Косопад - тема 14

• 39 649
  • 773
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Аз имам приятелка с АА, но тя е класически пример, наследственост(майка и е така), окосмяване, ИР и поликистоза...на нея обаче грам не и пука, възхищавам и се на духа.Питала съм я за резултатите от изследванията и някой от андрогените беше повишен, но не помня кой..преди една година нямах такива познания Grinning

Нямам идея дали медицинската сяра има нещо общо с мсм-а, но се сетих , че и него го ползват за маски.
Преди години съм пила мсм на прах, отвратителен вкус, но не съм имала странични неразположения.

И селен съм пила хаха За него в последствие разбрах, че е хубаво първо да се изследва, защото високите му нива също водят до косопад.

# 196
Минах през ендокринолога, направи ми ехограф ,разгледа изследванията на хормоните и заключи категорично, че нямам проблем с андрогените и с жлезата.Също така каза и, че няма голямо значение какви са нивата на андрогените , а по-важно е дали имам признаци на андрогенизация каквито при мен отсъстват.Разпита ме дали имам повишено окосмяване, повишено либидо, 8 или по-малко менструации.
Радвам се, че всичко е наред. Мен ме питаха подобни неща, както бях споделила и дали имам в семейството жени, страдащи от това. Жени няма. Писах назад. Повишено либидо не ме е питал, аз дори в оня момент бих казала, че нямах никакво. То в този кошмар, какво либидо, какъв секс, какви 5 лева. Исках да се застрелям от упор! За менструациите също помня, че ме пита, но не съм имала прекъсване на менструация. По едно време ми беше станала по-обилна и точно тогава пък хематолога ми изписа желязото и рутаскорбина, защото тогава ми беше ниско. Повишено окосмяване.... аз по принцип си имам мъх на лицето, не ми се е увеличавал, при това положение мисля , че не е симптом, а?
Знам, разбирам те, аз също.
Преди някои изследвания (не за косопада) един вид се молех да не са оптимални стойностите, че да мога да подобря положението с наваксване на дефицитите. Те пък взеха, че се оказаха нищожни, но това е друга тема. Laughing
Това и аз съм си го казвалаа преди, като мислих, че нещата стават толкова лесно. "Ей сега като излезе това ниско, ще пия добавки, ще го вдигна, и всичко ще е ток и жици" Жици, жици, ама само с тока си останах Laughing

# 197
  • София
Ако някой доктор се хване за тоя ти мъх, може и като симптом да го изкара...
Там е работата, че и те не знаят, прочетох още от блога на доктора ,който пусна The Catcher in the Rye и той общо взето е написал това, което ендото ми каза, хормоните при жените не са показател и заради това се нарича Female Pattern Hair Loss , а не андрогенна както при мъжете.
Според него и при ниски или нормални нива на андрогените пак можело да става въпрос за FPHL
https://donovanmedical.com/hair-blog/fphl-low-androgens

Започвам да си мисля, че всички изследвания на хормони, които направих са хвърлени пари на вятъра и смятам повече да не правя...Сега трябва да мисля как да намаля цигарите Grinning

# 198
Цял живот съм си имала мъх по лицето, не е от сега.
А за цигарите, ако това ще те успокои, и аз съм пушач и те са последното нещо, в което се съмнявам за косата си. За кожата да, но за косата - не мисля. Около мен жени бол, които пушат по кутия на ден/включително и аз пуша толкова и не се гордея с това/и имат страхотни коси. Майка ми е пушач от 40 години - има супер коса, при все че е на 60. Едната ми баба /лека и пръст/ пушеше до смъртта си по 2 кутии цигари, всяка седмица беше на фризьор за изрусяване и имаше доволно коса. Ако можеш да ги откажеш - супер, но едва ли ще ти оправят проблема с косата. И аз се опитвам да ги махна тея пусти цигари, ама пусто не става. Особено като ме хване нервата - една след друга...

# 199
Как ви се струват тези стойности: Желязо 22,44 (6,6-34); свободен жск -41,30 (20-62); тотален жск-63,74(42-78) Преди време си бях правила феритин и сега си намерих изследванията, било е 13,8( 13-150). При тези стойности какво трябва да се пие?

# 200
Общи приказки и нищо конкретно. Аз също имам позната, която май вече се е примирила с проблема, не мога да кажа за кр показатели, не знам дали е правила такива. Но си има проблеми с цикъла, поликистоза, обичайните неща. Ама си боядисва косата,която е силно разредена отгоре и отпред но с нормална дебелина на косъма. Виждала съм и още една жена, за която разбрах че проблемът и е от младини , сега е около 50. Косата и е по скоро като мъх, мн изстаняла цялостно. И все пак не са останали без коса. А на мен ми се струва че до 2г ще остана без коса😞

# 201
  • София
sharpy аз изпушвам по 2+ кутии на ден...поне на 1 да ги намаля Grinning
Petya Lefterova няма да останеш без коса и никой от нас няма да остане без коса, при жените се запазва някаква част,  не се стига до мъжкото тотално окапване.
Моята приятелка също се боядисва, и всъщност като се замислим ако е АА боята няма никакво отношение.

# 202
Не търсете толкова причината в цигарите - аз пък никога не съм пушила и не пуша, обаче си пада косата...

# 203
Не търсете толкова причината в цигарите - аз пък никога не съм пушила и не пуша, обаче си пада косата...
Да, затова и не я търся там причината.
S.Magnifica, лично шИ додЪ да те набия. От утре само по 1 кутия! Казах!
Това със сярата ме заинтригува. Четох, че за кофти кожа също била хубава - мед+сяра. Аз имам кофти кожа, ще взема да пробвам и аз - и на косата, и като вътрешен прием. Пише 10 дни се приема мед+сяра за изчистване на токсини, тежки метали, за прочистване на кръвта.

# 204
  • София
Че то ако си плешив отгоре и си жена, пак си за перука. Не ме успокоява картинката на коса при ушите и плешиво отгоре, пък нека не си хептен без коса. Да не дава Господ.

# 205
Трябва да се внимава със сярата, аз освен вътрешния прием, преди бях си направила и маска за лице със сяра и мед, обаче след това кожата ми беше много суха. Може да възпали скалпа, агресивна си е сярата...Колебая се аз.

# 206
Като дете боледувах от краста и помня, че лекарството беше такова, което забъркват по аптеките, и в него имаше сяра. Предполагам е същата. Питах "Мамо, защо съм зелена като извънземно?" След лечението ми се обели цялото тяло, така както се бели от слънчево изгаряне. Та наистина за скалпа по-предпазливо. Аз обаче ще я тествам с мед перорално.

# 207
Момичета кажете прилагам снимка това за вас КОСОПАД ЛИ Е .в банята падна малко по малко от това на снимката, а това е като се сресах и изсуших

# 208
  • София
Ако косата ти е под раменете, може и да са по- малко косми, отколкото изглеждат. Според мен не е застршаващ, дори да е. Защо не преброиш космите?
Аз преди 2-3 седмици, когато го забелязах за първи път, свалих кълбо, двойно или тройно на това, което показваш. След излизане от банята имам предвид. Дпри си го запазих и снимах, но ме е срам да го кача.

# 209
Дълга е косата ми ама почити всеки ден пада по толкова някои път по малко, за броенето не съм се сетила исках просто да споделя снимка и да ми кажете дали е косопад, дали да се претеснявам или това което е паднало е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт