Отговори
# 150

Всички дето написаха "сама си си виновна" по-горе, милената К, гал , салсиша и други , са невероятни грубиянки.
Всякакво насилие е недопустимо без значение от обстоятелствата. Но в случая тя сама е заживяла с някой, който чака на готово. Тя си го е избрала, не горе посочените "грубянки". Трябва да се изкорени този манталитет на жените да стават робини на мъжете си поначало. Много се дразня, значи от такива субекти - да му се готви, да му се чисти... още малко и г.за да му избърша Rage
Сега важното е авторката да си плюе на петите и да си опича акъла за в бъдеще.

# 151
  • Sofia
Едно е да заживееш с готованец, друго е с насилник. Второто едва ли си го е избрала.

# 152
  • Насред хаоса
Че то още като ти каже, че било излагация той да готви и чисти, щото бил мъж и че това са твои задължения, трябва да ти светне не лампичка, ами прожектор. Че това е поредният дришльо, който се е объркал, че е мъж. Повече от ясно е, че такъв мишок ще посегне, рано или късно. Щото, нали, си мисли, че е мъж. И такива съвсем съзнателно се спират на кротки, покорни и страхливи жени, защото друг тип няма да ги траят или ще им смачкат егото.

# 153
Авторката, пиши при първа възможност дали е наред всичко. Грешката е грешка, всички грешим. Отървай се от това вампирче по-скоро и пиши какво се случва с теб и бебенцето.

# 154
И аз се надявам авторката да пише скоро и да каже дали са се отървали с бебчо.Ще дам и един съвет към нея,ако вече си избягала от него,никога не се връщай,защото със сигурност ще дойде да си търси прислугата в един момент с обещания,че всичко ще е различно и се е променил.Повярвай ми,че щом е посегнал на теб след време ще посегне и на детето ви,защото познавам такива хора,които се спасиха прекалено късно според мен,защото живота им вече беше разрушен и последиците от това насилие бяха голями.Бягай с 300-та и изобщо не се чуди дали нямаше да е по-добре за детето ви да расте и с двама ви,защото няма да бъде.Ще се справиш и сама с детето,както описваш ти се налага да правиш всичко сама,а той е само в тежест.Без него и с помощ от сестра ти ще ти бъде много по-лесно.Успех и чакаме да кажеш как са се развили нещата.

# 155
Само да гледа да е доволна от помощта на сестрата.

# 156
Не мога да повярвам, че има тема на света, в която жена пише, че я тормозят психически и физически, понеже не е добра домакиня, а в отговор я съветват да си купи робот и дават рецепта за бързо пиле с картофи.

# 157
Едно е да заживееш с готованец, друго е с насилник. Второто едва ли си го е избрала.

А кой го е избрал? Всичко, което правим, го правим защото ни харесва, или поне подсъзнанието ни го харесва. И да, това се отнася и за тормоз - хората, които обичат да са жертви, съзнателно или не, сами се поставят в такива ситуации.

Лошото е, че тук има намесено и малко бебе и авторката сега трябва да реши кое е по-важно - да си продължи съжителството с пещерняка, който иска манджата да му е на масата в 8ч. no matter what, или детето й.

# 158
  • над кукувичето гнездо
Не мога да повярвам колко помия се излива тук. Rolling Eyes

# 159
И аз се чудя. Разберете, на някои мъже не им е изписано на челото, че ще ви шамаросат един ден. Имам приятелка, на която мъжът е почнал да посяга след 3 години брак и гаджета преди това не помня колко...? Тя го е избрала като нормален мъж, с весели преживявания, откъде да е знаела, че ще изперка той? Отделно същият сега си има ново семейство и деца, значи с нова жена пак си е мъж със семейство. Невинаги им личи, това е.

# 160
Здравейте!
Съжалявам, че не успявам да пиша по-често, но просто обстоятелствата в момента са такива. Наистина Ви благодаря за искрените съвети!
Да, изнесох се от вкъщи, защото човекът така пожела. Никога не съм твърдяла, че вината в лошите взаимоотношения между двама е по вина на единия. Да, не успях очевидно да си организирам ежедневието, но не мисля, че в конкретната ситуация го заслужавах.
Що се отнася до това дали това е реална случка....не мисля, че бих отнела толкова време, за да пиша глупости.
Мъжът ми (нямаме брак) работи, но работата му е изцяло от вкъщи и не отнема кой знае колко от ценното му време.
Родители имам, но мисля, че достатъчно съм ги натоварвала, за да го правя и сега. А и те са в чужбина и не считам за нужно да им го причиня. В техният дом живее другата ми сестра с 2 дечица и не мисля, че ни е мястото там с детето.
Успях да взема част от вещите ни и мои документи. Нещата на детето не ми бяха дадени, "Защото не съм дала и лев за тях". Успях да се снабдя с най-нужното на първо време. И това благодарение на сестрата на мъжът ми.
Сега се чудя вече от къде ще я започна, но и това ще се оправи. Въпреки случката все още ми е тежко Unamused

# 161
Да де, ама в този случай авторката казва, че още като са се загаджили са се разбрали тя да му прави манджите и да чисти и някакво подобни. Аз оставам с впечатлението, че той си е бил леке от самото начало. Не е дошло изневиделица цялото нещо след раждането.

# 162
С мъжът ми сме заедно от 7 години. Това му поведение на властен мъж се появи едва 3-4 година. До преди това не го усетих просто, защото свекърва ми беше с нас и почти всичко си поделяхме като задължения. Но наистина, нова което сам си причиниш, никой друг не може да го направи.

# 163
Мъж, който  чака да му сготвиш, не е идентичен с мъж, който ти посяга.

# 164
Не го мисли сега какво що, той този явно освен, че е ла.но, е и рядко такова. Не си дава "неговото" дето е "платил" за детето. Мдам, съществуват реални отрепки и този е точно такъв. Зарежи всичко там, ще си извадиш нови документи. Прекрати всякакви контакти с нещото. Мисли как ще се устроиш сама с бебенцето и как ще си организираш бита.

Общи условия

Активация на акаунт