Косопад - тема 14

• 39 219
  • 773
  •   1
Отговори
# 75
Ще го изследвам вит.Д, макар че лятото се излагам доста на слънце и разчитах на това, но вече съм доста объркана Sad

# 76
На промоция е до днес. Казаха само месец ноември. От утре пак 31 лв

# 77
Здравейте, дами. Аз също имам проблем с косопада. Попринцип моята коса е рядка и тънка... като цяло не съм случила на коса. Grinning Някой път не пада много, но тука последните няколко месеца не се спира. Признавам си, че не бръщах много внимание, то просто ми писна... Но може би ще е добре да се вземат някакви мерки. Забелязала съм, че след подстрижка положението е по-добре. Ако е по-дълга от раменете почва много да пада.
Преди са ми помагали ампули за косопад Framona Radical http://parfumi-market.bg/farmona-radical-kompleks-za-stimulirane … ivane-ampuli.html , поне месец трябва да се ползват. Пробвала съм с маслата на Икаров против косопад, но при мен нямаше ефект. Ползвам шампоан против косопад, ама пак не ми действа. Похвалиха ми продуктите на Ducray, ама гледам лосион против косопад 90лв... има шампоани, които струват по-малко, мисля да пробвам с тях на първо време. А, личната ми лекарка ми беше казала да пия Герикапс 3 месеца, за да има ефект.
Та, на първо време смятам да се подстрижа, да си купя шампоан на DUCRAY, и да пия Герикапс. Пък ще видим какво ще се получи, хаха.

# 78
Не си давай парите за Ducray, нищо няма да постигнеш с него. Като чета - 99% от дерматолозите изписват тази марка и съм 300% сигурна, че печелят от продажбите им. Как пък не изписаха нещо друго, а все това. То да имаше ефект ок, ама като няма...

# 79
Така ли? Ех... нямам пари да си пусна иследвания, а много бих искала. Понеже имам проблеми и с акне, подозирам, че двете са свързани и е нещо хормонално.

# 80
  • София
Шампоана на Ducray и лосиона Cerastim при мен не дадоха никакъв резултат...бяха ми изписани не от един, ами от двама дерматолози Grinning Разбира се, че получават процент...

# 81
На всички изписват Дюкре щом чуят косопад,а наистина ефект никакъв, при всички мои познати също,в семейството също. Като ходих на дерматолог да си запиша час я попитах ще ми помогне ли наистина или ще ми предпише Дюкре, защото ако е второто,да не си правя труда да идвам пак...е,на самия преглед въртя,сука, какво ли не каза, нямала съм проблем,но ..и извади листовките на Дюкре да ми ги хвали и препоръчва,даже и с техни отстъпки и прочие...направо стават смешни вече

# 82
Е, добре, че ми казахте да не си давам парите тогава... Може би просто ще мина през аптека и директно там ще питам за шампоан. Някой път аптекарките дават доста добри съвети.

# 83
За косопад ще ти кажа Ревалид веднага.Аз лично за шампоан препоръчвам Здраве и този с Чемерика, редувах ги двата.Като в началото започнах само с чемериката и после ги редувах.

# 84
Има ли го по магазините този с чемерика? Гледам, че ги има онлайн, но предпочитам на място да отида да си купя.

# 85
Така ли? Ех... нямам пари да си пусна иследвания, а много бих искала. Понеже имам проблеми и с акне, подозирам, че двете са свързани и е нещо хормонално.

Тънката коса и акнето, особено в следпубертетна възраст са симптоми на хормонални проблеми със сигурност. Казвам го от собствен опит. Когато се погрижих да се справя с естрогенната доминантност имам по 1-2 пъпки преди цикъл, а през останалите дни никакви. Цял живот имах супер проблемна кожа, която лекувах с какво ли не, а все беше безуспешно. Както и цял живот проблеми с косата, болезнен цикъл и цялостна напрегнатост.

# 86

Тънката коса и акнето, особено в следпубертетна възраст са симптоми на хормонални проблеми със сигурност. Казвам го от собствен опит. Когато се погрижих да се справя с естрогенната доминантност имам по 1-2 пъпки преди цикъл, а през останалите дни никакви. Цял живот имах супер проблемна кожа, която лекувах с какво ли не, а все беше безуспешно. Както и цял живот проблеми с косата, болезнен цикъл и цялостна напрегнатост.

Може ли да ми кажеш какви точно изследвания си си пуснала и къде? Може и на лични ако искаш.

# 87
  • София
Витамин Д по болниците е около 20лв. Peace

Уейв, изследванията се правят в лаборатория (цибалаб, бодимед, болница) и де тълкуват в контекст. Ни ако нямаш възможност в момента, пусни само андрогените (тестостерон, андростендион и DHEA-S)
Иначе, другите да LH, FSH,E2, Prolactin и Progesteron, който се изследва седмица след доказана овулация.

# 88
С направление ли се ходи или директно там?

# 89
Момичета, реших да пробвам терапия с чесън, защото нещата са плачевни. Може ли да ме насочите как да процедирам, не искам да слагам чесъна в маски, а да го втривам чист в скалпа. Сока ли да изстискам, скилидки ли да втривам и колко време да стоя, за да не рискувам нараняване на скалпа?

Общи условия

Активация на акаунт