Косопад - тема 14

• 39 627
  • 773
  •   1
Отговори
# 120
Възможно е,Шарпи,не отричам. Само това ми е грехът,всеки месец боя,руса. Но от 14 годишна се грижа маниакално за косата си и винаги е била дълга,здрава и красива, въпреки боите. Ще продължа с грижите естествено и ще ползвам и превантивни средства срещу косопада,ще си пия витамини и т.н. Преси,маши не ползвам като други,които всеки ден си пържат косите( познавам много такива около мен),сешоар дори лятото не ползвам.

# 121
  • София
Вярно на Солгар не е уточнено каква форма е, но ще ги пия де. Ако ги продължа може да взема от другите. Обаче тези грамове 1-2 много ми изглеждат. От моите трябва да вземам по 4-5 на ден, ще взема да се омая🤤 интересно ми е как ще подейства на естрогена, само на 1 място прочетох че уж увеличавал прогестерона но не ми вдъхна доверие информацията.
4-5 хапчета е абсурд и аз не бих пила, но си мисля, че можеш спокойно да пиеш по 2.
Иначе го пишат, че действа на какво ли не..и доста се чудя дали едини хубави витамини Б комплекс не биха били най-добрия избор.

sharpy и аз завъдих прилична колекция от шапки и зимни и за фасон Smile
Никога не съм обичала зимата, но тази година я чаках с нетърпение, слагам шапката и не ми пука ,че не съм боядисана или пък, че косата ми е мръсна. Денсифика много ми я замърсява...

# 122
  • София
sharpy, благодаря за отговора и дано скоро се похвалиш!
S.Magnifica- стикам палци да се окаже трайно подобрение при теб и да си вече със силна и здрава коса!
Косата я мия супер рядко- веднъж седмично, защото имам ужас от това, което се свлича след баня.
За третиране с чесън мога да споделя лични впечатления от изключетилно близък мой човек. Преди 20 години след стрес получи косопадно петно. Цялата коса беше добре, но падна наведнъж огромен участък колкото детска длан и се получи гладка кожа без никакъв косъм. След лечение при професори и лекари повече от 2 години ефект нямаше. Включително и рецептата с чесън беше приложена на това петно. Появи се едва забележим нежен и прозрачен бял пух. Помогна терапия с китайски лосион 101 Д и 101 Б и някакви ампули и таблети за пиене, които специалист ги беше дал като програма за лечение. Помогна трайно и завинаги, появи се силна здрава кестенява нова коса и се сгъсти много бързо.Така че чесънът от тогава смятам че не помага особено и е само за такъв косопд- на петна.

# 123
Аз започнах да добавям хлябна сода към шампоана при миене на косата.Незнам дали спира косопада ,но много добре се отразява на мазните ми корени.След такова миене косата ми става по-обемна и разреждането не си личи толкова. https://pin.it/gpoh7tmbmaougr

# 124
  • Пловдив
Аз започнах да добавям хлябна сода към шампоана при миене на косата.Незнам дали спира косопада ,но много добре се отразява на мазните ми корени.След такова миене косата ми става по-обемна и разреждането не си личи толкова. https://pin.it/gpoh7tmbmaougr
Аз също от време на време.
Научих го от жена, чиято коса е падала доста, но благодарение на содата се е справила с този проблем. Жената е пенсеонерка и няма възможност за добавки, ампули, скъпи Ш, така, че само содата е помогнала или е съвпадение с края на косопада.

# 125
Содата не е ли много агресивна към скалпа

# 126
Според мен содата убива гъбички, ако има гъбична инфекция скалпа.

Ампулите B6 нямат откриване Sad Но има таблетки, дали ако счукаме таблетки и направим кашица за нанасяне няма да има отново ефект?

Последна редакция: сб, 01 дек 2018, 18:24 от Questar

# 127
  • Близко съм
Дами , моля ви спешно ми препоръчайте кожен лекар,  губя косата си ежесекундно , оредява със секунди. А нищо не помага нито на лореал серума ншщо.... а прегледът за ендокршнолог ми е чак на 14.12. Не мога да работя пълноценно нищо.....

# 128
Кожен лекар кой знае каква работа няма да ти свърши. За начало можеш да пробваш с хубав Б комплекс, поне при мен страшния първоначален косопад се повлия веднага. Вит А,Е.но зависи каква е причината. Опитът ми с ампули не е кой знае какъв,  другите да дават идеи. Но по принцип е най добре да минеш през ендокр да ти назначи изследвания някакви и оттам ще се изяснят нещата. Причини колкото искаш - желязо, феритин, вит (Д, Б12) цинк, щитовидна и т.н. Понякога помагат и само витамини против косопад, индивидуално е. Помисли какви др симптоми имаш за да се избистри и на теб каква може да е причината.

# 129
Според мен задължително е да се мине и през дерматолог, за да се изключат поне себорея и гъбички и установяване на типа косопад.  Като начало, aloevera_, се опитай да се успокоиш, защото така се стресираш допълнително и това не е в полза. Важното е, че сега знаеш, че има проблем, приела си, че има проблем и е ред на борбата.

# 130
На мен ми стана интересно за етеричното масло от чесън, мисля да си купя, но от описанието не разбрах така неразредено ли се втрива в косата и след това измива ли се или не. Не пише колко време се стои. Искам да опитам с него за да изключа гъбички или себорея като проблем. Аз съм от тези изрусявали се дълги години всеки месец и явно косата ми вече не издържа. От юни не съм се боядисвала и я отрязах късо.
https://biofetish.com/масла-и-восъци/етерични-растителни-масла-22/натурално-етерично-масло-от-чесън-20-мл-96

# 131
  • София
Според мен содата убива гъбички, ако има гъбична инфекция скалпа.

Ампулите B6 нямат откриване Sad Но има таблетки, дали ако счукаме таблетки и направим кашица за нанасяне няма да има отново ефект?
Цъкни в гугъл ZIX преди време бях писала за него, домашно приготвен лосион с таблетки B6, цинк, етилов алкохол и дестилирана вода.Хората си го мешат и използват срещу андрогенен косопад, има всякакви мнения, доволни и недоволни.

aloevera_, съчувствам ти и те разбирам...за твое добро е да се опиташ да запазиш спокойствие знам, че е трудно.Косата, която губиш в момента е загинала преди 3-4 месеца, каквото има да пада ще опада и ти не можеш да го спреш.Поеми дълбоко въздух, изчакай си прегледа, виж какви изследвания ще ти назначат и след това според резултатите посети и гинеколог, и дерматолог.Успех!

# 132
На мен ми стана интересно за етеричното масло от чесън, мисля да си купя, но от описанието не разбрах така неразредено ли се втрива в косата и след това измива ли се или не. Не пише колко време се стои. Искам да опитам с него за да изключа гъбички или себорея като проблем. Аз съм от тези изрусявали се дълги години всеки месец и явно косата ми вече не издържа. От юни не съм се боядисвала и я отрязах късо.
https://biofetish.com/масла-и-восъци/етерични-растителни-масла-22/натурално-етерично-масло-от-чесън-20-мл-96
Аз съм много доволна от него. Може да стоиш колкото искаш, няма парене щипене и т.н Най добре е да преспиш. Не съм го разреждала нямах проблем и с отмиването. Аз издърпвах със сринцовка и после директно с нея по скалпа.

# 133
В самото описание си пише как се ползва,разредено с други масла или с директно втриване.

# 134
  • Близко съм
Пуснах феритин, желязо, вит Д и б12 и уж споделиха дамите тук че са добре, как ще се възстанови тази оредяла коса как?! Чета ви тук, и ако мога да изкупя всичко бих го купила Sad  а имах коса гъста и хубава да давам на ощще 3 жени. Вечер спя на ръцеете си подпряна, защото ме е страх като стана какво ще видя. Като пусна една капка от серума на лореал отгоре и се стича чак до ухото ми всякаш е голо нищо не я възпира. И не расте коса никаква. Каккво може да е да причинява такова оредяване и косопад? Що за болест е.. ...

Общи условия

Активация на акаунт