разказ за телоген ефлувиум https://youtu.be/ENSrHGWG7Gc

# 33
Здравейте, някой правил ли си е мезотерапия против косопад и има ли ефект?

# 34
  • София
Една жена тук беше си правила, каза, че е доволна и от плазмотерапията, и от мезото.

Феритин- 19 Laughing
Не знам, уж има проучвания колко трябва да е, ама дали всички с хубави коси са с добър феритин и дали наваксалите феритина са се сдобили с повече коса. Скептична съм малко, ама поне знам къде да добавя.

Магнезият ми в добра норма, а не съм приемала никога. Изненадах се заради инсулиновата резистентност.

# 35
Не знам, уж има проучвания колко трябва да е, ама дали всички с хубави коси са с добър феритин и дали наваксалите феритина са се сдобили с повече коса. Скептична съм малко, ама поне знам къде да добавя.
Точно за това и аз преди няколко дни писах, че ще платя на приятелка, която няма проблем с косата, за да видя колко ще й излезе феритина. Много ми е интересно и на мен това. То аз може цял живот да съм била с нисък и да съм нямала проблем с косата. Ама... кой да знае.
Утре ми пристига на мен Еукапила и ще го започна още вечерта.

# 36
  • София
Феритина сам по себе си няма да ни даде никакъв отговор, ще ни трябва доброволец, който да си пусне целия набор от изследвания Smile
Проблема е комплексен то е ясно, аз съм се хванала за желязо, феритин и вит.д, защото вярвам, че поне на тях мога да повлияя..и това ми действа успокояващо.

# 37
  • София
Нали. Laughing
Аз досега коментирах в темата за B12, където си споделих и железните резултати, та се оказа, че трябва добър ехограф на щитовидната, защото дори хормоните и антителата да са в норма, може да има кофти промени в нея, т.е. автоимунен процес.
Моите хормони не са в норма там и това кореспондира перфектно с ниското желязо, та ще трябва и там да поогледам отново нещата.

# 38
И на мен МАгнифика ми действат думите ти успокояващо😊нека да помогнем с каквото може на организма да се пребори с проблема.Независимо каква форма на косопад има човек,няма невъзможни неща- ВЯРАТА, НАДЕЖДАТА, упоритостта, грижите, които полагаме накрая ще получим заслужената отплата.
На моменти дори си поплаквам, много ми идва ама се стягам и продължавам.

# 39
Вчера имах време и докато се къпах си броих падналите коси, изброих 50.Мисля, че не са много.Може би отивам към оправяне.Отделно си гледах падналите косми, повечето са скъсани, има и една част с корен, но те падат след къпане.Самия косъм има едно много изтънено място, което вече е израстнало и там изглежда се къса, към корена е взел да става по-плътен, а не прозрачен както беше преди.Надявам се да ми се закрепи косата!

# 40
Аз от баба знам, която е медицинско лице, че до 300 косъма на ден е нормално да падат. Така че направо 50 косъма са си нищо Simple Smile

# 41
То това само по време на къпане, после падат още ама тях нямам време да броя.

# 42
Е да, дано като цяло да не надвишават тая бройка. Въпреки, че на мен и 300 ми звучи много.. Grinning

# 43
Никак не е много като знам как ми падаха над 500 за ден.Колкото пъти прокарвах пръсти през косата толкова пъти по една шепа коса оставаше между пръстите.Не искам да се сещам!

# 44
  • София
Нали знаете приказката, че малките камъчета обръщат каруцата...80% от имунната ни система е разположена в червата.При дефицити или гранични стойности на витамини, минерали и макронутриенти има проблем с усвояването.Косопада, проблем с ЩЗ, ИР и други са все симптоми на възпаление някъде по веригата.
В зависимост от организма симптомите могат да се проявят след дълги години или почти светкавично.
Стреса също удря в корема и червата.Не случайно имаме изрази като “свито ми е под лъжичката” и “корема ми е на топка”.
Изписах тази тирада Grinning с риск да стана досадна, защото мисля, че нищо което се случва с организмите ни не е за подценяване.

300 косъма са много....особено ако няма нови растежи.

Последна редакция: ср, 28 ное 2018, 10:49 от S.Magnifica

Общи условия

Активация на акаунт