Косопад - тема 14

• 40 352
  • 773
  •   1
Отговори
# 300
Petya Lefterova, не се притеснявай, няма как от шампоан, още повече от едно миене да предичвикаш засилване на косопада. Космите, които падат, са вече мъртви. Шампоанът е до там да не ти премива и изсушава скалпа, важното е да е в баланс, здрав.

# 301
  • София
Честито и на двете за добрите резултати!
Ти феритина как го вдигна- налтофер няколко месеца и трансферин сега?

# 302
Последната дерматоложка ми каза да си взема на Юсерин за свръхчувст. скалп, така и още не съм го направила, но е факт че скалпа ми е станал мн чувствителен, дори болезнен, раздразнен  и мисля че е от шампоаните, които съм ползвала последно( Себомакс Сенситив, Алпецин).

# 303
  • София
bananadana, честито ти отърваване от гадния косопад!Явно хормоните ти са се наместили, а също и желязото.А що се отнася до почивката, винаги съм вярвала, че слънцето и пълноценния сън са решаващи за цялото здраве, ако имах време и възможност веднага щях да опъна снага някъде на топло Simple Smile

При мен е рано за поздравления имам основания да мисля, че сагата ще продължи..усещам, че хормоните ми играят и то яко особено около мц.Аз покачих феритина само с Лактоферин.

Петя, този шампоан ли ти изписа дерматоложката? https://www.eucerin.bg/products/dermocapillaire/hypertolerant-shampoo#usage

# 304
Да, същия. Може и да го взема най-накрая. И аз обмислям да пускам изследвания след курса с лактоферина, но имам още време.

# 305
  • София
Ау, каква простотия съм написала- лактоферин исках да кажа, какъв трансферин ме гони Laughing
Ще си взема и аз лактоферин май.

# 306
Sharpy, благодаря за отговора. Аз също ги използвам, но съм сложила дори по-малко от теб, и при мен няма видими резултати, но наистина е минало много малко време. Аз постоянно препрочитам описанието им, в което са написали, че нови растежи могат да се наблюдават чак след третия месец, което е напълно логично. Аз също пия желязо, биозин, магнезий, В комплекс, витамин Е, сяра, както и масло от облепиха, което купувам от руските магазини на съвсем прилична цена. Изследвания не съм си пускала, но мисля в петък да си пусна едни, да видя къде са ми нивата,ей така информативно.

# 307
  • София
Petya Lefterova, вземи го, аз съм много доволна от техния с уреа.Но ако си направила себореен дерматит или какъвто и да е дерматит, няма да ти е достатъчен.
Моя скалп се успокои напълно, след като започнах да се мажа с Аминексила на Лореал, чак не мога да повярвам..поръчах още 10 ампули в момента са на добра цена.

# 308
Sharpy, благодаря за отговора. Аз също ги използвам, но съм сложила дори по-малко от теб, и при мен няма видими резултати, но наистина е минало много малко време. Аз постоянно препрочитам описанието им, в което са написали, че нови растежи могат да се наблюдават чак след третия месец, което е напълно логично. Аз също пия желязо, биозин, магнезий, В комплекс, витамин Е, сяра, както и масло от облепиха, което купувам от руските магазини на съвсем прилична цена. Изследвания не съм си пускала, но мисля в петък да си пусна едни, да видя къде са ми нивата,ей така информативно.
Да, и спиране на косопада до 3-ят месец. Продължаваме да мажем и ще видим...

# 309
# 310
Моята себорея е от мазната. Виждам че има шампоан за мазен пърхут. Нямам пърхут, само сърбеж и омазняване и капане, разбира се. Последно време си мисля че косопада ми идва от себореята. Казват че няма лечение, а само поддръжка, но смятам че може да се излекува има хора справили се трайно с проблемаа и оттам да изчезне и капането.
Ампули каквито и да е за косопад ме е страх да ползвам да не стане по зле.
Казваш че себореята ти се е оправила от ампулите. Не мислиш ли че от нея ти се е получил/засилил косопада.

# 311
  • София
Не, косопада не ми е в следствие на себореята.Косопада ми започна октомври миналата година, а себореята ми се появи чак края на януари и съм почти на 100% сигурна , че се възпламени от шампоан против косопад на Лакме, измих се с него и веднага ми пламна главата до такава степен, че цяла нощ не съм спала от болка, а на следващия ден се обели.Същия ден за първи път се намазах и с Денсифик и реших, че е от кобинацията с шампоана , но не е било така защото сега го мажа безпроблемно.
От януари до сега съм се мазала и с други ампули и лосиони и положението беше трагично в по-голямата част от времето и като казвам трагично имам предвид, че си чувствах скалпа все едно е полят със сярна киселина.
Междувременно дерматолозите ми изписваха какви ли не глупости включително и лосион с кортикостероид, писала съм по-назад.
Преди месец и половина на своя глава започнах с Низорал и после включих Юсерин с урея, и малко ми се успокои скалпа, а от няколко дни след включването на Аминексила, се успокои напълно.

# 312
Днес си купих Биозин мама, подтикната от по-горните постове. Поне е 25 лв, че вече наистина се разорих, а идват и празници. Почвам ги от тази вечер.

# 313
Petya Lefterova, вземи го, аз съм много доволна от техния с уреа.Но ако си направила себореен дерматит или какъвто и да е дерматит, няма да ти е достатъчен.
Моя скалп се успокои напълно, след като започнах да се мажа с Аминексила на Лореал, чак не мога да повярвам..поръчах още 10 ампули в момента са на добра цена.

Къде са намалени ампулките?  bouquet

# 314
  • София
polin4eto, от тук ги взех, в момента доставката е безплатна https://beautymall.bg/kosa/kosopad/ampula-protiv-kosopad-l-oreal … xil-10x-6ml.html/

Общи условия

Активация на акаунт